Er valt nog veel te genieten dit seizoen. 
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
 
De highlights uit ons aanbod  
Dangerous Liaisons, Sara Kroos, Goodbye Norma Jeane
Afgelopen week gingen er weer veel voorstellingen in première. Wij tippen u graag op de zinderende toneelversie Dangerous Liaisons met topacteurs Tjitske Reidinga en Mark Rietman. Bij cabaretière Sara Kroos klinkt de lach luider dan ooit in haar bejubelde theatershow Verte en in een wervelend vijfluik brengt Introdans in Icoon een ode aan Lucinda Childs, de grand old lady van de moderne dans. 

Louter ★★★★ Goodbye Norma Jeane
De meeste credits gaan naar de musical Goodbye Norma Jeane met musicalster Brigitte Heitzer. De acteurs vlammen in een smaakvolle, intieme musical over het geheime leven van Marilyn Monroe. 

Inspirerend toneel, ontspannen avondjes uit en bijzondere muzikale ontmoetingen. Er valt nog veel te genieten dit seizoen!

Graag tot ziens in Schouwburg Amstelveen
 
Dangerous Liaisons: Mark Rietman & Tjitske Reidinga 
 
Bewerking is een fenomenaal tekstbouwwerk
Vr 24 apr & za 25 apr | 20.00 uur | Toneel
Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. In de theaterversie van de brievenroman Dangerous Liaisons - over de kunst van het verleiden - bespelen zij elkaar als graaf Valmont en markiezin de Merteuil in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. In dit pokerspel vol hartstocht bieden ze steeds harder tegen elkaar op, totdat ze uiteindelijk elkaar vernietigen. Zinderend toneel met verder o.a. Marisa van Eyle en Sander Plukaard.

'De theaterversie Dangerous Liaisons is een vreugdevuur van taalvernuft. Mark Rietman schittert als Valmont', NRC ★★★★.
Informatie & Kaarten


 
Sara Kroos bijzonder grappig in Verte
 
Do 7 mei | 20.00 uur | Cabaret 
Sara Kroos

Ze is grof, direct, maakt je aan het lachen om de ergste dingen en ze heeft een klein hartje. Sara Kroos pakt uit met haar nieuwe show Verte. Met de stoere aanpak die we van haar gewend zijn, maar ook met een nieuwe vrolijke blik.

'Verte barst van de zelfspot en de lach klinkt luider dan ooit,' AD ★★★★. 'Bijzonder grappig, een goede mix van grappen, maatschappijkritiek en persoonlijkheid,' Trouw ★★★★.

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Spelplezier spat er vanaf in Cocktails 
 
Cocktails
Do 12 mrt | 20.00 uur | Toneel
Vincent Croiset, Matteo van der Grijn, Tijn Docter, Xander van Vledder
In het spannende en humoristische Cocktails zien we vijf vrienden op een heerlijke avond aan het strand. Voeten in het zand, lekker muziekje op de achtergrond en een Mojito in de hand. Onder het genot van veel drank en bravoure gaat er iets gruwelijk mis en komen de verhoudingen flink op scherp te staan. Hun op het oog geslaagde levens worden flink door elkaar geschud en alles komt in een ander licht te staan. 

SIRENE SALE - MET 50% KORTING NAAR COCKTAILS 
Als op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur de sirenes loeien, start onze Sirene Sale. Voor één voorstelling kun je dan 24 uur lang kaarten kopen met 50% korting.
Op maandag 2 maart vanaf 12.00 uur kun je met 50% korting kaarten kopen voor Cocktails op donderdag 12 maart. Klik hier voor info over de Sirene Sale
Informatie & Kaarten
 
Lovende recensies Goodbye Norma Jeane ★★★★
Za 11 apr | 20.00 uur | Musical met Brigitte Heitzer
Goodbye Norma Jeane

Het is 1984, een jonge en ambitieuze journalist belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards. Maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker, ooit beroemd als Marilyn Monroe. De wereld weet niet beter dan dat ze al jaren is overleden. De vrouw is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem ervan te overtuigen het verhaal niet te publiceren. Musicalster Brigitte Heitzer (Evita) speelt de hoofdrol en bewijst met deze musical opnieuw tot de top te behoren. Verder met Ellen Pieters en Soy Kroon.

'Deze intieme, ingetogen productie is een waar kleinood geworden', Telegraaf ★★★★.

