Laat u verrassen door ons brede aanbod
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
De Magie van het theater
Frank Lammers, Verleiders Female, South African Road Trip 

Beste theaterbezoeker,

Theater is magie, een betovering die je meeneemt naar een andere wereld. Onze slogan is niet voor niks Schouwburg Amstelveen raakt je...

Laat u verrassen door ons brede aanbod, door nieuwe makers of door de bezieling waarmee iets wordt gecreëerd. Frank Lammers stort zich in een avontuur met actrice en zangeres Ricky Koole. In De Verleiders Female  stellen de dames de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak. South African Road Trip is een spetterende avond vol muziek en zang waarin de koorleden in mini-documentaires vertellen over hun leven in de townships.

Bijgeboekt - Henk Poort en de Helden
In De Beste Zangers van Nederland bezorgde Henk Poort de kijkers kippenvel. Hij gaat het theater in en komt op donderdag 23 april naar Amstelveen! 

Probeer eens iets nieuws en ervaar zo de Magie van het theater.

Tot ziens in onze schouwburg,
Schouwburg Amstelveen

 
 
DE VERLEIDERS FEMALE naar het bekende concept
 
Alex Klaasen
De dames laten hun kritische blik schijnen op brandende kwesties
Di 12 nov | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel 
De Verleiders Female: Jelka van Houten, Susan Visser e.a. treden in de voetsporen van hun mannelijke collega’s. Na de banken en de zorg hebben ze één onderwerp laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe! De dames laten hun kritische blik schijnen op brandende kwesties als de loonkloof, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo. Dit alles volgens het bekende Verleiders-concept: een mix van stand-up en crosstalks. Energiek, vilein en kritisch.
Informatie & Kaarten
 
 
Henk Poort, extra concert van de Helden-tour
 
Do 23 apr | 20.00 uur Grote Zaal | Muziek/Concert
De mooiste songs van Jordaanlied tot opera
Henk Poort
In De Beste Zangers van Nederland bezorgde Henk Poort de kijkers kippenvel. Het programma inspireerde opera- en musicalzanger Henk Poort om na te denken over zijn eigen muzikale helden. Met als resultaat de solovoorstelling: Henk Poort en de Helden. In een anderhalf uur durende show komen helden van het Jordaanlied, helden van de opera en helden uit zijn persoonlijke leven voorbij. Daarnaast blijkt hij ook nog een rasverteller.  

Klik hier voor meer info & kaarten
 
South African Road Trip: Zuid-Afrikaanse belevenis
Wo 20 nov | 20.00 uur Grote Zaal | Muziek/Concert
Peachez

Een hartverwarmende Zuid-Afrikaanse belevenis! Ontdek het echte Zuid-Afrika tijdens deze spetterende avond vol muziek, zang, dans en kleurrijke kostuums. Laat u deze herfst verwarmen door het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Bijzonder zijn de mini-documentaires waarin de koorleden openhartig vertellen over hun leven in de townships. 

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Francis van Broekhuizen & Gregor Bak 
Za 16 nov | 20.30 uur Kleine Zaal | Concert
Callas | Onassis | Kennedy, een muzikale vete is een nieuwe Nederlandse muziektheaterproductie over de intrigerende driehoeksverhouding tussen drie wereldberoemde iconen: operadiva Maria Callas, ex-first lady Jacqueline Kennedy en de man met wie beide vrouwen een relatie onderhielden, de Griekse scheepsmagnaat en miljardair Aristoteles Onassis. Callas | Onassis | Kennedy
Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Zingen speelt een hele bijzondere rol in haar leven. Francis beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over. Bij twijfel hard zingen is een concert, college en cabaretvoorstelling ineen. Zij zingt haar favoriete aria's en liederen en vertelt waarom die muziek haar zo raakt. Met Gregor Bak aan de piano.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Intocht Sinterklaas, meet & greet in schouwburg
 
Gratis voorstellingen clown Hoky Poky

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas naar Amstelveen! Na de intocht staan er om  13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur gratis kindervoorstellingen van clown Hoky Poky op het programma in de Muziek- en Dansschool (Platform C). Na afloop kunnen de kinderen Sinterklaas een handje geven in de foyer van de schouwburg. 

Toegangskaartjes voor clown Hoky Poky zijn vanaf woensdag 6 november gratis af te halen bij de kassabalie in de schouwburg. Klik hier voor meer info en de openingstijden. 

