Cadeautips voor de december feestmaand 
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
December is feestmaand in de schouwburg 
De mooiste kerstcadeaus: Dolf Jansen, De Notenkraker, Huub Stapel

December staat traditioneel in het teken van gezelligheid en samen zijn met familie en vrienden. Dé perfecte gelegenheid om samen te genieten van al het moois dat Schouwburg Amstelveen te bieden heeft.

Enkele hoogtepunten uit ons decemberprogramma: de Oudejaars 2019 van Dolf Jansen, Felíz Navidad met Eric Vaarzon Morel, Lisa Loïs brengt een ode aan Adele, Roodkapje voor de kleintjes in de kerstvakantie én als hoogtepunt het magische sprookjesballet De Notenkraker op Tweede Kerstdag. En het bejubelde Een Heilige Avond met een nagesprek met de burgemeester.

Vier de feestelijke decembermaand in ons theater!

Tot ziens in de schouwburg,
Schouwburg Amstelveen

 
Kerstsprookjesballet De Notenkraker voor jong & oud
 
Feestelijke theaterbelevenis op Tweede Kerstdag
Do 26 dec | 15.00 uur Grote Zaal | Ballet 
De Notenkraker is hét kerstsprookjesballet op de prachtige muziek van Tsjaikovski. Het Charkov City Opera & Ballet brengt voor deze klassieker, naast een groot orkest, fabuleuze dansers, prachtige kostuums en fraaie decors mee.

De Notenkraker vertelt het verhaal van het meisje Clara dat op kerstavond een pop, een notenkraker, cadeau krijgt. In haar droom verandert de pop in een knappe prins. Hij neemt haar mee op een fascinerende reis door een sprookjeswereld, met alle romantiek en gevaren van dien. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

Hartverwarmende theaterbelevenis tijdens de kerstdagen voor jong en oud!

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Musical Kinky Boots sprankelt en overtuigt ★★★★★
 
Alex Klaasen
Muziek Cyndi Lauper kers op swingende taart 
Vr 6 en za 7 dec 20.00 uur | Zo 8 dec 15.00 uur Grote Zaal | Musical 
50% Black Friday korting

Kinky Boots is een bruisende, ijzersterke én ontzettend grappige musical. De hitmusical gaat over Charly (Jonathan Demoor), die de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader erft. Een faillissement lijkt onvermijdelijk tot hij tijdens een toevallige ontmoeting dragqueen Lola (Naidjim Severina) leert kennen. Wanneer de geestige Lauren (Vajèn van den Bosch), een van de medewerksters van de fabriek, een opmerking maakt over het belang van een onderscheidend product ontstaat een bizar idee…

'Flamboyante show raakt gevoelige snaar' en 'Show die van het podium afknalt', De Telegraaf ★★★★ | 'Kinky Boots overtuigt, sprankelt en laat lachen en nadenken' en 'Naidjim Severina absolute koningin van het Broadwaybal', AD ★★★★★ | 'Riante show van huiveringwekkende allure', Dagblad van het Noorden ★★★★

Bestel met promocode blackfriday alleen op vrijdag 29 november kaarten met 50% Black Friday korting.

Informatie & Kaarten 
Dolf Jansen - 30ste Oudejaarsconference
 
Wo 18 dec | 20.00 uur Grote Zaal | Cabaret 
Henk Poort
Dolf Jansen viert dit jaar een bijzonder jubileum. De cabaretier gaat de theaters in met zijn 30ste oudejaarsconference. Niks of niemand blijft gespaard. Reken op een avondje pure stand up comedy, veel grappen en poëzie die voorbij is voordat u doorheeft dat het rijmt. Mis het niet, de 30ste oudejaars van Dolf!

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Een Heilige Avond, ijzersterke toneelthriller
Nagesprek met burgemeester Poppens
Vr 20 dec | 20.30 Kleine Zaal | Toneel 
Peachez

Het is kerstavond. Een vrouw (Yvonne van den Hurk), hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager (Peter Bolhuis) is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht in de stad een bom zal ontploffen. Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. 

Nagesprek met burgemeester Poppens
Omdat de voorstelling veel stof tot discussie zal geven wordt er een nagesprek gehouden. Burgemeester Poppens neemt als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente Amstelveen deel aan de discussie o.l.v. regisseur Ursul de Geer. 

