Cadeautips voor de december feestmaand 
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
De schatkamer van Sinterklaas 
Onze cadeautips: Kinky Boots, Dolf Jansen, Formule 1 Show

Het is bijna weer december: cadeautjestijd dus! Om u een eindeloze zoektocht in de drukke winkels te besparen hebben wij alvast de leukste cadeautips op een rijtje gezet:

-  Voor de sportieve vader: De Formule 1 Show of Erben Wennemars
-  Voor de muziekliefhebber: Ruth Jacott, QUEEN, the music óf Lisa Loïs
-  Voor de vriendin die je altijd meesleept naar het theater: de musical Kinky Boots
-  Voor je collega's of relaties: de Schouwburg Amstelveen Cadeaukaart

Kinky Boots, de leukste musical van het jaar 
Afgelopen maandag ging de Broadwaymusical Kinky Boots in première. Wij waren erbij: wat een ijzersterke, sprankelende show van internationale allure. Er is flink uitgepakt met kleurrijke kostuums, prachtige pruiken, een indrukwekkend decor, een live band en swingende choreografieën. Mis het niet en bestel nú alvast je kaarten voor vrijdag 6, zaterdag 7 of zondag 8 december a.s. 

Bestel nu de leukste cadeaus voor de feestdagen!

Tot ziens in onze schouwburg,
Schouwburg Amstelveen

 
 
Musical Kinky Boots sprankelt en overtuigt  ★★★★★
Alex Klaasen
Kinky Boots: show die van het podium afspat
Vr 6 en za 7 dec 20.00 uur | Zo 8 dec 15.00 uur Grote Zaal | Musical 

Kinky Boots is een feestelijke én ontzettend grappige musical vol onverwachte wendingen met als belangrijkste boodschap dat je altijd jezelf moet zijn. De hitmusical gaat over Charly (Jonathan Demoor), die de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader erft. Een faillissement lijkt onvermijdelijk tot hij tijdens een toevallige ontmoeting dragqueen Lola (Naidjim Severina) leert kennen. Wanneer de geestige Lauren (Vajèn van den Bosch), een van de medewerksters van de fabriek, een opmerking maakt over het belang van een onderscheidend product ontstaat een bizar idee…

Laaiend enthousiaste pers 
'Flamboyante show raakt gevoelige snaar' en 'Show die van het podium afknalt', De Telegraaf ★★★★
'Kinky Boots overtuigt, sprankelt en laat lachen en nadenken' en 'Naidjim Severina absolute koningin van het Broadwaybal', AD ★★★★★
'Riante show van huiveringwekkende allure', Dagblad van het Noorden ★★★★

Informatie & Kaarten
 
 
Bijgeboekt: Formule 1 Show met Olav Mol&Jack Plooij
 
Di 26 mei | 20.00 uur Grote Zaal | Theatercollege, Cabaret 
Cadeautip voor de sportliefhebber!
Henk Poort
Formule 1-fans kunnen zich geen wedstrijd voorstellen zonder het karakteristieke commentaar van Olav Mol. In de gloednieuwe Formule 1 Show vertelt Mol, samen met pitreporter Jack Plooij, je álles over de hoogste klasse in de autosport. 'We trakteren niet alleen op details uit de wereld van Formule 1, maar ook op anekdotes zoals het eerste interview met Michael Schumacher en de geheimen van de rijders', aldus de mannen.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Eindspel: Hans Croiset en René van 't Hof fenomenaal
Zo 1 dec | 16.00 uur Grote Zaal | Toneel 
Peachez

Toneelschrijver Samuel Beckett toont in Eindspel de zinloosheid van het bestaan. Met veel humor laat hij zien hoe absurd ons leven eigenlijk is. Erik Whien van Theater Rotterdam regisseert een indrukwekkende cast: Hans Croiset, René van ‘t Hof, Cas Enklaar en Elsje de Wijn.

'Hans Croiset en René van 't Hof zijn fenomenaal in deze lichte, absurde regie van Samuel Becketts Eindspel', de Volkskrant ★★★★★.
Gratis inleiding om 15.00 uur.

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Lekker lachen bij De pakjeskluis van Sinterklaas (3+)
Wo 4 dec | 15.00 uur Grote Zaal | Jeugd/Familie
Callas | Onassis | Kennedy, een muzikale vete is een nieuwe Nederlandse muziektheaterproductie over de intrigerende driehoeksverhouding tussen drie wereldberoemde iconen: operadiva Maria Callas, ex-first lady Jacqueline Kennedy en de man met wie beide vrouwen een relatie onderhielden, de Griekse scheepsmagnaat en miljardair Aristoteles Onassis. Callas | Onassis | Kennedy
Geniet met de hele familie van deze komische kinderklucht! Op het kasteel van Koning Klaagmaarniet bereiden Karel de Kok, hofdame Frandolien en hoofdlakei Franciscus zich voor op de komst van de Sint. Na een warm welkom blijkt dat de Kluispieten de code van de pakjeskluis zijn vergeten. Grote paniek, want een Sinterklaasfeest zónder cadeautjes, dat kan toch niet? Na afloop Meet & Greet met de Sint.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Tineke Schouten, het beste van 35 jaar in Highlights
 
