U bent meer dan welkom
Klik hier hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Theaternieuwsbrief
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube

Beste bezoeker,

Na een maandenlange sluiting openen wij begin juli weer even onze deuren voor een sprankelend theaterfeestje. Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met hun grootste show ooit naar het theater! Een grappige, swingende voorstelling voor het hele gezin (2+).

U bent meer dan welkom 
Cinema Amstelveen is vanaf begin juni weer geopend. Wij zijn inmiddels warm gedraaid en door alle voorzorgsmaatregelen die wij hebben getroffen horen we gelukkig van bezoekers dat ze zich weer veilig en welkom voelen. 

Nieuwe voorstellingen in de verkoop
In september gaat het nieuwe seizoen van start. We zijn nog volop aan het puzzelen welke voorstellingen er allemaal mogelijk zijn. Om toch zoveel mogelijk bezoekers te kunnen ontvangen zullen we vaak in alle zalen twee voorstellingen op een dag programmeren. 

Graag tippen wij u nu vast op de start verkoop van de nieuwe voorstelling van De Verleiders: Pandepaniek. Daarnaast is het ook al mogelijk om kaarten te kopen voor een aantal voorstellingen van het huidige seizoen die we naar het voorjaar van 2021 hebben verplaatst, zoals Nienke Plas, René van Meurs, Huub Stapel, Hadewych Minis en nog meer. Wacht niet te lang met bestellen want voor een aantal voorstellingen waren al veel kaarten verkocht. Check hier de Theateragenda en bekijk hier onze planning
 
Cinema Amstelveen
Heeft u zo'n zin om u weer eens onder te dompelen in een spannende of ontroerende film? Het kan en mag weer! Bekijk hier de filmagenda van Cinema Amstelveen. 

Houd onze website en sociale media in de gaten en blijf op de hoogte van al het moois dat er weer aan zit te komen. 
 
Met vriendelijke groet,
 
Schouwburg Amstelveen

 
Sesamstraat Live! (2+) - 50 jaar Sesamstraat
 
Za 4 juli | 12.00, 14.00 en 16.00 uur | Jeugd
Sesamstraat
Feest in bekendste straat van Nederland
Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met hun grootste show ooit naar het theater! Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman, bekend van Het Klokhuis, de vrolijkste avonturen. Dus, laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan… in het theater voor deze gloednieuwe, fantasierijke familiemusical!

Goed om te weten: entreebewijzen kunnen alleen online worden gekocht.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
De Verleiders - Pandepaniek
Wo 4 nov | 19.00 uur | Toneel 
De Verleiders
De Verleiders zijn terug! Maar verwacht geen troosttheater. Het is tijd voor actie. De heren dagen u in Pandepaniek uit om mee te denken over de mondiale coronacrisis. Juist in angstige tijden is het noodzakelijk om met een breder perspectief naar de zaken te kijken. George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács gaan u daarbij helpen! 

Bekijk hier de originele aankondigingsvideo.

De eerste 100 kaarten zijn vanaf nu te koop.
Klik hier voor meer info & kaarten
 
Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij
 
Vr 3 juli | 19.30 en 21.30 uur | Toneel
75 jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven spreken wereldwijd tot de verbeelding. 

In Etty Hillesum - Dat Onverwoestbare in mij wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven. Met een hernieuwde blik richt Julika een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

Start verkoop vr 26 juni - 10.00 uur
Beperkte beschikbaarheid.
 
Nienke Plas - Van de hak op de tak
 
Wo 31 mrt | 20.00 uur | Cabaret
Nienke Plas
Wie weleens op YouTube komt, kent vlogger Nienke Plas, een wervelwind van een persoonlijkheid. Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Wie zegt daar dat uitersten niet matchen? Zij werd omarmd door haar online volgers en nu wil Nienke hen bedanken. Vanaf het podium in haar solovoorstelling Van de hak op de tak.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Kasper van der Laan: hét comedytalent van 2019
 
Wo 24 feb | 20.00 uur | Cabaret 
Kasper van der Laan
Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan, volgens de Volkskrant hét comedytalent van 2019, legt het je uit in zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze wereld.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Kijktip: musical Op Hoop van Zegen 
 
Speciale versie voor blinden en slechtzienden
In het seizoen 2018-2019 bracht producent De Graaf & Cornelissen de musical Op Hoop van Zegen, naar het beroemde toneelstuk van Herman Heijermans, in de theaters met Bill van Dijk en Mariska van Kolck in de hoofdrollen. 

In samenwerking met de stichting Komt Het Zien is er een speciale versie gemaakt waarmee blinden en slechtziende mensen, naast het geluid van de dialogen en zang en muziek, ook voor een deel wordt verteld wat er te zien is qua decor, kostuums en bewegingen.

Te zien vanaf 22 juni t/m 28 juni. Klik hier.
 
