De mooiste voorstellingen voor u uitgelicht. 
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
De mooiste voorstellingen uitgelicht 
Repelsteeltje, Haal het doek maar op, Karin Bloemen, Joe Cocker

Begin dit jaar zijn er weer veel voorstellingen in première gegaan. De meest bijzondere producties lichten wij er graag voor u uit: 
- Repelsteeltje (8+), de hilarische familievoorstelling van Theater Rotterdam (voorheen Ro-Theater)
- Weg met Eddy Bellegueule, bejubelde voorstelling over 'anders-zijn' in een grof milieu
- Haal het doek maar op, jukeboxmusical met o.a. Tony Neef en Mariska van Kolck
- Tonio, indringende theaterversie van de bestseller met Porgy Franssen 
- Othello van Het Nationale Theater in een regie van Daria Bukvić, wegens succes terug

Sirene Sale
Profiteer op ma 3 februari van 50% korting voor de feel-good musical Verliefd op Ibiza.

Tot ziens in Schouwburg Amstelveen!

 
Repelsteeltje (8+), nieuw uitbundig theaterfeest
 
Repelsteeltje
Hilarische familievoorstelling Theater Rotterdam
Vr 21 & za 22 feb | 19.00 uur | Zo 23 feb | 15.00 uur | Voorjaarsvakantie

Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) is een voorstelling van Theater Rotterdam (voorheen RO-Theater) in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, hilarische scènes en magische toverkunsten. 
Het broeit op het paleis, in het bos en onder de grond. Aardmannetje Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze de blinde prinses kan genezen. Wie houdt zich aan zijn woord? En lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Trouw ★★★★★ - 'Je valt van de ene hilarische scène in de andere maar de voorstelling wordt niet plat. De acht acteurs spelen de typetjes lekker vet maar tóch blijven het geloofwaardige mensen. Ronduit ontroerend.'

Informatie & Kaarten
 
Othello - Dé Shakespearehit uit 2018 is terug
Vr 7 feb | 20.00 uur | Toneel 
Othello

Othello is Shakespeares verhaal over liefde, jaloezie en wraak. Othello is een gevierde legeraanvoerder, getrouwd met de mooie Desdemona. En hij is zwart. Jago kan hem niet uitstaan. Hij zorgt ervoor dat wantrouwen zowel het sprookjeshuwelijk als de carrière van Othello vergiftigt.

Toptoneel van Het Nationale Theater met o.a. Werner Kolf en Rick Paul van Mulligen.
'Regisseur Bukvić gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf', de Volkskrant ★★★★. Gratis inleiding om 19.00 uur.

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Haal het doek maar op, liedjes van toen met een twist
Za 21 mrt | 20.00 uur | Musical/Show
Haal het doek maar op

Haal het doek maar op is een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour.
Een heerlijke jukeboxmusical met ruim 40 Nederlandse liedjes uit de jaren zestig en zeventig met Brandend Zand, Spiegelbeeld, Telkens weer, Ik ben gelukkig zonder jou en vele andere hits van toen. De voltallige cast, met o.a. Tony Neef, Mariscka van Kolck, is muzikaal bijzonder sterk. Een feest der herkenning!

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Dinnershow Faulty Towers vol chaos en hilariteit
 
Wo 4 mrt | 18.30 uur | Dinnershow
Callas | Onassis | Kennedy, een muzikale vete is een nieuwe Nederlandse muziektheaterproductie over de intrigerende driehoeksverhouding tussen drie wereldberoemde iconen: operadiva Maria Callas, ex-first lady Jacqueline Kennedy en de man met wie beide vrouwen een relatie onderhielden, de Griekse scheepsmagnaat en miljardair Aristoteles Onassis. faulty Towers

Werkelijk alles kan gebeuren in het restaurant van Faulty TowersHoteleigenaar Basil, zijn echtgenote Sybil en ober Manuel wekken met hun dinner-act John Cleese's onvergetelijke Faulty Towers tot leven. In de Kleine Zaal bouwen zij hun restaurant op. Aan dinertafels geniet u van Manuel's gestuntel, met een plastic smile probeert Sybil te redden wat er redden valt. Geniet van de chaos, hilariteit en herkenbaarheid met Sybil, Basil en Manuel.

Tip: ook een superleuke avond met collega's!

Engelstalig, maar zeer toegankelijk.
Entreeprijs incl. driegangendiner en drankjes.

