Veldhuis & Kemper, Igone de Jongh, Viggo Waas en meer
Klik hier hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Op naar een nieuw seizoen

Beste bezoeker,

Op de valreep van de zomer sturen we u nog een laatste nieuwsbrief vóór onze traditionele zomersluiting. Wat een seizoen is het geweest… Eerst een record aantal activiteiten en bezoekers in 2019 en vervolgens vanaf 12 maart 2020 een bijna totale radiostilte in onze normaal zo drukbezochte schouwburg. 

Ondertussen kijken we alweer volop vooruit. In deze nieuwsbrief lichten we er graag een aantal voorstellingen uit die nieuw in de verkoop zijn.

Hartelijk dank
Achter de schermen hebben we hard gewerkt aan de afhandeling van alle vervallen voorstellingen uit de periode maart t/m mei. Als het goed is heeft nu iedereen bericht ontvangen of zijn of haar voorstelling is geannuleerd of verplaatst naar het nieuwe seizoen. Onze dank voor uw geduld is groot!

We zijn blij dat velen van u hebben gekozen voor een voucher in plaats van geld terug te vragen. Op deze manier steunt u niet alleen de schouwburg maar ook de vele artiesten en zzp’ers die aan de voorstellingen verbonden zijn. We zijn er financieel gezien nog lang niet, maar het helpt zeker.

Mogen we u wat vragen?
Ons belangrijkste doel is natuurlijk om er weer voor u te zijn in het nieuwe seizoen. Met mooie, ontroerende voorstellingen, met cabaretiers die een glimlach op uw gezicht toveren en met muzikale optredens die u raken.

We beseffen maar al te goed dat iedereen anders omgaat met de onzekerheden die corona met zich mee brengt. Daarom stellen we u graag kort een paar vragen. U zou ons enorm helpen als u hier een moment de tijd voor zou willen nemen. Klik hier voor de vragen.

Nieuwe seizoen
U steunt ons natuurlijk het meest door gewoon weer te komen vanaf het nieuwe seizoen. Vanaf 13 augustus is de cinema weer geopend en vanaf begin september gaan we ook weer van start met theater. We gebruiken de zomerperiode om de programmering die nu in de steigers staat verder af te ronden. Voor de maand september zijn er al een aantal voorstellingen in de verkoop en ook voor een aantal verplaatste voorstellingen is het nu al mogelijk om kaarten te kopen. Check deze Nieuwsbrief en onze agenda voor de voorstellingen die nu al in de verkoop zijn.

We kunnen nu al verklappen dat er weer heel veel mooie voorstellingen aankomen. Houd vooral ook de website en Facebook in de gaten want de komende tijd zullen we vaker de voorverkoop van een voorstelling starten. In augustus is de hele programmering rond. Eind augustus start de kaartverkoop voor echt alle voorstellingen voor het najaar én een aantal voorstellingen voor het voorjaar van 2021. Na de zomer informeren wij u over de precieze datum. 

Tegoedbonnen & Vouchers
Als u in het bezit bent van een tegoedbon of voucher dan kunt u die natuurlijk gebruiken om nu alvast een mooie avond uit voor uzelf vast te leggen. Want zoals u wellicht weet is onze maximale capaciteit om de 1,5 meter aan te kunnen houden beperkt. In de Grote Zaal is ruimte voor 180 bezoekers, in de Kleine Zaal kunnen we 70 bezoekers ontvangen en in de Filmzaal is er plek voor 30 bezoekers. We hopen en verwachten dat voorstellingen sneller uitverkocht zullen zijn dan normaal, dus mocht u graag ergens naartoe willen, wacht dan niet te lang met bestellen. We leggen overigens wel een wachtlijst aan voor het geval de capaciteit tussentijds verhoogd mag worden.

Veilig en vertrouwd
Goed om te weten: we hebben er alles aan gedaan om uw bezoek weer veilig en vertrouwd te maken. Zo zijn er gescheiden looproutes in de foyer, een ruime spreiding van bezoekers in de zalen, een luchtbehandeling van hoge kwaliteit, stoplichten die de toegang bij de toiletten reguleren en maken we continu schoon. En natuurlijk kunt u vooraf gewoon een drankje bestellen dat mee de zaal in mag. U leest hier meer over onze aanpassingen.

Voor nu wensen we u een heel fijne zomer en heel graag tot ziens in seizoen 2020-2021!

Met vriendelijke groet,

Schouwburg Amstelveen

 
Seizoensopening met Veldhuis & Kemper
 
Vr 4 sep | 19.00 uur en 21.00 uur | Cabaret
Veldhuis & Kemper staan te trappelen om weer te mogen doen wat ze het allerleukst vinden: optreden! Het grote en meeslepende programma dat ze in hun hoofd hadden laten ze nog even rusten. Het tussenprogramma Veldhuis & Kemper Zonder Meer is een dik uur Remco & Richard, een vleugel, verhalen en de mooiste liedjes uit hun eindeloze oeuvre. 

