Update Schouwburg Amstelveen
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Theater Nieuwsbrief
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Cinema Amstelveen weer open vanaf 1 juni

Na een wekenlange sluiting openen we op maandag 1 juni weer de deuren van Cinema Amstelveen! We kunnen haast niet wachten om al onze filmliefhebbers weer te ontvangen. We beginnen klein, met maximaal 30 mensen, maar wél in twee zalen: in de Filmzaal én in de Grote Zaal. Zo kunt u weer volop genieten van mooie films. Kijk hier voor de Filmagenda van 1 t/m 10 juni. De kaartverkoop is al van start gegaan.

Een veilig en prettig filmbezoek
Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat uw bezoek weer zo veilig en prettig mogelijk is. Zo is het noodzakelijk om vooraf online te reserveren, zit er ruim voldoende tijd tussen films, zijn er duidelijke looproutes, aangepaste zaalplattegronden, stoplichten die de toegang reguleren bij de toiletten en maken we continu schoon.

We hebben een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen op een rijtje gezet. Leest u ze even door voor u reserveert? Wij hopen u snel weer te kunnen begroeten!

Theater - waar staan we nu 
Helaas is er voor het theater nog wat minder duidelijkheid. We zijn aan het kijken of de afgelaste voorstellingen van maart t/m mei binnen de nieuwe 1,5-meterrichtlijnen verplaatst kunnen worden naar nieuwe seizoen. Omdat die programmering ook al rond was, moet er nog heel veel geschoven worden. Uiteraard gebeurt dit in nauw overleg met producenten en artiesten want zij moeten uiteraard een voorstelling kunnen maken binnen de nieuwe 1,5-meterrichtlijnen. Indien u nog kaarten voor een voorstelling heeft die niet door kon gaan, vragen we dus helaas nog steeds even uw geduld.

We zijn wel gestart met de praktische afhandeling van de voorstellingen waarvan wij zeker weten dat deze niet door kunnen gaan. Bezoekers met kaarten voor definitief geannuleerde voorstellingen hebben hierover bericht ontvangen. Een overzicht van de geannuleerde voorstellingen vindt u hier

Er is op dit moment ook nog geen duidelijkheid over wanneer de kaartverkoop voor seizoen 2020-2021 van start kan gaan. Zodra we hier meer over weten, informeren we u uiteraard direct.

Er gebeurt van alles ...
Ondertussen zitten we zeker niet stil! Wij zijn van start gegaan met het pop-up theater Op de Stip en sinds vorige week is de bijzondere expositie Eerste Rang, 2020 door onze ramen te zien. Daarnaast worden de talkshows van de Ondernemersvereniging Amstelveen, over ondernemen in tijden van corona, live uitgezonden vanuit onze schouwburg en doen wij, met alle culturele instellingen in Amstelveen, mee aan het project Waar kijk jij naar uit?

We blijven graag met u in contact! Heeft u vragen, opmerkingen of ideeën laat het ons vooral weten via feedback@schouwburgamstelveen.nl.

Met vriendelijke groet,

Schouwburg Amstelveen

 
Filmhit met Herman Finkers terug in Cinema
 
De Beentjes van Sint-Hildegard, best bezochte film
Heb je De Beentjes van Sint-Hildegard nog niet gezien? Dan is dit je kans! Vanaf 1 juni is de film met Herman Finkers bijna dagelijks weer te zien.

De film gaat over de Jan, die al 35 jaar getrouwd is met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor, daarnaast bepaalt ze zijn kleding en zijn vriendschappen. Hoeveel liefde is teveel liefde? 

Klik hier voor alle speeldata & tickets
 
Expositie Eerste Rang, 2020 in schouwburg
 
Michèle Bergsma beschilderde theateraffiches
Voor de expositie Eerste Rang, 2020 beschilderde de Amstelveense Michèle Bergsma (1997) - student Fotografie aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunst - affiches van voorstellingen die rond deze tijd in de schouwburg zouden staan. De expositie is gebaseerd op alle lege stoelen die er nu in de theaters zijn.

De expositie is te zien door de ramen van de schouwburg én de affiches zijn te koop!
 