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Jukeboxmusical met Tony Neef en Mariska van Kolck
Za 21 mrt | 20.00 uur | Musical
Haal het doek maar op

Haal het doek maar op is een heerlijke jukeboxmusical met ruim 40 Nederlandse liedjes uit de jaren zestig en zeventig. Zing mee met met Brandend Zand, Spiegelbeeld, Telkens weer, Ik ben gelukkig zonder jou en vele andere hits van toen. De voltallige cast, met o.a. Tony Neef, Mariska van Kolck, is muzikaal bijzonder sterk. Een feest der herkenning!

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Dinnershow Faulty Towers vol chaos en hilariteit
 
Wo 4 mrt | 18.30 uur | Dinnershow
Callas | Onassis | Kennedy, een muzikale vete is een nieuwe Nederlandse muziektheaterproductie over de intrigerende driehoeksverhouding tussen drie wereldberoemde iconen: operadiva Maria Callas, ex-first lady Jacqueline Kennedy en de man met wie beide vrouwen een relatie onderhielden, de Griekse scheepsmagnaat en miljardair Aristoteles Onassis. faulty Towers

Werkelijk alles kan gebeuren in het restaurant van Faulty TowersHoteleigenaar Basil, zijn echtgenote Sybil en ober Manuel wekken met hun dinner-act John Cleese's onvergetelijke Faulty Towers tot leven. In de Kleine Zaal bouwen zij hun restaurant op. Aan dinertafels geniet u van Manuels gestuntel, met een plastic smile probeert Sybil te redden wat er redden valt. Geniet van de chaos, hilariteit en herkenbaarheid met Sybil, Basil en Manuel.
Engelstalig, maar zeer toegankelijk.

Klik hier voor meer info & kaarten

 
De Toneelmakerij - Mijn moeder is een diva (8+) 
 
Za 21 mrt | 19.00 uur | Jeugd/Familie, Jongeren
mijn moeder is een diva

Wart Kamps, Ellen Parren en Abdelkarim el Baz schitteren in Mijn moeder is een diva, een tragikomedie over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder.

'Het is een vreemde wereld, de wereld van Mijn moeder is een diva, eentje die veel vragen oproept en daarom nog lang na de voorstelling blijft fascineren,' de Volkskrant ★★★★.
'Ellen Parren speelt zelf Valencia en Wart Kamps is Viktor. En dus valt er hoe dan ook veel te lachen en te gniffelen,' NRC Handelsblad ★★★★.

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Cabaret: Niet schieten!, Enge Buren en Kommil Foo
 
niet schieten
Niet schieten!
De Eerste 
Do 19 mrt 20.30 uur
Sinds het ijzersterke cabarettrio Lust en Leed in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie. Maarten, Arend én Erik brengen een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden.
Informatie & Kaarten
Enge buren
Enge Buren
BASTA!
Do 26 mrt 20.30 uur
Uit het immense repertoire van dit unieke cabarettrio wordt een geheel nieuw programma samengesteld. Meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, gevoelige, kritische liedjes en acts levert een schat aan materiaal op om uit te putten. De grootste hits 'mogen' worden meegezongen, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. 
Informatie & Kaarten
Kommil Foo
Kommil Foo
Oogst
Di 7 apr 20.00 uur
Een piano, een gitaar, een viool, hun karakeristieke stemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om het publiek een memorabele avond te bezorgen. Na dertig jaar theater maken is het de hoogste tijd om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Intiem, zonder circus, maar met hun mooiste liedjes en strafste verhalen.
Informatie & Kaarten
 
Opera De Parelvissers - Staatsopera van Tatarstan
 

Exotisch meesterwerk van Bizet
Za 14 mrt | 20.00 uur | Opera 
de parelvisser
Het geliefde operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe enscenering van de klassieker De Parelvissers. Het meesterwerk speelt zich af in het 18e-eeuwse Ceylon. Bizet roept met zijn prachtige melodieën een droomwereld op. De vrienden Zurga en Nadir vinden elkaar na jaren terug. De hernieuwde vriendschap komt onder druk te staan als ze verliefd worden op dezelfde vrouw.
Frans gezongen, Nederlandse boventiteling.
Gratis inleiding om 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Introdans brengt hommage aan Lucinda Childs
 
Vr 17 apr | 20.00 uur | Dans/Ballet
Introdans

Lucinda Childs is een van de grand old ladies van de Amerikaanse moderne dans. De 'koningin van de minimal dance' maakt met relatief eenvoudige bewegingen complexe meesterwerken. Childs wordt 80 jaar en Introdans viert dat met het hommageprogramma Icoon, met daarin de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre: Kilar, Canto Ostinato, Chairman Dances en Childs meest recente werk Petricor.
Gratis inleiding om 19.00 uur.

