Bekijk onze Vrienden Nieuwsbrief 
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Vrienden Nieuwsbrief
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Onze dank is groot - Hoopvol vooruit kijken

Beste relatie, 
 
Wij wisten natuurlijk al hoe belangrijk jij als Vriend voor ons bent, maar in deze tijd beseffen wij dit eens te meer. De titel hierboven zegt het al: onze dank is groot. Door middel van deze speciale Vrienden Nieuwsbrief willen we dit nog eens benadrukken. 
 
De programmering van seizoen 20-21 was en is een enorme puzzel, waarvan de stukjes steeds worden veranderd. Jouw geduld als bezoeker wordt danig op de proef gesteld...
Dat je ons ondanks alles als Vriend bent blijven steunen, stemt ons hoopvol en sterkt ons vertrouwen in een zonniger theatertoekomst. 
 
Zodra het mogelijk is ontvangen we je graag weer in ons theater, dat we mede dankzij jouw steun, aantrekkelijker en uiteraard veilig hebben kunnen inrichten. Voor het meest actuele agendaoverzicht kun je onze website bezoeken of een kijkje nemen in onze digitale brochure. Tot die tijd kun je bij ons terecht voor actuele thuistips en Picl waarmee je het theater en de cinema bij je in huis haalt. Of wat dacht je van de livestream van Wit Konijn Rood Konijn met Pierre Bokma? 
 
Dank voor je steun en blijf gezond, hopelijk tot snel!
 
Met vriendelijke groet,
Schouwburg Amstelveen

PS Heb je vragen? Stuur ze naar vriend@schouwburgamstelveen.nl.

Kleine Zaal
 
Mede dankzij jouw steun mogelijk gemaakt
 
Het Dak Eraf!
Wist je dat je als Vriend bijdraagt aan de realisatie van waardevolle projecten? Zo hebben we mede dankzij jouw steun kunnen investeren in een nieuwe (coronaproof) inrichting van onze foyer en afgelopen zomer het festival Het Dak Eraf georganiseerd.

Met jouw blijvende steun hopen wij ook in de toekomst projecten als deze te kunnen blijven realiseren! 
 
Wit Konijn Rood Konijn - Met topacteur Pierre Bokma
 
Za 13 mrt | 20.00 uur | Livestream
Wit Konijn Rood Konijn
Vrijdag 13 maart 2020 was de dag dat de theaters moesten sluiten i.v.m. corona. Met de voorstelling Wit Konijn Rood Konijn staan we hierbij stil. White Rabbit Red Rabbit is een groot wereldwijd evenement dat de veerkracht van de culturele sector viert. Maar liefst 30 landen doen mee. Op 13 maart om 20.00 uur wordt deze voorstelling in elke tijdzone uitgevoerd. Je kunt de voorstelling gratis volgen via een livestream vanuit Schouwburg Amstelveen. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk van harte welkom!

Live, wordt een toepasselijke, maar nog ‘geheime’ tekst door een acteur voorgelezen. De tekst is weggeborgen in een verzegelde envelop. De acteur die de hoofdrol speelt in de solovoorstelling Wit Konijn Rood Konijn verbreekt ter plekke, op het podium, het rode zegel. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is... Wij hebben topacteur Pierre Bokma bereid gevonden deze uitdaging aan te gaan.

Klik hier voor meer info en kaarten
 
Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan hier aan voor een van onze Nieuwsbrieven of pas je voorkeuren aan.

Bekijk het volledige theateraanbod op
www.schouwburgamstelveen.nl of check
www.cinemaamstelveen.nl voor alle films. 
 
 
De leukste voorstellingen zie je óók thuis
 
Ontdek onze Tips voor Thuis
Introdans
Heb je onze Tips voor Thuis al ontdekt? Er zijn gelukkig heel veel initiatieven in Nederland die er voor zorgen dat je thuis wél nog steeds kunt genieten van een avondje theater of film. Zoals met online dansvoorstellingen van Introdans, Theaterflix of toneel via YouTube. We zetten wekelijks een aantal leuke tips voor je op een rijtje. Alvast veel kijk- en luisterplezier gewenst! 

Klik hier voor onze Tips voor Thuis
 
Voorstelling om naar uit te kijken - Esmée Dekker
 
Vr 16 apr | 19.00 uur | Musicalconcert
Esmée Dekker
Musicalster Esmée Dekker, bekend van De JantjesMy Fair Lady en Evita, was de afgelopen jaren te zien in vele musicals. Op deze bijzondere musical avond neemt ze je mee in haar carrière tot nu toe. Ze vertelt over de verschillende rollen die zij heeft gespeeld en zingt de bekendste liedjes. Van Annie M.G. Schmidt tot Evita en van De Jantjes tot liedjes van Toon Hermans. Alles komt voorbij op deze speciale musical avond.

