Een nieuw seizoen
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Een nieuw seizoen vol zinderend aanbod
Welke voorstellingen mag u komend seizoen niet missen? 
Het afgelopen seizoen stond bol van de prachtige voorstellingen. De allerbeste shows komen terug naar Amstelveen. Heeft u de theatershows van Lenette van Dongen, Tineke Schouten, Vrijdag & Sandifort, Karin Bloemen, Thomas Acda of de De Partizanen gemist? Dan is dit uw kans!

Waar kijken wij naar uit? Per genre tippen wij graag een aantal voorstellingen of bekijk de nominaties van de Cabaretprijzen. Maar liefst 7 van de 11 kanshebbers komen naar Amstelveen.

Wij wensen u alvast een mooi theaterseizoen. 

Met vriendelijke groet,
Schouwburg Amstelveen
 
Cabaret: bekende namen, nieuwkomers en Oudejaars
 
Vrijdag & Sandifort

Wie Dolf Jansen zegt, zegt Oudejaars. Dolf speelt komend seizoen zijn dertigste! Binnen anderhalf uur fileert hij dit jaar en niks of niemand blijft gespaard.

Cabaretprijzen2019
De Cabaretjury heeft de nominaties voor de cabaretprijzen bekend gemaakt. Maar liefst 7 van de 11 kanshebbers komen volgend seizoen naar Amstelveen. Er zijn nog kaarten voor Lenette van Dongen, Vrijdag & Sandifort, Louise Korthals, Theo Nijland en Alex Ploeg

 

 
Muziek: soul, jazz, pop, rock, klassiek en meer
 
The Pink Floyd sound
Grote artiesten kiezen voor de intimiteit van het theater. Tania Kross maakt in Van Mozart tot Madonna een muzikale reis, Martijn Fischer zingt de hits van André Hazes en Renée van Wegberg brengt een ode aan List, Shaffy & Piaf.

The Pink Floyd Sound brengt het legendarische album The Wall en de meest succesvolle Britse rockband ooit wordt tot leven gebracht in QUEEN the Music.
 
Jeugd & Familie: genieten met de hele familie
 
 
Met Brandweerman Sam op kampeeravontuur (2+)
Brandweerman Sam
Kinderen kunnen op ontdekkingsreis tijdens het Kunst & Kids Festival, op kampeeravontuur met Brandweerman Sam óf met Buurman & Buurman, met Juf Roos op vakantie of genieten van een nieuw uitbundig theaterfeest van Theater Rotterdam: Repelsteeltje en de blinde prinses (8+).
Genres
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Opera & Ballet van internationale allure
 
Carmen
De Staatsopera van Tatarstan is te zien met de operaklassiekers Carmen en De Parelvissers en BarokOpera Amsterdam geeft in Queen Mary een inkijkje in het leven van de Engelse vorstin. 

Scapino Rotterdam danst Holland & Le Chat Noir en toont de rijkdom en de romantiek in Pearl. Ook Introdans en het Nederlands Dans Theater 2 zijn te zien in Amstelveen. Op tweede kerstdag danst het Charkov City Opera & Ballet het kerstsprookjesballet De Notenkraker.
 
Toneel: toonaangevende gezelschappen 
 
DE VERLEIDERS FEMALE
Wij hebben toneel in alle soorten en maten. Het Nationale Theater (The Children, Othello en Sexual Healing), Theater Rotterdam (Eindspel en Repelsteeltje) en Toneelgroep Maastricht (The Great Gatsby) behoren tot de toonaangevende gezelschappen en zijn allemaal te zien in Amstelveen.

Huub Stapel speelt de hoofdrol in de theaterversie van de filmhit Intouchables, De Verleiders Female haken in op het bekende Verleiders-concept met onderwerpen die nog niet door de mannen besproken zijn en kluchtkoning Jon van Eerd komt terug met een nieuwe komedie Herrie in de keuken
 
Musical & Show: klassiekers en nieuwe musicals
 
Haal het doek maar op
Haal het doek maar op is een nieuwe Nederlandse musical met o.a. Tony Neef en Mariska van Kolck over artiesten op de schnabbeltour. 
Een verhaal over ruzies in kleedkamers, stiekeme verhoudingen en prachtige songs als Spiegelbeeld, Telkens weer en Sammy.

Maar ook de Broadwayhit Kinky Boots, voormalig Ashton-brother Pepijn Gunneweg met een eigen theatershow en Sondheim's klassieker Company met o.a. Paul Groot.
 
Cinema t/m 10 juli open, daarna zomerstop
 
Alfred Hitchcock

Bij Cinema Amstelveen staan er t/m 10 juli nog heel veel prachtige films voor jong en oud op het programma. Kijk hier voor het aanbod tot aan de zomerstop. 

Filmcursus: Invloedrijke regisseurs
Een cursus van zes avonden over de meest bekende en invloedrijke regisseurs door filmwetenschapper Rudi de Boer.
Klik hier voor meer info. 

 
Aanbieding: 1 jaar Dans Magazine voor € 17,50
 
Hét tijdschrift voor dansliefhebbers
Dansmagazine
Dans Magazine is hét magazine voor iedereen die graag naar dans kijkt, dans leert en aan dans doet. Het Dans Magazine selecteert de mooiste shows, tipt dansfilms en geeft het beste dansnieuws. Maar ook: exclusieve kijkjes achter de schermen, interviews met dansers en choreografen én mooie fotoreportages.

Speciale aanbieding
Geniet 1 jaar (6 nummers) van Dans Magazine voor slechts € 17,50 (i.p.v. € 36,95), Via deze link kunt u uw abonnement met korting bestellen.
 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod of
op www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u hier af voor (een van) onze nieuwsbrieven.