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Sirene Sale: 50% korting musical Verliefd op Ibiza
Sterrencast viert de liefde op Ibiza 
Neem je date mee naar dé feel-good musical van het jaar
Op de eerste maandag van de maand, als om 12.00 uur de sirenes loeien, start onze Sirene Sale. Voor één voorstelling kun je dan 24 uur lang kaarten kopen met 50% korting.
Maandag 3 februari om 12.00 uur start de Sirene Sale en kun je met 50% korting kaarten kopen voor de musical Verliefd op Ibiza op zaterdag 8 februari om 20.00 uur. 
Klik hier voor info over de Sirene Sale

Verliefd op Ibiza was een van de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van de afgelopen jaren. Vanwege het grote succes heeft producent Rick Engelkes nu een musicalversie gemaakt met een topcast met o.a. Guido Spek, Johnny Kraaijkamp en Chris Tates. 
Informatie & Kaarten
 
Vlieg mee met Peter Pan (6+) - Theater Terra
 
Zo 16 feb | 15.00 uur | Jeugd - Voorjaarsvakantie
Peter pan
Als Peter Pan de slaapkamer van Wendy binnenvliegt, is dat het begin van een groot avontuur. Ze leert vliegen van het elfje Tinkerbel en samen met de Verloren Jongens ontdekt ze het eiland. Daar ontmoet ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak? 

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Joe Cocker. The Life of a Man | Muzikale legende 
 
Za 29 feb | 20.00 uur | Muziek/Concert 
Joe Cocker

Joe Cocker is een muzikale legende die op Woodstock de muziekwereld schokte met zijn bloedstollende versie van het Beatles-nummer With a little help from my friends. De Cry me a river band zingt zijn hits, zoals You are so beautiful, You can leave your hat on en Have a little faith in me. De songs worden aangevuld met anekdotes uit het turbulente leven van de rockster die zong, zoop en bewoog alsof zijn leven ervan afhing.

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Cabaret - Alex Ploeg, Anuar, Oldenhermanns
 
Alex Ploeg
Alex Ploeg  
Ultimatum
Do 13 feb  20.30 uur
Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een succesvolle mislukking.
In Ultimatum vuurt hij in sneltreinvaart rake grappen en absurde observaties op je af. De Volkskrant gaf  Ultimatum  ★★★★ sterren en schreef 'Een zelfverzekerde zaalinpakker die doet waar-ie goed in is'.
Informatie & Kaarten
Anuar
Anuar
Eerlijk
Vr 14 feb  20.30 uur
We hebben hem een tijdje moeten missen, want Anuar heeft drie jaar niet op de planken gestaan met een solovoorstelling. Maar hij is terug, met Eerlijk. Eerlijk gezegd was die drie jaar best wel lang, want iedereen heeft een beetje Anuar nodig in zijn of haar leven. Maar hij heeft in de tussentijd niet stil gezeten; hij is vader geworden, heeft twee succesvolle boeken geschreven en is enorm gegroeid.
Informatie & Kaarten
Oldenhermans
Oldenhermanns
Unsexed
Za 15 feb  20.30 uur 
In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige en ontroerende scènes laat Oldenhermanns de dilemma's van de jonge moeders zien. Ze rennen van zandbak naar darkroom en van hockeyclub naar nachtclub. Op stiletto's, op de bakfiets, als vrouw, als man, maar altijd in stijl. De naakte waarheid. Maar dan wel in een designerjurkje. Pijnlijk herkenbaar, confronterend en (bijna) altijd sexy.
Informatie & Kaarten
 
Karin Bloemen en band - Souvenirs
 
 
'Een waar feest voor oog en oor', AD ★★★★
Vr 28 feb | 20.00 uur | Cabaret 
Karin Bloemen
In de loop van de tijd verzamel je van alles: foto's van bijzondere momenten, herinneringen, kampeerspullen, etc, etc. Je huis en je hoofd raken na verloop van tijd zo vol, dat het hoog tijd wordt eens goed op te ruimen. In Souvenirs voegt Bloemen de daad bij het woord en gooit als een stier in een porseleinkast alle ballast de deur uit.
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Tonio - theaterversie met Porgy Franssen 
 
Za 15 feb | 20.00 uur | Toneel 
Tonio
Wat doet het met je relatie als je het grootst denkbare verlies meemaakt? A.F.Th. van der Heijden beschrijft in Tonio hoe hij en zijn vrouw op de been proberen te blijven na het verlies van hun zoon. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Terwijl de moeder (Jacqueline Blom) probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader (Porgy Franssen) zich vast in het vastleggen van feiten. 

'Porgy Franssen weet met zijn prachtige dictie veel gevoel aan de literaire bespiegelingen over rouw en de dood te geven', NRC. 
Gratis inleiding om 19.00 uur.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Weg met Eddy Bellegueule bejubeld ontvangen
 
Za 22 feb | 20.30 uur | Toneel
Weg met Eddy Bellegueule
'Een van de beste voorstellingen van dit seizoen', NRC ★★★★ en ‘Mooi en raak ... Een ode aan het theater’, Volkskrant ★★★★.