Ondertussen in Schouwburg Amstelveen ...
Waar kijk jij naar uit? Teken of schrijf je uitzicht
Waar kijk jij naar uit
Waar kijk jij naar uit? We zijn benieuwd naar wat jullie het meeste hebben gemist tijdens deze periode waarin er niet zo veel kon. Stuur voor 1 juni een foto, tekening, gedicht, collage of een andere creatie naar publiciteit@schouwburgamstelveen.nl over waar je naar uitkijkt zodra er weer iets meer mag.

Vóór jouw creatie photoshoppen wij een mooi raamkozijn. Om later naar terug te kijken hoe jij deze tijd hebt ervaren. Samen met Bibliotheek Amstelland, Museum JAN, P60, Amstelveens Poppentheater, Cobra Museum, Platform C en de Griffioen maken we hier op een later moment een expositie van. Klik hier voor meer info.
 
Pop-up theater Op de stip
 
Stadsdichter & The Dance Warehouse
Op de stip
De eerste optredens in ons eigen pop-up theater zijn een feit. Onze oproep heeft vele enthousiaste reacties opgeleverd! Wij zullen deze zo nu en dan delen op onze sociale media. 

Kijk hier alvast naar optredens van stadsdichter Matthijs den Hollander en The Dance Warehouse.

 
Bewaar je ticket, geniet later
 
Geniet later van uw favoriete voorstelling
Bewaar je ticket
Met de landelijke campagne Bewaar je ticket, geniet later vragen de Nederlandse theaters, poppodia, festivals en musea bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. Fijn als jij ook mee gaat naar de nieuwe datum van een voorstelling of anders kiest voor een voucher! Zo houden we gezamenlijk de culturele sector overeind.

Kijk voor meer info op bewaarjeticket.nl
 
Veilig zakelijke events op 1,5 meter
 
Wij hebben alle expertise in huis
Picl
Ook voor zakelijke evenementen zijn we helemaal klaar voor de 1,5 meter samenleving. Er kan bijvoorbeeld in klein gezelschap worden vergaderd in ons Theatercafé en de Foyers hebben we heringericht zodat de publieksstroom in goede banen kan worden geleid. Klik hier voor een rondleiding door ons theater. 

Op dit moment mogen we 30 personen ontvangen in onze theater- en filmzalen, maar wij hopen dat dit aantal per 1 juli verhoogd zal worden. Dan kunnen wij in onze Grote Zaal 176, de Kleine Zaal 90 en in de Filmzaal 50 bezoekers ontvangen. 

Wij staan er in ieder geval helemaal klaar om uw evenement tot een succes te maken!
 
Word Vriend van Schouwburg Amstelveen
 
Juist nu u niet naar het theater kunt!
Word Vriend SBA

Bent u een theaterliefhebber en draagt u ons een warm hart toe? Of voelt u zich bijzonder betrokken bij de schouwburg en wilt u ons juist nu steunen?

Word dan Vriend van Schouwburg Amstelveen: we hebben onze Vrienden harder nodig dan ooit! Voor 30 euro per seizoen bent u al Vriend.
Klik hier voor meer info. 

 
Andere manieren om ons te steunen
 
Donaties en cadeaukaarten
Donaties groot of klein - alles is welkom
De coronacrisis heeft grote financiële gevolgen voor de culturele sector. Dus draagt u Schouwburg Amstelveen een warm hart toe en wilt u ons steunen door een bedrag te doneren? Alle donaties zijn van harte welkom!

Cadeaukaart
U kunt ons ook steunen door nu vast een Cadeaukaart aan te schaffen, voor uzelf of voor een ander. Ook op die manier helpt u ons om door deze moeilijke tijd heen te komen.
Klik hier om een cadeaukaart te bestellen.
Uw voorkeuren
Blijf op de hoogte

Wilt u ook wekelijks op de hoogte blijven van het filmaanbod van Cinema Amstelveen? Via deze link kunt u uw Nieuwsbriefvoorkeuren aanpassen.

Zo sturen we u als het goed is niks teveel, niks te weinig en liefst zoveel mogelijk toegespitst op uw interesses. We blijven graag in contact, zeker in deze tijden! U kunt uw voorkeuren op elk moment weer aanpassen in de footer van onze nieuwsbrieven.

U kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook of Instagram.

 
 
 

U ontvangt dit Nieuwsbericht omdat u heeft aangegeven Servicemails óf onze Theater Nieuwsbrief te willen ontvangen. Klik hier als u uw algemene nieuwsbriefvoorkeuren wilt aanpassen.