Klik hier voor meer info en kaarten
 
Digitale brochure - Wat staat er nu op de agenda? 
 
Blader 'm eens door op je gemak
Nasrdin Dchar
Heb je onze digitale seizoensbrochure al eens doorgebladerd? Hierin vind je alle voorstellingen die nog wél op de agenda staan én de verplaatste voorstellingen op hun nieuwe datum. Blader 'm dus op je gemak door, achter je computer, of op de bank op je mobiel en bestel kaarten of meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst of voorinschrijving. 

Het volledige aanbod vind je natuurlijk ook via onze agenda op de website.
 
We dromen de zalen vol...
 
Droom je mee? 
De Belofte
Samen met 400 andere culturele instellingen doen wij mee aan de landelijke campagne De Belofte. Simone Kleinsma, Jaap van Zweden, Hans van Manen en talloze andere grote namen uit de podiumkunst hebben de handen ineen geslagen om in deze zware tijden een boodschap van hoop uit te dragen.

Het kunstwerk, bestaande uit een prachtige column van Jan Beuving en een video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De theaters, podia en festivals kijken reikhalzend uit naar dat moment...
 
Picl brengt Cinema Amstelveen bij je thuis
 
Picl
Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op film en biedt een enorme keuze uit Nederlandse cinema, documentaires en arthousefilms. Voor € 8,50 of € 4,99 (voor een iets oudere film) krijg je 48 uur toegang tot een film wanneer het jou uitkomt.

Picl werkt eenvoudig via je pc, laptop of mobiel. Zonder te downloaden. Voor deze prijs krijg je niet alleen een actueel aanbod, maar steun je ook nog eens jouw favoriete filmtheater.

Bekijk hier het complete aanbod via Picl > Cinema Amstelveen
 
Ook te zien bij Picl
 
Picl Yab Yum
Yab Yum
Regie: Anna Maria van ‘t Hek | 75 min | NL 2020
Deze documentaire blikt terug samen met de mensen die ooit de harde kern van de club vormden. Hoe ziet hun leven er nu uit? Welke invloed heeft het werk in het bordeel op hun leven gehad? Ze werpen een nostalgische blik op de iconische jaren van het luxe bordeel, befaamd door onder meer het bijzondere interieur en de beroemdheden die er regelmatig kwamen. Levendig vertellen ze hun verhalen – zowel extravagant als pijnlijk – en nemen ze ons mee terug naar de plek waar alles kon wat God verboden heeft.

Inclusief een introductie door en een Q&A met regisseur Anna Maria van ‘t Hek.
(ook te zien via Cineville Vitamine)
Informatie & Bestellen
Picl Collective
Collective
Regie: Alexander Nanau | documentaire | Roemenië 2020 | 110 min
Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colectiv in Boekarest een verwoestende brand uit. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, 27 stierven ter plekke en 180 raakten gewond. In de maanden die volgden, stierven nog eens 37 slachtoffers in het ziekenhuis, en niet aan brandwonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering.

'Adembenemende documentaire.' ★★★★★ Volkskrant
(ook te zien via Cineville Vitamine)

Informatie & Bestellen
 
Retourbeleid, wachtlijst en voorinschrijving

Wij snappen dat je in deze onzekere tijd misschien twijfelt over het kopen van kaarten. Daarom hebben wij onze regels voor het retourneren van kaarten versoepeld.

Zijn je klachten (mogelijk) corona gerelateerd, dan kun je tot op de dag van de voorstelling kosteloos gebruik maken van de tegoedbonregeling. Lees hier meer over de regeling. 

Als een voorstelling onverhoopt toch moet worden verplaatst of geannuleerd, krijg je van ons altijd de keuze voor geld terug of een voucher.

Bij sommige voorstellingen werken we met een wachtlijst of een voorinschrijving. Dit verplicht je tot niks, maar we informeren je direct zodra er (meer) kaarten in de verkoop gaan. Meld je dus vooral aan, want je helpt ons en artiesten er ook mee omdat wij zo weten hoe groot de belangstelling voor een voorstelling is.

Hopelijk tot snel!

 
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je Vriend bent van Schouwburg Amstelveen. Meld je hier AAN of AF voor (een van) onze nieuwsbrieven of geef je voorkeuren door.