Winaars cabaretprijzen bekend 
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Winnaars cabaretprijzen bekend
Première Annick Boer, Festival Kleurrijk en dans uit Georgië en Spanje

Beste theaterbezoeker,

Begin deze week zijn de winnaars van de Cabaretprijzen bekend gemaakt. Alle vier de prijswinnaars komen naar Amstelveen! Bij drie van de vier kunt u er nog bij zijn.

Winnaar van de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen, ging naar Lenette van Dongen met Paradijskleier, de andere Poelifinario's gingen naar Louise Korthals met Alles is er! én Theo Nijland met En de rest is onzin. De Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker, ging naar Peter Pannekoek (uitverkocht).

Graag tot ziens in onze schouwburg,
Schouwburg Amstelveen

 
 
Sterrenregen voor Arjan Ederveen & Jack Wouterse 
 
Zin
'Symbiose tussen Wouterse en Ederveen is misschien wel het mooiste aan deze productie', Volkskrant ****
Do 24 okt | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel 
Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen u in het tragikomische Zin een bonte stoet aan personages voor. Zo zijn er twee tv-koks op leeftijd, die worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow. Daarnaast is er het verhaal van de populaire keukenromanschrijfster over de verfilming van haar nieuwe boek. De heren leven zich uit in hun komische en tragische talenten, gewoon omdat ze daar Zin in hebben. 

De pers over Zin: 'Arjan Ederveen en Jack Wouterse zijn knap op dreef als bejaarde broers, zonderlinge vlegels, waarvan één de dood in de ogen kijkt. Ederveen sart het publiek met hilarische dubbelzinnigheden. Wouterse is aandoenlijk in zijn breekbare lobbesmotoriek', de Volkskrant ★★★★.
Informatie & Kaarten
 
 
Première solo Annick Boer 
Do 24 okt | 20.30 uur Kleine Zaal | Cabaret
Annick Boer
Annick Boer is een alleskunner. Zij staat al 25 jaar onafgebroken op het podium. Dit jaar schreef ze haar eerste cabaretvoorstelling. Over de try-outs zei het publiek: ‘een stem als Jasperina de jong en zo grappig als Brigitte Kaandorp’. Annick legt in droogkomsiche conferences onze tekortkomingen bloot. Nieuwsgierig? Kom dan naar de première van Dat is goed gelukt!

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Sexual Healing naar het TV-format Ik Vertrek
Za 2 nov | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel 
Wat als je je leven opnieuw kunt beginnen? Een volstrekt uit elkaar gegroeid Nederlands gezin vertrekt naar Frankrijk en heeft zich op het Franse platteland weten te herpakken. Maar of ze nu wezenlijk gelukkiger zijn? Dan staat er een jongeman op het erf. Iedereen raakt van hem in de ban en wil door hem bezeten worden. Ooit vertrok het gezin letterlijk, nu vertrekken ze pas echt. Sexual Healing van Het Nationale Theater met o.a. Ariane Schluter, Hein van der Heijden en Romana Vrede. 

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Winnaars Cabaretprijzen, uit de juryrapporten ...
 
Louise Korthals
LOUISE KORTHALS
Alles is er!
Za 2 nov 20.30 uur
De jury: ‘Met gespierde stellingen en ronkend verwoorde twijfels zet Korthals de thematiek van haar voorstelling prachtig neer. Alles is er! gaat over doorgeven. Wat geven we nú door aan onze kinderen? En wat geven we stráks door aan onze Moeder Aarde? Korthals verbindt het persoonlijke moeiteloos aan het maatschappelijk relevante. Een zeer krachtige performance'.
Informatie & Kaarten
Theo Nijland
THEO NIJLAND 
En de rest is onzin 
Vr 6 dec 20.30 uur
De jury: ‘De maestro van het kleinkunstlied laat zijn vakmanschap nog maar eens gelden. De steengoede liedjes lopen over van poëtisch verwoord cynisme en worden opgediend met een stem die net zo warm is als Nijlands glimlach. Soms gaat hij even staan. Vertelt hij een al even vlammend verhaal. Over dat hij zich niet laat regisseren. Door niemand niet. Terecht'.
Informatie & Kaarten
Lenette van Dongen
LENETTE VAN DONGEN
Paradijskleier, reprise
Wo 8 apr 20.00 uur
De jury: ‘We zijn amper 20 seconden onderweg of zij heeft de hele zaal al aan het dansen. De titel zegt alles: het heerlijke Paradijskleier gaat over het creëren van je eigen nirvana, waarin je je van andermans verwachtingen niets aantrekt. De vakvrouw is volledig zichzelf en geeft ons een oergeestige masterclass duurzaam geluk. Haar levenslust spat van het podium’. 
Informatie & Kaarten
 
Opera Carmen, Staatsopera van Tatarstan
 
 
Operaklassieker vol hartstocht en verleiding 
Vr 25 okt | 20.00 uur Grote Zaal | Opera 
Opera Carmen
Bizets tragische verhaal van de hartstochtelijke korporaal Don José die verliefd wordt op het mooie, rebelse en verleidelijke zigeunermeisje Carmen is 145 jaar na zijn dood één van de meest geliefde en uitgevoerde opera’s ter wereld. De Staatsopera van Tatarstan brengt Carmen in een prachtige en groots opgezette enscenering.
Frans gezongen, Nederlandse boventiteling
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Familiefestival Kleurrijk voor iedereen vanaf 2 jaar
 
Zo 13 okt - Ontdekkingsreis door een wereld van theater en kunst 
Festival Kleurrijk
Familiefestival Kleurrijk is een groot feest van kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken voor de hele familie op zondag 13 oktober vanaf 9.30 uur. 
De ontdekkingsreis begint al in de foyer waar de kleintjes een wondere wereld van kleuren en figuren betreden en zij naar hartenlust kunnen spelen. De peuters kunnen zich verkleden tot vierkant of cirkel, een totempaal bouwen of een duik nemen in een levensgrote blokkendoos.

