Komt u ook naar een van onze voorstellingen of films?
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
15 maart 2019
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Bejubelde producties in Amstelveen
Op Hoop van Zegen, Turks Fruit en Noem het maar liefde 

De musical Op Hoop van Zegen (met een indrukwekkende Bill van Dijk), een weergaloze niet-te-missen versie van Turks Fruit met Chris Peters en het met 5 sterren bekroonde Noem het maar liefde met Aniek Pfeifer en Jeroen Spitzenberger. U hoeft er niet voor te reizen, ze komen allemaal naar Amstelveen!

Als u wel moet reizen, check dan www.amstelveenlijn.nl voor het laatste nieuws. Lijn 51 is vervallen en ook tram 5 rijdt een aantal weekenden niet. 

Wist u dat je met een Cinevillepas van € 21,- per maand onbeperkt naar de film kunt bij ons? Vanaf deze week is het ook mogelijk om online te reserveren met de Cinevillepas

Tot ziens in de schouwburg,
Schouwburg Amstelveen

 
Op Hoop van Zegen | 'Hier staat een topcast' ★★★★
 
Op Hoop van Zegen
Op Hoop van zegen steekt ver boven de zeespiegel uit, AD ★★★★
Za 23 mrt | 20.00 uur Grote Zaal | Musical/Show
De oer-Hollandse musical Op Hoop van Zegen van Herman Heijermans werd na de première louter met 4 en 5 sterren ontvangen door de pers. En terecht! Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier (Mariska van Kolck) voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barend ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gaat gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos (glansrol Bill van Dijk) en leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. 
Informatie & Kaarten
 
Sondheims klassieker 'A Little Night Music'
met Paul Groot en Laetitia Gerards
 
Do 21 mrt | 19.30 uur Grote Zaal | Opera/Musical
A Little Night Music

Opera of musical? Het werk van Stephen Sondheim (o.a. Sweeney Todd, West Side Story) onttrekt zich aan de wetten van genres, zijn musicals zijn een genre op zich. Zelf omschreef hij zijn A Little Night Music als een ‘musical comedy of manners’. Het nummer Send in the clowns werd wereldberoemd en de musical sleepte in 1973 al meteen vijf Tony Awards in de wacht. De Nederlandse Reisopera speelt A Little Night Music slechts zes keer en brengt het stuk bij ons in een concertante uitvoering.

A Little Night Music is een geestige muzikale zedenkomedie over de seksuele stoelendans van vier koppels die verstrikt raken in een reeks driehoeksverhoudingen en in één broeierige Midzomernacht toch ieder de juiste partner vinden. De cast bevat een bonte mix aan toptalent met o.a. acteur Paul Groot, musicalster Susan Rigvava-Dumas, operazangeres Laetitia Gerards en acteur Guido Spek 

Beluister hier een voorproefje van de Engelse BBC Proms-versie.

Klik hier voor meer informatie en kaarten.

 
Meermeisje van Holland Opera en extra Peppa Pig
 
Meermeisje
24
zo
mrt
15.00
grote zaal
Meermeisje (6+)
Holland Opera, Opera Zuid en Ragazze Quartet
Bewerking van het beroemde sprookje De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen. In deze versie van Holland Opera verkoopt het Meermeisje haar stem aan de Zeeheks, in ruil voor een paar prachtig dansende benen. Ze kan niet wachten tot het ochtend is. Dan mag ze eindelijk het water uit, de wind horen, de zon voelen. Het kriebelt in haar staart, hoe zou het zijn om te lopen, te rennen, te dansen? De landjongen staat inmiddels met een surfplank onder zijn arm op het strand en tuurt over de zee…
Informatie & Kaarten
Peppa Pig
31
zo
mrt
14.00&16.00
    grote zaal
Peppa Pig (2+)
Verrassingsfeest!
Peppa Pig komt terug naar Amstelveen! Dit keer is het groot feest voor het lieve varkentje en haar vriendjes. Met prachtige handpoppen en kleurrijke decors wordt het een feestje met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes en vrolijke varkentjeshumor. 

Gebarentolk - Bij de extra voorstelling om 16.00 uur zijn er - i.s.m. Stichting Smiles - twee gebarentolken aanwezig zodat ook dove en slechthorende kinderen en hun ouders kunnen genieten van Peppa Pig. 
Informatie & Kaarten
 
Single Camping: dé kampeerkomedie met een topcast
 
 
Wo 27 & Do 28 mrt | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel/Muziektheater
Single Camping
Single Camping is een zoetzure muzikale komedie over vijf kersverse singles op een camping, gerund door een fanatieke therapeute (Ilse Warringa) en een genderneutrale animatieclown (Rop Verheijen). Wat als je net gescheiden bent en je zit de halve zomer in je eentje opgescheept met je kinderen? Of een bedroevend lege bankrekening, maar er toch even uit moet? Dan biedt deze camping uitkomst! Met o.a.Tjitske Reidinga, Peter Blok en Elise Schaap. 
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Toneelgroep Maastricht en De Theatertroep
 