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Opvliegers: Op Safari, hilarische vriendinnencomedy
 
Wo 18 mrt | 20.00 uur | Muzikale komedie
opvliegers
In de hilarische komedie Opvliegers gaan de vriendinnen op Safari en maken Zuid-Afrika onveilig. The Big 4 gaan op zoek naar The Big 5. In Zuid-Afrika verliezen zij zich in safari’s, wijnproeverijen en bloedhete overnachtingen in een tent. Met Sandra Mattie, Joanne Telesford, Rian Gerritsen en Anouk van Nes. 

'Opvliegers is een avond lachen met zeer indrukwekkende liedjes', I love theater ★★★★. 

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Muziek: QUEEN The Music | Cor Bakker
 
queen
06
vr
mrt
20.00
Grote zaal
Muziek na afloop
QUEEN - THE SHOW MUST GO ON!
Met o.a. Charley Luske en Timothy Drake 
In de theatershow QUEEN The Music, brengt een tienkoppige band, met vier (!) topvocalisten een spectaculaire muzikale en visuele show boordevol energie. Queen The Music onderscheidt zich door de songs zowel vocaal als muzikaal op originele wijze te vertolken en bevat veel nieuwe én verrassende uitvoeringen van het ijzersterke Queen repertoire.
Informatie & Kaarten
De gouden jaren
07
za
mrt
20.00
GROTE ZAAL
MET JACQUES KLÖTERS
COR BAKKER - GOUDEN JAREN II
Met historische polygoonbeelden
Het orkest van Cor Bakker en presentator Jacques Klöters halen aan de hand van historische beelden uit het Polygoon Bioscoopjournaal, en met vermakelijke verhalen en de mooiste liedjes uit de jaren '45 tot '70, herinneringen op. De bezoekers krijgen een amusant beeld van hoe zowel zij zelf als de Oranjes opgroeiden na de Tweede Wereldoorlog.
Informatie & Kaarten
 
Scapino Ballet - Bejubeld barokspektakel Pearl
Di 3 mrt | 20.00 uur | Dans
Pearl
Topdans, schitterende kostuums en meeslepende muziek van o.a. Vivaldi. Het barokspektakel Pearl is een van de succesvolste voorstellingen van Scapino Ballet Rotterdam. Pearl ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe.
Gratis inleiding om 19.00 uur.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Cinema Amstelveen 
 
Onward
04
wo
mrt
15.30
CINEMA
Kijk op de website voor alle data
ONWARD
Nieuwe Disney film 

De nieuwe Disney en Pixar film Onward draait om de twee elvenbroers Ian en Barley Lightfoot. De magiewereld waarin ze leven lijkt steeds wat minder magisch te worden omdat de moderne technologie erin is doorgedrongen. Het duo gaat op avontuur om te zien of er nog een restje magie over is, zodat ze een dag kunnen doorbrengen met hun vader, die overleed toen Ian en Barley piepjong waren.
Klik hier voor info & kaarten
Huisvrouwen bestaan niet 2
08
zo
mrt
16.30
cinema - INTERNATIONALE VROUWENDAG
Inclusief nagesprek
DE SLAG OM HET VROUWENHART
Documentaire van Hella de Jonge  
In de documentaire De slag om het vrouwenhart put Hella de Jonge uit haar eigen ervaringen. Ze kwam door haar hartproblemen in contact met cardiologe Angela Maas. Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied.  
Klik hier voor info & kaarten
 
Tip: Boekenweeklezing Peter Buwalda
 
Wo 4 mrt | 20.15 uur | Oude Veiling in Aalsmeer

Vanwege de Boekenweek zetten wij de schijnwerpers op de Bibliotheek Amstelland.
Een interview met bestsellerauteur Peter Buwalda live meemaken? Dat kan tijdens de jaarlijkse Boekenweeklezing in De Oude Veiling in Aalsmeer. Jasper Henderson (hoofdredacteur Lebowski Publishers) interviewt de schrijver over zijn werk, met name over zijn laatste boek Otmars zonen.

Klik hier voor info & kaarten

 
Winactie lezers Theater Nieuwsbrief
 
Onder lezers van onze Theater Nieuwsbrief verloten wij elke maand 2 vrijkaarten.

Winactie Goodbye Norma Jeane 
Deze maand maakt u kans op 2 kaarten voor de musical Goodbye Norma Jeane over de laatste nacht van Marilyn Monroe met Brigitte Heitzer in de hoofdrol op zaterdag 11 april.

Meedoen? Laat uiterlijk zondag 1 maart hier uw gegevens achter. We nemen dinsdag 3 maart contact op met de winnaar.
 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod of check
www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u hier AAN of AF voor (een van) onze nieuwsbrieven of geef uw voorkeuren door.