 
De mooiste jeugd- & familievoorstellingen 
 
Buurman & Buurman
CINDERELLA (5+)
Jeugddansvoorstelling
Wereldberoemd sprookje 
Zo 10 nov 15.00 uur
Cinderella is het wereldberoemde sprookje van Assepoester. In deze bewerking van De Stilte volg je een regisseur die niet veel van het sprookje begrepen heeft. Twee dansers moeten alle rollen uitvoeren: Cinderella, prins, fee, vader, stiefzusters en de stiefmoeder. Om de voorstelling goed te laten verlopen, besluit ze zelf de stiefmoeder en de goede fee te spelen.
Informatie & Kaarten
Pijnstillers
PIJNSTILLERS, naar het boek van Carry Slee (12+)
Met o.a. Mitch Wolterink 
Wo 13 nov 19.00 uur
De moeder van Casper krijgt op een kwade dag krijgt het bericht dat ze kanker heeft en niet verder behandeld kan worden. Vanaf dat moment staat het leven van de jonge tiener helemaal op z'n kop. 
AD ★★★★: 'Het maakt Pijnstillers tot een avond waarop, ondanks de beladen thematiek, optimisme zegeviert. En die boodschap mag gehoord en gezien worden.'
Informatie & Kaarten
De Pakjeskluis
DE PAKJESKLUIS VAN SINTERKLAAS (3+)
Met Meet&Greet met Sint 
Wo 4 dec 15.00 uur
Op het kasteel van Koning Klaagmaarniet bereiden Karel de Kok, hofdame Frandolien en hoofdlakei Franciscus zich voor op de komst van de Sint. Na een warm welkom blijkt dat de Kluispieten de code van de pakjeskluis zijn vergeten. Grote paniek, want een Sinterklaasfeest zónder cadeautjes, dat kan toch niet?  Een swingend theateravontuur vol grappen en grollen.
Informatie & Kaarten
 
Sirene Sale: elke eerste maandag van de maandaar
 
 
Met 50% korting naar De Toverfluit (7+) | zo 17 nov
De Toverfluit
Elke eerste maandag van de maand, als om 12.00 uur de sirenes loeien, start onze Sirene Sale. Voor één voorstelling kunt u dan 24 uur lang online kaarten kopen met 50% korting. 

Maandag 4 november vanaf 12.00 uur kunt u met 50% korting kaarten kopen voor De Toverfluit (7+) van De Toneelmakerij & Silbersee op zondag 17 november om 15.00 uur.

Breakdance, hiphop, rap en dans
De Toverfluit
 is een van de allerbekendste opera's ter wereld. Geniet van een eigentijdse versie van Mozarts meesterwerk waarin rap, klassieke muziek, breakdance en hiphop samenvloeien tot een magische voorstelling voor de hele familie. 'Een voorstelling die ruim vijf kwartier van de eerste tot de laatste minuut boeit', Scenes ★★★★.

Klik hier voor meer info & kaarten

Klik hier voor info over de Sirene Sale 
 
The Pink Floyd Sound - Rockopera The Wall
 
 
Alle roemruchte songs van het meesterwerk
Za 23 nov | 20.00 uur Grote Zaal | Muziek/Concert 
Opera Carmen
The Pink Floyd Sound brengt in een wervelende muzikale show de legendarische rockopera van Pink Floyd. ROCK met hoofdletters: met briljant gitaarwerk, theatrale lichteffecten, vuurwerk en animaties die het muzikale epos zo geliefd maakte bij het grote publiek. Geniet van Comfortably Numb, The Thin Ice en Another Brick In The Wall en meer roemruchte songs. Het podium stoomt als de Pink Floyd Sound losgaat en u meesleept in één van de grootste meesterwerken uit de rockgeschiedenis. 
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Frank Lammers en Ricky Koole hebben de blues
Vr 29 nov | 20.00 uur Grote Zaal | Muziek/Concert 
Lost Tango
Ruim 25 jaar geleden begonnen Frank Lammers en Ricky Koole aan een voorstelling. Ze zaten op de theaterschool en wilden graag iets maken waarin toneel en muziek samenkwamen. Ze hadden grootse plannen, maar ergens bleef het steken en ze gingen ieder hun eigen weg.

In Frank en Ricky hebben de blues maken ze de balans op. Ze praten bij, lachen om vroeger, spelen eindelijk die serieuze toneelscènes en zingen over belangrijke momenten in de afgelopen 25 jaar. De muzikanten van Ocobar begeleiden deze onstuimige en vrolijke avond, waarin de blues niet wordt geschuwd.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Nog meer in november
Abdelkader Benali
28
do
nov
19.00
GROTE ZAAL
BRUGKLAS DE MUSICAL (9+)
Popularie tv-serie nú in theater
De populaire NPO Zapp-serie Brugklas komt naar het theater met een eigen musical! Max is van plan om een hip hop-musical te maken over Willem van Oranje, hij vindt dat een vet idee. Emma wil de hoofdrol wel spelen. Want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen? Brugklas de musical  is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.
Informatie & Kaarten
Martijn Fischer
28
do
nov
20.30
KLEINE ZAAL
ISH DANCE COLLECTIVE 
& Ament MoveMeant 
Choreograaf Gil Gomes Leal maakte in 2018 een reis naar Peru om kennis te maken metayahuasca, een hallucinogene drank die wordt getrokken van de gelijknamige plant. Indianenvolken uit het Amazonegebied gebruiken de drank al eeuwenlang in magisch-religieuze rituelen. De reis leidde tot de voorstelling Ayahuasca, waarin hij experimentele hiphop met zelfreflectie verbindt. De zes performers worden begeleid door een ayahuasquero, die de ceremonie leidt.
Informatie & Kaarten
 
