Kies uw favorieten
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
16 mei 2019
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Verkoop seizoen 2019-2020 van start
Hoogtepunten volgend seizoen
De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van Schouwburg Amstelveen is van start gegaan. U heeft de keuze uit ruim 275 voorstellingen. Populair dit seizoen zijn o.a. cabaretiers Najib Amhali, Daniël ArendsRundfunk en Yentl en de Boer.

Wilt u bij het concert van Queen the Music, Giovanca honours Diana Ross, Tania Kross of Ruth Jacott zijn, wacht dan niet te lang met bestellen. Ook kaarten voor de show van Nederlands bekendste stylist Fred van Leer en de nieuwe revue Showponies 2 van Alex Klaasen gaan hard. Voor alle overige voorstellingen zijn nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. Bekijk hier het complete aanbod en stel uw eigen seizoen samen.

Voordelen vroegboekers
Tijdens de voorverkoop, die duurt van 11 t/m 31 mei 2019, krijgt u 10% vroegboekkorting op een groot aantal voorstellingen. Natuurlijk is het grootste voordeel dat u verzekerd bent van een avondje uit. Daarnaast heeft u keuze uit de beste plaatsen én verrassen wij u tijdens het seizoen met speciale acties voor vroegboekers. 

Wij wensen u alvast een mooi theaterseizoen. 

Met vriendelijke groet,
Schouwburg Amstelveen
Showponies 2
 
Humor, klassiekers en de diepte in
 
 
Jon van Eerd - Herrie in de keuken
Vr 24 & Za 25 jan | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel
Jon van eerd
In deze nieuwe, gierend absurde komedie, geschreven door Jon van Eerd, vliegen de petten, snorren en pruiken door het theater: 6 acteurs spelen meer dan 20 rollen! Als eigenaren van een noodlijdende snackbar proberen Harrie Vermeulen en zijn compagnon hun armzalige frietjes, ballen gehakt en loempia's aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie en het ziet ernaar uit dat ze hun laatste bal hebben gedraaid.
Informatie & Kaarten
Genres
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Sexual Healing
02
za
nov
20.00
grote zaal
TONEEL
Sexual Healing
Het Nationaal Theater met o.a. Hein van der Heijden en Ariane Schluter
Een gezin vertrekt naar Frankrijk: de biologische koeien grazen zich gelukkig, de gepensioneerde gasten knuffelen met oerkippen. De volstrekt uit elkaar gegroeide familie heeft zich hier weten te herpakken. Maar of ze nu gelukkiger zijn? Dan staat er een jongeman op het erf. Iedereen raakt van hem in de ban, er gaat een mystieke kracht van hem uit.
Informatie & Kaarten
Peachez
12
di
nov
20.30
kleine zaal
TONEEL
Peachez (Ilja Leonard Pfeijffer)
Toneelgroep Maastricht | Incl. gratis inleiding om 19.30 uur
Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017. Peachez is een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.
Informatie & Kaarten
 
Jeugdtheatertips
 
 
De Efteling
12
zo
jan
13.30 & 16.00
 grote zaal  
De Efteling - musical Sprookjesboom (3-7 jr.)
Een vrolijke, interactieve familiemusical met Roodkapje, Draak, Assepoester en andere Sprookjesbosbewoners. Op een dag ontdekken ze een 'écht mens' in het Sprookjesbos… een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als de houthakker de Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Help je mee om het Sprookjesbos te redden?
Informatie & Kaarten
 
Kleurrijk
13
zo
okt
9.30
Familiefestival Kleurrijk (2+)
Mime Wave & 2-ater Producties
In Kleurrijk maken kinderen vanaf twee jaar spelenderwijs kennis met de wereld van kleur en vorm. De ontdekkingsreis begint al in de bovenfoyer waar de kleintjes een wondere wereld van kleuren en figuren betreden en zij naar hartenlust kunnen ontdekken, spelen en bouwen. Het Familiefestival Kleurrijk is een feestelijke belevenis voor iedereen. Een kaartje voor een voorstelling geeft toegang tot het festival. Je kunt kiezen uit de voorstellingen: Geel (2+) en Het grote kleurenballet (4+).
Informatie & Kaarten
De toverfluit
17
zo
nov
15.00
grote zaal
De Toverfluit (7+)
De Toneelmakerij en Silbersee
Een eigentijdse versie van Mozarts meesterwerk De Toverfluit, een magisch muziektheatersprookje voor de hele familie. De Toverlfuit speelt zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. De jonge astronaut Tamino stort neer met zijn raket. Dan ontmoet hij sterrenvanger Papageno, met wie hij een prinses redt. Tamino valt als een blok voor de stoere prinses en zij voor hem. Dus leven ze nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Of toch niet?
Informatie & Kaarten
24h Amstelveen - za 25 mei 
 
Rondleiding & trekkenwandshow
24h Amstelveen
24H Amstelveen op zaterdag 25 mei is dé manier om de stad op een nieuwe manier te ervaren. En wij doen natuurlijk ook mee! Komt u ook een kijkje nemen backstage tijdens een rondleiding? Of naar de spectaculaire trekkenwand/lichtshow in de Grote Zaal?

U kunt zich nu al aanmelden voor de rondleidingen. Voor de trekkenwandshow is vooraf aanmelden niet nodig.

Bekijk hier het programma.
 
Bijgeboekt
 
Extra voorstellingen Najib Amhali en Daniël Arends
Daniël Arends
Cabaret wordt traditioneel altijd vroeg besteld door onze bezoekers. Hardlopers zijn o.a. Najib Amhali, Daniël Arends, Yentl en de Boer, Rundfunk en Patrick Laureij.

Gelukkig hebben wij twee extra voorstellingen kunnen boeken van Daniël Arends en Najib Amhali. Bestel snel om zeker te zijn van een plekje.

Bekijk hier de complete cabaretagenda. 
 
Dianne Zuidema nieuwe directeur
Dianne Zuidema
We zijn verheugd dat Dianne Zuidema vanaf 1 september de nieuwe directeur wordt van Schouwburg Amstelveen. Zij is nu ad interim zakelijk directeur van het Zuiderstrandtheater en het cultuurcomplex in aanbouw op het Spui in Den Haag. Daarvoor was zij van 2012 tot 2018 adjunct- en algemeen directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam (ITA). Zij volgt Dominique Deutz op die eind deze maand met pensioen gaat.
 
Meld u aan op Facebook en mis niks
 
Altijd als eerste op de hoogte
Gebroeders Leeuwenhart
Wist u al dat we voor alle voorstellingen een Facebook Evenement aanmaken? Als u daar uw interesse aangeeft houden we u tijdens het seizoen op de hoogte van recensies, trailers en andere weetjes rondom de voorstelling.

U vindt de link naar de Facebook Evenementen via onze Facebookpagina of onderaan de pagina van de voorstelling op onze website.

Nieuwsbrieven
Het komt steeds vaker voor dat artiesten hun voorstelling eerder of later in de verkoop brengen dan de start van onze voorverkoop. We raden u dus aan om onze Nieuwsbrieven goed te blijven volgen, dan bent u altijd als eerste op de hoogte.
 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod of
op www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u hier af voor (een van) onze nieuwsbrieven.