Een wervelend nieuw seizoen 
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
We gaan weer beginnen! 
Schouwburg Amstelveen bruist van de verrassende voorstellingen 

Beste theaterbezoeker,

Op maandag 23 september openen wij het seizoen met de première van List, Shaffy en Piaf. Renée van Wegberg brengt het mooiste en beste repertoire van List, Shaffy en Piaf. In het openingsweekend van 4 en 5 oktober staat er een uniek filmconcert WAD LIVE op het programma en danst Scapino Ballet Rotterdam Holland & Le Chat Noir, een tweeluik van succeschoreograaf Ed Wubbe. 

Pak uw agenda erbij, check onze goed gevulde website en ontdek de pareltjes van het seizoen. 

Wij zien u graag in het nieuwe seizoen,
Schouwburg Amstelveen

 
 
WADfilm live: uniek filmconcert met Noordpool Orkest
 
Wad live
Hommage aan pure schoonheid van de Wadden
Vr 4 okt | 20.00 uur Grote Zaal | Film/concert
WAD LIVE is een hommage aan de pure schoonheid van de Nederlandse Wadden. Met het 42-koppige Noordpool Orkest vóór het filmdoek en Rob Buiter (o.a. bekend van Vroege Vogels) als verteller voltrekt zich een uniek filmconcert. Met de film WAD, overleven op de grens van water en land leverde Ruben Smit een cinematografisch huzarenstukje af dat werd met goud werd bekroond. De muziek van Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse wordt door dirigent Reinout Douma bewerkt tot een nieuwe muzikale dramaturgie. 
Informatie & Kaarten
 
Vijand van het volk - Het lot van een klokkenluider  
Do 3 okt | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel
Vijand van het volk

De bewoners van een kleine stad dromen van rijkdom en voorspoed nu er een bron met heilzaam water is ontdekt. Laat de kuurgasten maar komen! Dan ontdekt huisarts Stockmann gif in het geneeskrachtige water. Zet hij zijn jonge gezin en carrière op het spel voor zijn idealen? Zullen zijn familie en vrienden hem steunen of laten ze hem keihard vallen? Henrik Ibsen schreef Vijand van het volk in 1882. De klassieker over integriteit en politieke intriges is nog steeds aangrijpend en actueel. Met o.a. Hanne Arendzen (genomineerd voor een Theo d'Or) en Xander van Vledder.

De voorstelling van Suburbia werd door de Volkskrant uitgeroepen tot 1 van de 10 beste voorstellingen van het seizoen 2016-2017.  

Klik hier voor meer info & kaarten

 
Jong cabarettalent en Paul Haenen
 
Annick boer
ANNICK BOER
Dat is goed gelukt 
Do 24 okt 20.30 uur
Wie kent haar niet? Ze staat al 25 jaar op het toneel en is bekend van tv-programma’s Cojones en Kopspijkers.In haar eerste soloprogramma legt ze onze tekortkomingen bloot. Over de try-outs zei het publiek: ‘een stem als Jasperina de jong en zo grappig als Brigitte Kaandorp’. 
Informatie & Kaarten
Gerard Alderliefste
LOUISE KORTHALS 
Alles is er
Za 2 nov 20.30 uur 
In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles en schuurt ze langs de schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?
Informatie & Kaarten
Paul Haenen
PAUL HAENEN
Haenen brengt vreugde
Do 14 nov 20.00
Een avond in de bekende Haenen-mix vol humor, ernst en inzicht. Met natuurlijk ook ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn. In Haenen brengt vreugde biedt Paul in een eigenzinnige en vrolijke voorstelling een andere kijk op de werkelijkheid. 
Informatie & Kaarten
 
Scapino Ballet Rotterdam - Tweeluik van Ed Wubbe
 
Scapino ballet Rotterdam
 5
za
okt
20.00
grote zaal  
Holland & Le Chat Noir
In dit tweeluik van succeschoreograaf Ed Wubbe wordt u met bruisende en theatrale dans meegenomen naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue. Adembenemende wolkenluchten in Holland in de stijl van Van Ruysdael. In Le Chat Noir waant u zich, met can can en ontroerende solo's op muziek van Brel en Piaf, in een Parijs café uit 1900.
Inleiding om 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
 
Familiefestival Kleurrijk: voor peuters van 2 tot 4+
 
 
Ontdekkingsreis in een wondere wereld vol kleur
zo 13 okt | vanaf 9.30 uur | Jeugd/Familie
Familie festival
In Kleurrijk maken kinderen vanaf twee jaar spelenderwijs kennis met de wereld van kleur en vorm. De ontdekkingsreis begint al in de foyer waar de kleintjes een wondere wereld van kleuren en figuren betreden en zij naar hartenlust kunnen ontdekken, spelen en bouwen.