Nu al in de verkoop. Klik hier voor meer info.
 
Igone de Jongh - Openbare repetitie prima ballerina
 
Do 24 sep | 19.00 en 21.00 uur | Dans/ballet 
Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet.

In haar eerste eigen theaterprogramma, die later in het seizoen gepland staat, danst ze de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. Tussendoor vertelt zij over haar leven als danseres: lunchen met een enkel blaadje sla, moordende repetities, kapotte voeten, maar ook van premières in het pluche met koningen en koninginnen. In deze coronatijd kunt u getuige zijn van een Openbare repetitie van deze voorstelling.

Nu al in de verkoop. Klik hier voor meer info.
Language - IJzersterke performance Vanja Rukavina
 
Do 17 sep | 20.30 uur | Toneel
Het Nationale Theater neemt het bejubelde Language met Vanja Rukavina terug op het repertoire. In Language staat ‘taal’ centraal. Taal kan zowel een brug tussen culturen slaan als een barrière zijn, dat weet Rukavina als geen ander. Vanja werd in 1989 in Sarajevo geboren en vluchtte in 1992 naar Nederland. 20 jaar later studeerde hij af aan de Toneelacademie en speelt hij in films, series en in het theater. Zijn liefde voor taal vormt het hoofdingrediënt voor zijn solovoorstelling die genomineerd werd voor de BNG Bank Theaterprijs.

Nu al in de verkoop. Klik hier voor meer info. 
 
ISHterious - Dance in times of quarantine
 
Za 26 sep | 19.30 en 21.30 uur | Dans
Wat gebeurt er als vijf sterke individuen elkaar tegenkomen op het podium? Dan krijg je spannende ontmoetingen, zonder elkaar in deze tijden aan te raken. 

Vijf individuen, met elk hun eigen specifieke discipline: hiphop, breakdance, experimental, popping en live mc muziek. Een speciale host zorgt dat je wordt meegenomen in de verhalen van de dansers van ISH Dance Collective.

Nu al in de verkoop. Klik hier voor meer info.
 
The War of the Worlds met o.a. William Spaaij
 
Zo 20 sep | 14.00 uur & 16.30 uur Première | Muziektheater
Het is 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de USA. Wat zij niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is... ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige Orson Welles. Als de politie eist dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de paniek en de verontwaardiging. The War Of The Worlds is een reconstructie van die dag in 1938 met o.a. William Spaaij, Robin van den Heuvel en Julia Berendse.

Nu al in de verkoop. Klik hier voor meer info.
 
Start kaartverkoop seizoen 2020-2021
Bent u ook zo benieuwd naar het aanbod?

Voor de maand september zijn er al een aantal voorstellingen in de verkoop en ook voor bijna alle verplaatste voorstellingen is het nu al mogelijk om kaarten te kopen. Eind augustus maken we de hele programmering bekend en dan start de kaartverkoop voor echte alle voorstellingen in het najaar. We kunnen wel alvast verklappen dat er weer heel veel mooie voorstellingen aankomen.

U kunt nu bijvoorbeeld al kaarten bestellen voor de solo Opgefokt van Jandino op di 19 januari. Check de website voor alle voorstellingen die nu al besteld kunnen worden.

 
De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch
 
Do 22 okt | 16.00 en 20.30 uur | Toneel
17 jaar na zijn dood keert de spraakmakende schrijver en tv-presentator Boudewijn Büch terug naar zijn voormalige middelbare school: het Bonaventuracollege in Leiden. Op bevlogen wijze vertelt hij over zijn 'helse' schooltijd, zijn schrijverschap, zijn vele reizen en zijn liefde voor kunst, literatuur en popmuziek. 

Acteur Dick van den Toorn speelt de rol van Büch en toont een gevoelige man, een gekwelde kunstenaar, die uit angst voor het 'echte leven' verstrikt raakte in zijn eigen verzinsels.

Nu al in de verkoop. Klik hier voor meer info. 
 
Verplaatste voorstelingen opnieuw in de verkoop
 
Jandino, René van Meurs, Nienke Plas, Bumba
Een aantal voorstellingen die vanwege corona niet gespeeld konden worden, zijn verplaatst naar het voorjaar van 2021. Nieuwe kansen dus voor o.a. Bumba (1+)Nienke PlasRené van MeursKasper van der Laan en Rayen Panday. Voor deze voorstellingen kunt u nu al kaarten bestellen. Bekijk hier het overzicht van voorstellingen die al in de verkoop zijn.
 