'De voorstelling is actueel, met ijzersterk spel en een intrigerende verhaallijn' en 'Verwondering op het  puntje van je stoel', I love theater ★★★★

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Huub Stapel - One-man-show Het Huwelijk
 
Do 19 dec | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel , Cabaret
Callas | Onassis | Kennedy, een muzikale vete is een nieuwe Nederlandse muziektheaterproductie over de intrigerende driehoeksverhouding tussen drie wereldberoemde iconen: operadiva Maria Callas, ex-first lady Jacqueline Kennedy en de man met wie beide vrouwen een relatie onderhielden, de Griekse scheepsmagnaat en miljardair Aristoteles Onassis. Callas | Onassis | Kennedy
Huub Stapel is terug met een nieuwe solovoorstelling Het Huwelijk. Als ervaringsdeskundige filosofeert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert het publiek met de (on)gemakken, de verleidingen en geneugten, de sleur, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk!

Klik hier voor meer info & kaarten
 
The Beauty Queen of Leenane: subliem muziektheater
 
Do 12 dec | 20.30 uur Kleine Zaal | Toneel 
Maureen slooft in het armoedige dorp Leenane voor haar moeder Mag. Deze wil vooral niet dat Maureen een eigen leven gaat leiden, laat staan dat ze een man vindt. Maar dan ontmoet Maureen de knappe Pato. Moeder Mag zet alle middelen in, geoorloofd en ongeoorloofd, om haar dochter niet kwijt te raken. Toneelschuur Producties met o.a. Jacqueline Blom en Keja Klaasje Kwestro.

'Bjørseth bouwt het verhaal zo intelligent en elegant op, dat je het je wel móet aantrekken', Trouw
★★★★★.
Gratis inleiding om 19.30 uur.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
De Partizanen, Thomas Acda en Mylou Frencken
 
Buurman & Buurman
DE PARTIZANEN
Offline experience
Het leven an sich 
Do 19 dec 20.30 uur
Het leven an sich: een offline experience om je vingers bij af te likken. Vanuit de nabije toekomst kijken De Partizanen, Thomas Gast en Merijn Scholten, terug op de trends, hypes en omgangsvormen van onze huidige tijdsgeest, en vragen zich af of ze zichzelf soms niet wat minder moeten afvragen. 
Informatie & Kaarten
Pijnstillers
THOMAS ACDA 
Spetterende liedjes in 
Motel 
Za 4 jan 20.00 uur
Afgelopen seizoen stond Thomas Acda dan eindelijk op het toneel met zijn eigen solo-cabaretvoorstelling Motel, samen met gitarist David Middelhof.  
‘Thomas Acda overdondert solo met meesterlijke vertellingen en spetterende liedjes’, de Volkskrant ★★★★ en 'Energieke Acda is een meesterverteller', AD ★★★★.
Informatie & Kaarten
De Pakjeskluis
MYLOU FRENCKEN & DORINE WIERSMA
Waagstukken 
Za 11 jan 20.30 uur
Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je durven, uitblinken, winnen. Maar soms loopt het anders, vraag dat maar aan Mylou en Dorine. Weggelopen mannen, aangebakken eieren en lekke waterbedden. Gewapend met piano en gitaar laten de dames u het achterste van de tong zien.
Informatie & Kaarten
 
Nederlands Dans Theater 2
 
 
Werken van de smaakmakers van het gezelschap
Za 14 dec | 20.00 uur Grote Zaal | Dans/Ballet
Opera Carmen
In Sierra Oscar Foxtrot Tango brengen de jonge danstalenten van NDT 2 een verrassende mix van vier uiteenlopende choreografieën: een wereldpremière van Medhi Walerski, een aangepaste versie van een werk van een nieuw gezicht bij NDT, Yoann Bourgeois, plus prachtige reprises van Marco Goecke en Sharon Eyal en Gai Behar.
Gratis inleiding om 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Bewerking De tolk van Java maakt diepe indruk
 
Do 12 dec | 20.00 Grote Zaal | Toneel
De tolk van Java, de bewerking van het boek van Alfred Birney over ons koloniale verleden, laat een onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan dit verleden overhielden. De jeugd van Alan wordt bepaald door zijn tirannieke vader. Wanneer Alan de dagboeken van zijn vader over het leven in Indië leest, beginnen zijn haat en sarcasme te wankelen. Met o.a. Benja Bruijning en Marie Louise Stheins.
‘De tolk van Java toont pijn die door alle generaties wordt gedragen’, Trouw ★★★★.

Gratis inleiding om 19.00 uur.


Indonesisch buffet - Maak uw theateravond compleet en bestel ook het Indonesische buffet voor de voorstelling om 18.00 uur. Prijs € 27,50.

Klik hier voor meer info & kaarten.
 
Tineke Schouten, het beste van 35 jaar in Highlights
Wo 11 dec | 20.00 uur Grote Zaal | Cabaret
Al jaren behoort Tineke Schouten tot de absolute top van het Nederlandse cabaret. In ruim 35 jaar zette ze ontelbare typetjes op de planken, ontwikkelde ze sketches en tv-shows en schreef ze prachtige nummers. In Highlights vult ze een hele avond met de beste typetjes, sketches, grappen en liedjes uit haar carrière.  