In de theaterzalen zijn twee theatervoorstellingen te zien die onderdeel uitmaken van de ontdekkingsreis: Geel (2+) en Het grote kleurenballet (4+). Een kaartje voor de voorstelling geeft toegang tot het festival. 
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Volop muziek in het nieuwe seizoen 
 
Fernando Lameirihas
FERNANDO LAMEIRINHAS 
The Best Of
Za 12 okt 20.30 uur 
Met The Best Of laat de jeugdige maestro zien hoe rijk zijn muzikale leven is. Al zijn prachtige liedjes als Amsterdão, Abrace me en Naar het Zuiden passeren de revue. 
Informatie & Kaarten
Gerard Alderliefste
ED STRUIJLAART 
Van Clapton tot Sheeran
Vr 18 okt 20.30 uur
In Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran brengt Ed Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van Robert Johnson naar Jimi Hendrix en van Eric Clapton tot Ed Sheeran. En natuurlijk zijn eigen liedjes.
Informatie & Kaarten
The pink floyd sound
THE PINK FLOYD SOUND
The Wall
Za 23 nov 20.00 uur 
The Pink Floyd Sound brengt het legendarische album The Wall van Pink Floyd opnieuw integraal op de planken. Geniet van Another Brick In The Wall en al die andere roemruchte songs van het meesterwerk.
Informatie & Kaarten
 
Kunst & Kids Festival - Eén groot kinderfeest!
 
Met o.a. Brandweerman Sam, rondleidingen en gratis workshops
Zondag 29 september is het weer tijd voor het Kunst & Kids Festival. Het thema dit jaar is Hulpdiensten. Kids van 2-12 jaar uit Amstelveen en omgeving zijn van harte welkom.

Er zijn betaalde theatervoorstellingen en films: Brandweerman Sam, Goochelaar Jahon en Agent & Boef én gratis rondleidingen en coole workshops: mini dans- & zangworkshops of pannenkoeken versieren. Meld je nu al aan voor de workshop toneelspelen (8-12 jaar). Er is ook poppenkast en laat je schminken. Kom verkleed als brandweerman, politieagent of dokter!

Bekijk hier het volledige programma
 
Tip bij de buren: Clubtour 3JS in P60
 
Vr 25 okt | 20.30 uur | P60 
In februari van dit jaar begonnen de 3JS aan hun eerste clubtour ooit. Wegens het grote succes van deze tour duiken de mannen dit najaar opnieuw de clubs in!3J's

Begin dit jaar begonnen de 3JS aan hun eerste clubtour. Wegens het grote succes duiken de mannen dit najaar opnieuw de clubs in. Wat begon met een op akoestische instrumenten gebaseerde folksound is uitgegroeid tot een geheel eigen pop/rock sound met de onmiskenbare stem van zanger Jan Dulles. 

Klik hier voor meer info & kaarten  

 
Oproep: koren voor De Toverfluit én Hendrik Groen
 
De Toverfluit
17
zo
nov
15.00
grote zaal
De Toneelmakerij brengt avontuurlijke opera van Mozart in eigentijds jasje
DE TOVERFLUIT (7+)
Gezocht: gemengd lokaal amateurkoor
Voor de spannende jeugdvoorstelling De Toverfluit zijn wij op zoek naar een lokaal gemengd amateurkoor van circa 30 personen. Het koor is onderdeel van de voorstelling en zal vanuit de zaal het slotstuk meezingen. 


Interesse? Stuur dan een mail naar publiciteit@schouwburgamstelveen.nl
Informatie & Kaarten
Hendrick Groen
28
di
jan
20.00
grote zaal
Knuffelbejaarde van Nederland terug in nieuwe komedie met o.a. Beau Schneider
HENDRIK GROEN 
Gezocht: gemengd ouderenkoor 65+
Voor Hendrik Groen zijn wij op zoek naar een gemend koor van circa 15 personen boven de 65 jaar voor een gastoptreden in de voorstelling. Het is de bedoeling dat het koor de nummers zelf instudeert met hun eigen dirigent. Voorafgaand aan de voorstelling is er een laatste repetitie.

Interesse? Stuur dan een mail naar hendrikgroen@bostheaterprodukties.nl.
Informatie & Kaarten
 
Cinema Amstelveen: matinees op dinsdagmiddag
 
17
di
sep
14.30
CINEMA 
Reserveer ook voor het matinee-menu
LES UNS ET LES AUTRES
Klassieker uit 1981 terug in bioscoop
Claude Lelouchs digitaal gerestaureerde portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk.
Informatie & Kaarten
24
di
sep
15.00
CINEMA
Reserveer ook voor het matinee-menu
FINDING YOUR FEET
Week van de ontmoeting i.s.m. Participe
Wanneer 'Lady' Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van 40 jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. 
Informatie & Kaarten
 
Aanbieding: 1 jaar Dans Magazine voor € 17,50    
 
Hét tijdschrijft voor dansliefhebbers
Dans magazine
Dans Magazine is hét magazine voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans leert en aan dans doet. Het Dans Magazine selecteert de mooiste shows, tipt dansfilms en geeft het beste dansnieuws. 

Speciale aanbieding
Geniet 1 jaar (6 nummers) van Dans Magazine voor slechts € 17,50 (i.p.v. € 36,95). Bestel via deze link met korting uw abonnement.
 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod of check
www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u hier af voor (een van) onze nieuwsbrieven.