Pop-up theater Op de stip - Uriël Ensemble
 
Laat je verrassen door pop-up optredens
Om artiesten nog een beetje een podium te geven, zijn we gestart met ons pop-up podium Op de stip.

Het Uriël Ensemble is al jaren een vaste gast in ons theater. Nu dit even niet kan laten zij op deze manier toch van zich horen. Klik hier en geniet van een miniconcert met piano en klarinet. 

Op de stip schitterende ook Nederpopband Lui Paard, de stadsdichter en woordkunstenaar Meliza de Vries. Bekijk hier alle opnames terug.
 
Stagiair Marketing & Communicatie gezocht
 
Kom jij ons team versterken?

Op onze afdeling Marketing & Communicatie is vanaf september plek voor een stagiair die zelfstandig én onder begeleiding mee gaat werken aan de werkzaamheden van de afdeling M&C. 

Ben je op zoek naar een leuke stageplek en heb je interesse? Klik hier voor meer info. 
Genieten van cultuur in Amstelveen
Genoeg te doen deze zomer!
Platform C, Cobra Museum, JAN, Bibliotheek, P60 en Poppentheater
Platform C | Muziek- en Danschool Amstelveen organiseert op 4 en 5 juli gratis proeflesdagen, van cello tot zang en van ballet tot drums. In het Cobra Museum zijn veertig topstukken uit Boijmans’ surrealismecollectie te zien in de tentoonstelling This is Surrealism! Ook Museum JAN is weer geopend en je kan daar de monumentale zeegezichten van Jan Cremer en een bijzondere selectie zeefdrukken van Roy Lichtenstein bewonderen. Bij de Bibliotheek kun je volop boeken lenen, maar de agenda loopt ook weer vol met Maakplaats-workshops voor kinderen en andere zomerse activiteiten. P60 organiseert kleine, bijzondere avonden voor lokaal talent onder de vlag P60 op Afstand. Het Amstelveens Poppentheater heeft een zomerprogramma: 12 juli Kiekeboe (1+), 19 juli Vos en Haas in gevaar (4+) en 25 juli Ping (8+). 
 
Onze planning voor het nieuwe seizoen
 
Seizoen 2020-2021
  • Voor de zomer zullen er al enkele voorstellingen voor het nieuwe seizoen in de verkoop gaan. Blijf de website dus in de gaten houden. We mogen vooralsnog slechts 100 bezoekers per zaal ontvangen, dus als een voorstelling is uitverkocht zullen we gaan werken met een wachtlijst. Zo kunnen we u wellicht later alsnog blij maken als er een verruiming komt.
  • Na de zomervakantie zullen de overige voorstellingen voor de periode september t/m december in de verkoop gaan. Houd onze Nieuwsbrieven en sociale media dus in de gaten voor de verkoopdatum!
  • Omdat er op dit moment nog zoveel verandert, wordt de seizoensbrochure uitgesteld. Hopelijk kunnen we die later in het najaar uitbrengen voor de tweede helft van het seizoen.
  • Houdt u er rekening mee dat vooraf online reserveren voorlopig noodzakelijk is? Onze kassabalie is daarom nog gesloten.
Natuurlijk houden we u graag op de hoogte wanneer voorstellingen in de verkoop gaan. Wij raden u dan ook aan om bij uw Nieuwsbriefvoorkeuren aan te geven dat u serviceberichten en persoonlijke tips wilt ontvangen. U kunt ons natuurlijk ook volgen op Facebook en Instagram.
 
Word Vriend van de Schouwburg
 
Juist nu u niet naar het theater kunt
Bent u een theaterliefhebber en draagt u ons een warm hart toe? Of voelt u zich bijzonder betrokken bij de schouwburg en wilt u ons juist nu steunen?

Word dan Vriend van Schouwburg Amstelveen: we hebben onze Vrienden harder nodig dan ooit! Voor 30 euro per seizoen bent u al Vriend.
Klik hier voor meer info.
 
Uw Nieuwbriefvoorkeuren
 
Nieuwe seizoen - Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven? Via deze link kunt u uw Nieuwsbriefvoorkeuren aangeven of wijzigen. Wij kunnen u dan bijvoorbeeld via een servicemail of persoonlijke tip-mail ook de digitale seizoensbrochure 20/21 sturen die in september verschijnt. Of u informeren als de voorstelling die nu is geannuleerd weer terugkomt zodat u hiervoor uw voucher direct in kunt zetten, als u daarvoor kiest.

Goed om te weten: we sturen u als het goed is niks teveel, niks te weinig en liefst zoveel mogelijk toegespitst op uw interesses. U kunt uw voorkeuren op elk moment weer aanpassen in de footer van onze nieuwsbrieven. 

U kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook of Instagram.

Meld u hier AAN of AF voor (een van) onze nieuwsbrieven of geef uw voorkeuren door.