Voorstellingen Geel (2+) en Kleurenballet (4+)
In de theaterzalen zijn de voorstellingen Geel (2+) en Het grote kleurenballet (4+) te zien die onderdeel uitmaken van de ontdekkingsreis. Kleurrijk is een feestelijke belevenis voor iedereen vanaf 2 jaar. Een kaartje voor een voorstelling geeft toegang tot het festival. 

Bekijk hier het volledige programma
 
Prachtige dans: Magic of Georgia en Ibérica de Danza 
 
Magic of Georgia
8
vr
nov
20.00
grote zaal
Dé danssensatie uit de Kaukasus
MAGIC OF GEORGIA
The Royal National Ballet Company
Magic of Georgia, dé danssensatie uit de Kaukasus. The Royal National Ballet Company combineert moeiteloos Georgische folklore en klassieke dans met indrukwekkende zwaardgevechten en acrobatiek. De vrouwen lijken over het podium te zweven en de mannen blinken uit in acrobatische sprongen, om van de talloze kleurrijke kostuums nog maar niet te spreken!
Informatie & Kaarten
Iberica de Danza
24
zo
nov
15.00
grote zaal
Figaro, Barbier van Sevilla: dans vol temperament 
IBERICA DE DANZA, zinderende
dans vol Spaans temperament
Het internationaal geroemde Ibérica de Danza steekt op fenomenale wijze het Spaanse danscultuurgoed in een moderne jas. Op ingenieuze wijze weten zij klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans te combineren. In het 25ste jubileumjaar brengt het Spaanse dansgezelschap Beaumarchais' Figaro, Barbier van Sevilla. Een avond vol zuidelijk Spaans temperament.
Informatie & Kaarten
 
Dag van de duurzaamheid in schouwburg
 
Duurzaamheidsmarkt en Richard van Hooijdonk
Richard van Hooijdonk
Op donderdag 10 oktober organiseert de gemeente Amstelveen met bedrijven uit de regio van 17.00 tot 22.00 uur de Dag van de Duurzaamheid in de schouwburg. Tijdens een afwisselend programma, waaronder een duurzaamheidsmarkt, krijgen inwoners en bedrijven informatie over wat zij kunnen doen aan duurzaamheid. 

Programma
17.00-20.15 uur - Duurzaamheidsmarkt (gratis)
19.00-19.45 uur - Themasessie Duurzaamheid en Aardgasvrij (gratis)
20.15-22.00 uur - Theatershow Richard van Hooijdonk

Toegangskaarten Richard van Hooijdonk
De dag wordt afgesloten met een wervelende theatershow van futurist Richard van Hooijdonk. Hij neemt u mee in de innovatieve en duurzame wereld van morgen. Entree € 2,50.

Klik hier voor meer info & kaarten
 
Cinema Amstelveen - Extra filmcursus
 
Wat is dan liefde
16
wo
okt
CINEMA 
Romantische komedie met o.a. Elise Schaap en Maarten Heijmans 
WAT IS DAN LIEFDE
Romantische komedie
De echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) krijgt de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Dan ontmoet ze Gijs (Maarten Heijmans), de verpersoonlijking van alles wat ze verafschuwt. Ladies Morning om 10.00 uur. Film ook te zien om 19.00 uur en 21.15 uur.
Informatie & Kaarten
FIlmcursus
14
di
jan
CINEMA - THEATERCAFE 
Filmcursus gaat in zes avonden dieper in op het werk van klassieke filmmakers 
INVLOEDRIJKE REGISSEURS 
Wegens succes extra filmcursus
Hollywood of arthouse, entertainment of kunst? De cursus gaat dieper in op het werk van grote filmmakers als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick en Federico Fellini. Wat maakt een Hitchcockfilm een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we terug in de films van Bert Haanstra? Klik hieronder voor meer info en de data.
Informatie & Kaarten
 
Sirene Sale: elke eerste maandag van de maand
Met 50% korting naar Air Play van Acrobuffos
Winactie
Elke eerste maandag van de maand, als om 12.00 uur de sirenes loeien, start onze Sirene Sale. Voor één voorstelling kunt u dan 24 uur lang online kaarten kopen met 50% korting. 

Maandag 7 oktober vanaf 12.00 uur kunt u met 50% korting kaarten kopen voor het kleurrijke Air Play van Acrobuffos op dinsdag 29 oktober. Een internationaal spektakel in circusstijl met vliegende paraplu's, levensgrote ballonnen en reusachtige vliegers.
Klik hier meer over de Sirene Sale 
 
 
Winactie speciaal voor lezers Theater Nieuwsbrief 
 
Air Play

Speciaal voor lezers van onze Theater Nieuwsbrief verloten wij elke maand 2 vrijkaarten voor een voorstelling.

Winactie Air Play
Deze maand maakt u kans op 2 kaarten voor het kleurrijke Air Play van Acrobuffos op dinsdag 29 oktober. Een internationaal spektakel in circusstijl met vliegende paraplu's, levensgrote ballonnen en reusachtige vliegers.
Meedoen? Laat uiterlijk zondag 6 oktober hier uw gegevens achter. We nemen maandag voor  12.00 uur contact op met de winnaar. 

 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod of check
www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u hier af voor (een van) onze nieuwsbrieven.