Gerard Cox 80 jaar - De grote grijze belofte 
Di 26 nov | 20.00 Grote Zaal | Cabaret
Eindspel
Gerard Cox viert zijn 80ste verjaardag met een spetterende voorstelling vol humor. Als Rotterdammer neemt hij geen blad voor de mond. Nog altijd speelt, vertelt en zingt hij de sterren van de hemel en is daarmee de Eminence Grise van het entertainment. Uitgeblust is het multitalent nog lang niet, dat bewijst hij maar weer eens in deze cabaretsolo vol zang, cabaret en vertelkunst.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Magic of Georgia, kleurrijk Georgisch dansspektakel
 
Vr 8 nov | 20.00 Grote Zaal | Dans/Show 
Een heilige avond
The Royal National Ballet Company presenteert een show die zijn gelijke niet kent: Georgische folklore en klassieke dans worden schijnbaar moeiteloos met indrukwekkende zwaardgevechten en acrobatiek gecombineerd. De vrouwen lijken haast over het podium te zweven en de mannen blinken uit in acrobatische sprongen, om van de talloze kleurrijke kostuums nog maar niet te spreken!

Klik hier voor meer info & kaarten
 
GAS - Iedereen zou dit moeten zien ★★★★★
 
Do 21 nov | 19.30 uur Grote Zaal | Toneel     
Sexual Healing
De ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van het grootste gasveld van Europa vormen de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens. De ijzersterke tekst verweeft de maatschappelijke catastrofe met een indringend familiedrama. Bejubeld acteerwerk met o.a Helmert Woudenberg en Maarten Wansink. 
'Geestig en slim verweeft GAS de politieke catastrofe van de Groningse gaswinning met een indringend familiedrama', NRC ★★★★★.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Cinema Amstelveen - Frozen 2 en Once upon a time...
 
Abdelkader Benali
12
di
nov
15.00
CINEMA
Dinsdagmatinee
ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD
Quentin Tarantino's nieuwe film
Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. 
Informatie & Kaarten
Martijn Fischer
23
za
nov
13.30
cinema
Ook op zo 24 en wo 27 november
FROZEN 2 
Na 6 jaar eindelijk Frozen 2
Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke reis. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren. In Frozen 2 moet ze hopen dat ze goed genoeg zijn.
Informatie & Kaarten
 
Hebobros gaat het theater in
Di 19 nov | 20.30 Kleine Zaal | Cabaret
Fabian Franciscus
Ze bespreken echt alles: de verschillen en overeenkomsten in hun relaties, de intiemste details van hun seksleven, maar ook hun werk, bekendheid, irritante vrienden en ander groot en klein leed komen aan bod. Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing hebben stof genoeg voor meedogenloze grappen, knallende ruzies en openhartige ontboezemingen. 

Klik hier voor meer info & kaarten
 
 
The most wonderful time of the year
Vier kerst met uw medewerkers eens in het theater 
Dolf Jansen
Maak de kerst met uw medewerkers dit jaar extra bijzonder! Sluit 2019 stijlvol af met een bezoek aan ons theater en verras uw medewerkers met een onvergetelijke theateravond.

Wij geven u graag alvast wat tips: de revue Showponies 2 van Alex Klaasen op vr 20 en za 21 dec, de Oudejaars van Dolf Jansen op wo 18 dec of de nieuwe one-man-show van Huub Stapel op do 19 dec. Maak de avond compleet met een kerstborrel of een gezellige nazit.
Neem contact op de afdeling Zakelijk voor de mogelijkheden op nummer 020 547 51 61 of mail naar zakelijk@schouwburgamstelveen.nl.
 
Winactie speciaal voor lezers Theater Nieuwsbrief
 
Introdans
Speciaal voor lezers van onze Theater Nieuwsbrief verloten wij elke maand 2 vrijkaarten voor een voorstelling.

Winactie Introdans The Battle
Deze maand maakt u kans op 2 kaarten voor Introdans met The Battle op vr 15 november. 

Meedoen? Laat uiterlijk zondag 3 november hier uw gegevens achter. We nemen uiterlijk dinsdag 5 november contact op met de winnaar. 
 
Werken in theater? Bekijk onze vacatures
 
Medewerker Kaartverkoop, Horeca & Service en nieuwe stageplaatsen
Vacatures
Op dit moment zijn wij op zoek naar een medewerker Kaartverkoop & Klantenservice en medewerkers Horeca & Service.

Op zoek naar een leuke stageplaats? 
Vanaf februari 2020 is er weer plaats voor een 
- stagiair Marketing & Communicatie Theater 
stagiair Marketing & Film 
- stagiair Organisatie & Evenementen
 
Gewijzigde openingstijden kassabalie
 

Met ingang van 1 november is de kassabalie in de schouwburg geopend op woensdag (12-16 uur), zaterdag (13-16 uur) en zondag (12-16 uur).
Op theateravonden is de kassa geopend vanaf 18.30 uur voor de kaartverkoop van de betreffende theatervoorstelling. De kassa sluit na aanvang van de laatste voorstelling of film.

 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod of check
www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u hier AAN of AF voor (een van) onze nieuwsbrieven of geef uw voorkeuren door.