Wo 11 dec | 20.00 uur Grote Zaal | Cabaret
Tineke Schouten

Al jaren behoort Tineke Schouten tot de absolute top van het Nederlandse cabaret. In ruim 35 jaar zette ze ontelbare typetjes op de planken, ontwikkelde ze sketches en tv-shows en schreef ze prachtige nummers. In Highlights vult ze een hele avond met de beste typetjes, sketches, grappen en liedjes uit haar carrière.  

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Mooi toneel op de planken
Buurman & Buurman
THE CHILDREN, toneel over het klimaatprobleem
Het Nationale Theater
Za 30 nov 20.00 uur
Welke wereld laten we na voor onze kinderen? Een tsunami heeft een nucleaire centrale geraakt en er lekt radioactief materiaal naar buiten. Hazel en Robin werkten tot hun pensioen als kernfysici in de centrale aan de Noordzeekust. Oud-collega Rose doet een verpletterend voorstel. 
'Antoinette Jelgersma, Sylvia Poorta en Stefan de Walle spelen intelligent en met flair', Trouw.
Gratis inleiding 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
Pijnstillers
THE BEAUTY QUEEN OF LEENANE
Toneelschuur Producties
Do 12 dec 20.30 uur
Maureen slooft voor haar tirannieke moeder Mag, maar droomt van een eigen leven met een man. Als Maureens droom uit lijkt te komen, zet moeder Mag alle middelen in, geoorloofd en ongeoorloofd, om haar dochter niet kwijt te raken. The beauty queen of Leenane zit vol zwarte humor, muziek en de hoop dat alles nog anders kan. Met o.a. Jacqueline Blom en Chris Peters.
Gratis inleiding 19.30 uur.
Informatie & Kaarten
De Pakjeskluis
CHRISTINE VAN STRALEN, de musical 
De Gemeenschap 
Za 21 dec 20.30 uur
Ooit was ze een one-hit-only zangeres, nu heeft ze een hese en doorrookte stem. Ooit straalde de ster die ze wilde zijn in series van de commerciële omroep, nu zit ze meestal thuis. Christine van Stralen: wie kent haar nog? 

Christine van Stralen, de musical is een confronterend estafette-interview, waarin zowel feit, fictie en emotie voortdurend door elkaar lopen.
Informatie & Kaarten
 
De tolk van Java, naar bestseller van Alfred Birney
 
Do 12 dec | 20.00 Grote Zaal | Toneel
De Toverfluit
De tolk van Java is het autobiografische verhaal van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney over vaders en zonen. Alans jeugd wordt bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, wankelen zijn sarcasme en haat echter. Is begrip mogelijk?
Een spannende, ontroerende en bij vlagen humoristische voorstelling die inzicht geeft in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Met Benja Bruijning, Marie Louise Stheins e.a.

Indonesisch buffet
Maak uw theateravond compleet en bestel hier ook het Indonesische buffet voorafgaand aan de voorstelling om 18.00 uur. Prijs € 27,50.

Gratis inleiding om 19.00 uur.


Klik hier voor meer info & kaarten

 
The Pink Floyd Sound - Rockopera The Wall
 
 
Alle roemruchte songs van het meesterwerk
Za 23 nov | 20.00 uur Grote Zaal | Muziek/Concert 
Opera Carmen
The Pink Floyd Sound brengt in een wervelende muzikale show de legendarische rockopera van Pink Floyd. ROCK met hoofdletters: met briljant gitaarwerk, theatrale lichteffecten, vuurwerk en animaties die het muzikale epos zo geliefd maakte bij het grote publiek. Geniet van Comfortably Numb, The Thin Ice en Another Brick In The Wall en meer roemruchte songs. Het podium stoomt als de Pink Floyd Sound losgaat en u meesleept in één van de grootste meesterwerken uit de rockgeschiedenis. 
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Frank Lammers en Ricky Koole hebben de Blues
Vr 29 nov | 20.00 uur Grote Zaal | Muziek/Concert 
Lost Tango
Ruim 25 jaar geleden begonnen Frank Lammers en Ricky Koole aan een voorstelling. Ze zaten op de theaterschool en wilden graag iets maken waarin toneel en muziek samenkwamen. Ze hadden grootse plannen, maar ergens bleef het steken en ze gingen ieder hun eigen weg.