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Jeugdtheater in de kerstvakantie 
 
Abdelkader Benali
22
zo
dec
14.30
KLEINE ZAAL
HET KLEINE THEATER
MEISJE MET DE ZWAVELSTOKJES Beelschoon winters sprookje (3+)
Het Kleine Theater geeft een eigen draai aan bekende sprookjes. Deze keer buigen ze zich over Andersens beroemde en beeldschone winterse sprookje over het meisje dat helemaal alleen in de sneeuw hoop en troost vindt in het afsteken van haar zwavelstokjes.
Informatie & Kaarten
Martijn Fischer
22
zo
dec
15.00
GROTE ZAAL
LANGHOUT THEATERPRODUCTIES
ROODKAPJE 
Met leuke liedjes en veel humor (6+)
Fake Vonk is met zijn camera op zoek in het bos. Hij wil een interview met de wolf. Als hij de wolf heeft gevonden, blijkt deze helemaal niet zo gevaarlijk als iedereen denkt. De wolf is aardig en gek op breien. Maar hoe zit het dan met de zeven geitjes? En de drie biggetjes? En met Roodkapje?
Informatie & Kaarten
 
Lisa Loïs sings: Adele
 
Vr 13 dec | 20.00 Grote Zaal | Muziek/Concert
Een heilige avond
Adele is een van de succesvolste artiesten van dit moment, met prachtige songs als Chasing Pavements, Someone like you en Hello. Ook Lisa Loïs is groot fan en beschouwt Adele al jaren als haar voorbeeld. In Lisa Loïs sings: Adele brengt zij een ode aan de Britse superster en gaat zij dieper in op Adele’s carrière. Het levert een avond op vol mooie verhalen, anekdotes én fantastische songs van Adele.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Eric Vaarzon Morel - Felíz Navidad
Za 14 dec | 20.30 uur Kleine Zaal | Muziek/Concert
Sexual Healing
Noem het maar een feestje, want dat is het! Drie culturen en muziekstijlen gecombineerd met wervelende flamencodans door de Spaanse Raquela Ortega. Een muzikaal sprookje van hedendaagse pop, reggaeton, gospel, soul, flamenco en klassieke kerstliedjes. De liedjes worden door Eric Vaarzon Morel en Brownie Dutch overgoten met een flamenco/soul sausje. Een feest voor de hele familie. Felíz Navidad.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Cinema Amstelveen 
 
Buurman
01
zo
dec
10.30
CINEMA
Little Ladies Morning
PROJECT GIO 
Hilarische komedie met Gio Latooy
In de hilarische komedie Project Gio speelt Gio Latooy zichzelf; een bekende en ietwat onhandige YouTuber die zijn geld verdient met video's uploaden. Als Gio op een spiksplinternieuwe villa past, gaat het dak er letterlijk af tijdens een party. Het huis is volledig verwoest. Gio heeft géén geld en géén tijd. Hoe lost hij alle ellende op, en houdt hij de schijn hoog bij zijn ouders én volgers dat er niks aan de hand is?   
Klik hier voor info & kaarten
Huisvrouwen bestaan niet 2
30
za
nov
19.00
cinema
OOK OP WO 4, VR 6, ZO 8 EN DI 10 DEC
SORRY WE MISSED YOU 
Nieuwe film van Ken Loach
De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky en Abby wonen met hun 15-jarige zoon en 11-jarige dochter in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen.
Klik hier voor info & kaarten
 
Theatercollege taalkunstenaar Wim Daniëls 
Vr 13 dec | 20.30 Kleine Zaal | Theatercollege
Wim Daniels
Met humor geeft taalkunstenaar Wim Daniëls je inzicht in De wondere wereld van de taal. Hij bestrijkt met zijn theatercollege over taal de hele taalgeschiedenis, inclusief de rafelranden, zoals leestekens en sisklanken. En dat alles op een luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat je na afloop denkt: jammer dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb!

Klik hier voor meer info & kaarten
 
 
Winactie speciaal voor lezers Theater Nieuwsbrief 
Cocktails
Speciaal voor lezers van onze Theater Nieuwsbrief verloten wij elke maand 2 vrijkaarten voor een voorstelling.

Winactie Cocktails 
Deze maand maakt u kans op 2 kaarten voor Cocktails op do 12 maart. In Cocktails neemt het leven van vijf vrienden, tijdens een avondje op het strand, een onverwachte wending. Met o.a. Matteo van der Grijn en Vincent Croiset.  

Meedoen? Laat uiterlijk zondag 1 december hier uw gegevens achter. We nemen uiterlijk dinsdag 3 december contact op met de winnaar.
 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod of check
www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u hier AAN of AF voor (een van) onze nieuwsbrieven of geef uw voorkeuren door.