Eline Arbo maakte voor Toneelschuur Producties een eigen theatrale en muzikale bewerking van de roman Weg met Eddy Bellegueule van Ëdouard Louis. Opgegroeid in een dorpje in Noord-Frankrijk, in een platvloers en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte en gevoelige Eddy zich een weg te vinden. We volgen hem bij zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn. Uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.
Gratis inleiding om 19.30 uur.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Muziek met Frédérique Spigt en Mike Boddé
Frederique Spigt
21
vr
feb
20.30
Frédérique Spigt & Corrie van Binsbergen - Stukjes
Twee door de wol geverfde theaterdieren slaan de handen ineen met twee jonge muzikale honden. Stukjes wordt een voorstelling vol verhalen, poëzie, filmpjes, filosofische beschouwingen over de (on)zin van het bestaan, persoonlijke anekdotes en mooie liedjes. Een heerlijke avond om uit de beslommeringen van alledag te stappen, om erna gelouterd en gelaafd de wereld door een andere bril te zien.
Informatie & Kaarten
Mike Bodde
06
vr
mrt
20.30
 
Mike Boddé, Sterre Konijn en Merel Vercammen - Nachtlicht
Beleef de nacht intens met Sterre, Merel en Mike. Beleef hun dromen en nachtmerries. Luister naar nachtmuziek in het schemerduister, nachtelijke jazz, nachtelijke improvisaties en natuurlijk 'nocturnes': de nachtmuziek uit de klassieke wereld. Nachtlicht gaat over het moment waarop je niet helemaal wakker bent, als je bijna in slaapt valt of droomt, als je onderbewustzijn spreekt.
Informatie & Kaarten
 
Pepijn (Ashton) Gunneweg imponeert ★★★★★
 
Do 13 feb | 20.00 uur | Show
Pepijn Gunneweg
Pepijn Gunneweg, voormalig Ashton Brother, is terug in het theater met zijn eerste soloshow. Hij heeft twee jaar aan de voorstelling gewerkt en het resultaat mag er zijn: een bonte mengeling van variété, circus, muziek en heel veel poëtische beelden.

The Great Wonder werd door de pers juichend ontvangen. 'SMILE, just Smile. En eerlijk gezegd is dat ook wat je de hele voorstelling doet', Theaterparadijs. Komt dat zien!

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Scapino Ballet - Topdans in barokspektakel Pearl
Di 3 mrt | 20.00 uur | Dans
Pearl
Topdans, schitterende kostuums en meeslepende muziek van o.a. Vivaldi. Het barokspektakel Pearl is een van de succesvolste voorstellingen van Scapino Ballet Rotterdam en trok al meer dan 50.000 bezoekers. Pearl ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe.
Gratis inleiding om 19.00 uur.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Kom gratis kennismaken met Urban Myth 
 
Opwindend muziektheater over woorden als wapen 
Di 18 feb | 19.30 uur | Muziektheater
Urban Myth

De laatste dichters van Urban Myth is een muziektheaterervaring over revolutie, rap en culturele identiteit. Over het vinden van jezelf via woord en muziek. Met Christine Ottens gelijknamige boek losjes in één hand, eigen actuele verhalen en nieuw materiaal in de andere, onderzoekt Urban Myth wat vijftig jaar hiphop opleverde. Hierdoor geïnspireerd maken de rappers en acteurs nieuwe gedichten en songs met vette beats en funky grooves. 

Kom kennismaken met Urban Myth
Urban Myth is een gezelschap dat onvertelde verhalen een podium geeft. Voor de snelle beslissers bieden zij 50 vrijkaarten aan om eens kennis te komen maken. Wacht dus niet te lang. 

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Cinema Amstelveen 
 
1917
03
ma
feb
19.30
CINEMA
OPERA LA BOHEME 
The Royal Opera House London

Puccini's opera van jonge geliefden in het 19-eeuwse Parijs zit boordevol prachtige muziek. De productie van Richard Jones weet de melange van komedie, romantiek en tragiek van La Bohème perfect te vangen. De cast bestaat uit de beste hedendaagse vertolkers van Puccini's bohemien geliefden.
Klik hier voor info & kaarten
Huisvrouwen bestaan niet 2
04
di
feb
19.30
cinema
Ook op za 8 februari 
IL TRADITORE - Marco Bellochio’s maffiafilm annex rechtbankdrama 
Il Traditore vertelt het waargebeurde verhaal achter het Maxi-proces (1986-1992) tegen de maffia in Palermo. Met het proces werd het bestaan van de Cosa Nostra bewezen. Regisseur Marco Bellochio werd met zijn film, inmiddels een grote bioscoophit in Italië, geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival.
Klik hier voor info & kaarten
 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod of check
www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u hier AAN of AF voor (een van) onze nieuwsbrieven of geef uw voorkeuren door.