In Frank en Ricky hebben de Blues maken ze de balans op. Ze praten bij, lachen om vroeger, spelen eindelijk die serieuze toneelscènes en zingen over belangrijke momenten in de afgelopen 25 jaar. De muzikanten van Ocobar begeleiden deze onstuimige en vrolijke avond, waarin de blues niet wordt geschuwd.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Brugklas de musical in theater én Wijnand Stomp 
Abdelkader Benali
28
do
nov
19.00
GROTE ZAAL
BRUGKLAS DE MUSICAL (9+)
Popularie tv-serie nú in theater
De populaire NPO Zapp-serie Brugklas komt naar het theater met een eigen musical! Max is van plan om een hip hop-musical te maken over Willem van Oranje, hij vindt dat een vet idee. Emma wil de hoofdrol wel spelen. Want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen?  
Informatie & Kaarten
Martijn Fischer
08
zo
dec
14.30
KLEINE ZAAL
EEN IJSBEER IN DE TROPEN (2+)
Wijnand Stomp 
Kids-comedian Wijnand Stomp duikt in het prentenboek Een ijsbeer in de tropen van Hans de Beer. Met zijn levensgrote 'Japanse' vertelkast tovert Stomp de wonderschone prenten tevoorschijn. Lars drijft op een ijsschots weg uit zijn witte poolwereld en komt in een land waar alles groen is. Maar toch wil Lars graag weer naar huis. 
Informatie & Kaarten
 
Lisa Loïs sings: Adele
 
Vr 13 dec | 20.00 Grote Zaal | Muziek/Concert
Een heilige avond
Adele is een van de succesvolste artiesten van dit moment, met prachtige songs als Chasing Pavements, Someone like you en Hello. Ook Lisa Loïs is groot fan en beschouwt Adele al jaren als haar voorbeeld. In Lisa Loïs sings Adele brengt zij een ode aan de Britse superster en gaat zij dieper in op Adele’s carrière. Het levert een avond op vol mooie verhalen, anekdotes én fantastische songs van Adele.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Indringend familiedrama met Helmert Woudenberg
Do 21 nov | 19.30 uur Grote Zaal | Toneel     
Sexual Healing
In GAS vormen de ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van het grootste gasveld van Europa de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens. De ijzersterke tekst verweeft de maatschappelijke catastrofe met een indringend familiedrama. Bejubeld acteerwerk met o.a Helmert Woudenberg en Maarten Wansink. 
'Geestig en slim verweeft GAS de politieke catastrofe van de Groningse gaswinning met een indringend familiedrama', NRC ★★★★★.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Cinema Amstelveen - Kleuterbios en Ladies Night
 
Buurman
24
zo
nov
10.30
CINEMA
Kleuterbios 
BUURMAN & BUURMAN 
Kleuterbios & Pannenkoekenfestijn 
De klunzige buurmannen zijn terug met de film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los! Hierin bakken ze op hilarische wijze pannenkoeken en proberen ze een appeldief te vangen. Een film vol gekke experimenten met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen.  
Klik hier voor info & kaarten
Huisvrouwen bestaan niet 2
27
wo
nov
10.00
cinema
Ladies Morning 10.00 uur &
Ladies Night 20.30 uur
HUISVROUWEN BESTAAN NIET 2
De bioscoophit krijgt een vervolg
In Huisvrouwen Bestaan Niet 2 worstelen drie vrouwen lachend en vloekend ieder met hun eigen moeilijkheden die bij hun levensfases horen; de verplichtingen, verwachtingen en chaos. Met o.a. Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca.
Klik hier voor info & kaarten
 
Talentvolle dansers in Nederlands Dans Theater 2 
Za 14 dec | 20.00 Grote Zaal | Dans/Ballet
Fabian Franciscus
In Sierra Oscar Foxtrot Tango brengen de jonge danstalenten van NDT 2 een verrassende mix van vier uiteenlopende choreografieën: een wereldpremière van Medhi Walerski, een aangepaste versie van een werk van een nieuw gezicht bij NDT, Yoann Bourgeois, plus prachtige reprises van Marco Goecke en Sharon Eyal en Gai Behar.
Gratis inleiding om 19.00 uur.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
 
TEDx Amstelveen - nieuwe editie op zo 17 mei
Zo 17 mei | 11.00 uur Grote Zaal 
TEDx
Goed nieuws! TEDx Amstelveen komt op zondag 17 mei opnieuw naar de schouwburg. Was TEDx Amstelveen vorig jaar nog in onze Kleine Zaal te vinden, deze keer zal het evenement - vanwege de grote belangstelling - plaatsvinden in de Grote Zaal. Het thema is What the world needs NOW... De talks zullen gaan over hoe we onze wereld duurzamer, gezonder, effectiever, ontspanner, liever en gewoon een beetje mooier kunnen maken.

Wil je erbij zijn? De kaartverkoop gaat op maandag 18 november om 10.00 uur van start. 

 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod of check
www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u hier AAN of AF voor (een van) onze nieuwsbrieven of geef uw voorkeuren door.