Solo Viggo Waas - De Meestervoorspeller
 
Do 17 sep | 20.00 uur | Cabaret 
Viggo Waas was jaren de meestervoorspeller bij Edwin Evers op de radio, grote voetbaltoernooien en de Olympische Spelen. Na dertig jaar in het cabaretgezelschap NUHR te hebben gespeeld, vulde Viggo Waas het zwarte gat met een structuurloos leven. Tijd dus om weer het toneel op te gaan. Wij voorspellen een heerlijke avond!

Nu al in de verkoop. Klik hier voor  meer info.
 
André Rieu in Cinema Amstelveen
 
Komt u in augustus ook weer genieten van de film?
Sinds begin juni waren er weer volop films te zien in Cinema Amstelveen. Heel veel mensen hebben alweer genoten van een prachtige film.

Zomersluiting - De cinema is nu gesloten, vanaf 13 augustus bent u weer van harte welkom!

Reserveer nú al voor de film Magical Maastricht van André Rieu op 22 of 23 augustus óf de filmcursus Filmgenres & Filmstromingen vanaf september. 
 
Singer-songwriter Stephanie Struijk
 
Vr 11 sep | 20.30 uur | Muziek 
Singer-songwriter Stephanie Struijk verwerkt persoonlijke verhalen in haar liedjes. Zo schreef ze al over haar geboortegrond Limburg en hoe haar leven eruit zou zien als ze daar was gebleven. In de voorstelling Vanaf toen kijkt ze terug op vroeger, maar ook vooruit. Ze biedt troost en laat de tijd even stil staan.

Nu al in de verkoop. Klik hier voor meer info
 
Zomersluiting
De temperaturen zijn er al naar, de vakantie komt er aan! Ook de schouwburg gaat even dicht. Tijdens onze traditionele zomersluiting van 13 juli t/m 12 augustus is ook het bespreekbureau gesloten. Uiteraard kunnen er wel altijd kaarten besteld worden via onze website. Heeft u in de tussentijd vragen? Mail ons gerust, wij komen er dan na 12 augustus bij u op terug.
 
Alvast iets leuks in het vooruitzicht?
 
Koop nu alvast kaarten en gebruik uw voucher
Heeft u ook zo'n zin in iets leuks in het vooruitzicht? En heeft u door het verplaatsen of annuleren van voorstellingen ook een of meerdere vouchers in uw bezit?

Verzeker uzelf dan van een plekje en koop nu alvast uw kaarten om zo straks te genieten van een heerlijke avond uit! U kunt uw voucher gebruiken voor alles wat er al in de verkoop is voor het seizoen 2020-2021.
Bekijk via de  theateragenda welke voorstellingen al in de verkoop zijn en lees  hier hoe u uw voucher kunt verzilveren. 
 
Tip: Amsterdamse Bostheater - Robin Hood (4+)
 
Kijkje bij de buren | t/m 18 juli & 4 t/m 15 aug
Het Kleine Theater brengt samen met het Amsterdamse Bostheater de voorstelling Robin Hood (4+) in het openluchttheater van het Amsterdamse Bos.

Het Kleine Theater tovert het bekende verhaal van Robin Hood om tot een verrassend theaterstuk vol acrobatische toeren, muziek en uiteraard veel humor. Een verhaal over hebzucht versus vrijheid. Over leven en lef.

Klik hier voor info & kaarten.
 
Word Vriend of steun ons met een donatie
 
Juist nu is uw steun meer dan welkom
Bent u een echte theaterliefhebber en draagt u ons een warm hart toe? Word dan Vriend van ons theater, we hebben onze Vrienden harder nodig dan ooit! Voor € 30 per seizoen bent u al Vriend. Klik hier voor meer info.

U kunt natuurlijk ook een donatie doen. Alle bedragen, groot of klein, zijn welkom. Dus wilt u ons steunen door een bedrag te doneren?
Klik hier voor meer info. 
 
Uw Nieuwsbriefvoorkeuren
 
Nieuwe seizoen - Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven? Via deze link kunt u uw Nieuwsbriefvoorkeuren aangeven of wijzigen. Wij kunnen u dan bijvoorbeeld via een servicemail ook de digitale seizoensbrochure 2020-2021 sturen die in het najaar verschijnt. Of u via onze persoonlijke tips attenderen op de komst van uw favoriete cabaretier of dansgezelschap.

Goed om te weten: we sturen u als het goed is niks teveel, niks te weinig en liefst zoveel mogelijk toegespitst op uw interesses. U kunt uw voorkeuren op elk moment weer aanpassen in de footer van onze nieuwsbrieven. 

U kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook of Instagram.
 
Tot slot ...

Nieuwsgierig welke voorstellingen nog meer al in de verkoop zijn? Klik hier voor de theateragenda. 

Vergeet u niet om de vragenlijst in te vullen? Het kost u slechts 5 minuten en u doet ons er een groot plezier mee.

We wensen u een fijne zomer en zien u graag weer in het nieuwe seizoen!

Meld u hier AAN of AF voor (een van) onze nieuwsbrieven of geef uw voorkeuren door.