Noem het maar liefde
29
vr
mrt
20.00
GROTE ZAAL
Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Jouman Fattal e.a.
Noem het maar liefde ★★★★★
Toneelgroep Maastricht 
Noem het maar liefde is een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, met hoofdrollen voor Aniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger. Pfeijffer laat op vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde anno nu. In de voorstelling, die zich afspeelt in het beroemde Majestic Imperial Hotel, worden aan de hand van liedjes en scènes ontmoetingen geschetst tussen uiteenlopende personages: van een oude rockster en zijn willige groupie tot een homoseksuele barman en een alleenstaande vrouw. Maar hoe verschillend ze ook zijn, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar de echte liefde. 'Een feest van een voorstelling', de Volkskrant ★★★★★.
Informatie & Kaarten
Opgediept
30
za
mrt
20.30
KLEINE zaal
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have e.a.
Opgediept (Judith Herzberg)
De Theatertroep
Opgediept is een nieuwe toneeltekst van Judith Herzberg. De avond bestaat uit twee delen: naast Opgediept is ook een bewerking van Mephisto van Klaus Mann te zien, aangevuld met teksten van Thomas Bernhard en Bertolt Brecht.

In Opgediept zien we een jong stel. Het is 1942. Ze hebben net hun dochtertje in de onderduik gedaan. Wat te doen als alles wat onmogelijk leek opeens tot de orde van de dag behoort. Het alledaagse zijn onschuld verliest. Wat neem je mee als je niet weet waar je heen gaat en voor hoe lang. Opgediept gaat over eten, pakken, gissen en sporen wissen.
 
Informatie & Kaarten
 
A seat at the table, vlijmscherp portret over racisme
 
Do 4 apr | 20.30 Kleine Zaal | Toneel
A seat on the table
A Seat At The Table is een vlijmscherpe voorstelling over liefde en haat voor het vaderland. Een ontroerend, humoristisch en kritisch portret van hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving.

In een reeks anekdotes vertellen de vier acteurs over intimiderende en pijnlijke incidenten waarin ze persoonlijk te maken hadden met discriminatie. Saman Amini, van Iraanse afkomst, en de zwarte mannen Yannick Jozefzoon en Werner Kolf ondervonden het aan den lijve. De blanke Vlaming Ward Kerremans zag hoe het klasgenoten en vrienden overkwam.

Dé hitvoorstelling van Oerol in juni 2017.

Klik hier voor meer informatie en kaarten.
 
Bram van der Vlugt in nieuw stuk van Thomas Verbogt
 
Do 4 apr | 20.00 Grote Zaal | Toneel
Bram van der Veugt
Martinus woont in een oud stationsgebouw. Als 13-jarige is hij er komen wonen en nooit meer vertrokken. 75 jaar later kijkt hij met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven en de angst voor het naderende einde brengt kleinzoon en grootvader tot elkaar.
Vogel met Bram van der Vlugt en Thijs Prein.

Klik hier voor meer informatie en kaarten. 
Info over het nieuwe seizoen
 
Broadwayhit Kinky Boots komt naar Amstelveen 

Achter de schermen zijn wij al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen! 
In het weekend van 3 en 4 mei wordt de nieuwe seizoensbrochure bezorgd. Op zaterdag 11 mei start de voorverkoop en profiteert u weer van 10% vroegboekkorting op veel voorstellingen.

Pre Sale Kinky Boots vanaf 25 maart
De internationaal succesvolle musical Kinky Boots komt naar Nederland en gaat nu al in de verkoop. Profiteer in de Pre Sale van maandag 25 t/m zondag 31 maart a.s. van € 5,- korting. 

 
ART met Waldemar Torenstra en Thijs Römer 
 
ART
05
vr
apr
20.00
grote zaal  
ART
In deze komedie kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van de vrienden Serge, Mark en Ivan.
Wat gebeurt er als hun vriendschap onder druk komt te staan?

Art is verschillende keren onderscheiden en één van de meest succesvolle toneelstukken van de schrijfster Yasmina Reza. 
Informatie & Kaarten
 
Lavinia Meijer, solovoorstelling Untitled 1
 
Lavinia Meyer
20
wo
mrt
20.00
grote zaal  
Harpiste Lavinia Meijer is een van de spannendste musici van onze tijd. Ze speelt niet alleen klassiek repertoire, maar ook hedendaagse muziek. In deze solovoorstelling verweeft ze persoonlijke verhalen met muziek vanaf de jaren zeventig tot nu. Lavinia werkte samen met artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop en Ludovico Einaudi. Haar ervaringen en interesses brengt ze samen in een programma waarin ze bruggen bouwt tussen haar muziek en beeldende en schrijvende kunst, spoken word en film.
Informatie & Kaarten
 
Turks Fruit: vergeet het boek en vergeet de film
 
Vr 22 mrt | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel
Turks Fruit

Turks Fruit vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit liefdesverhaal zonder weerga.
'Chris Zijlstra en Ali Peters verrassen en ontroeren', Het Parool ★ ★ ★ ★ ★.

Klik hier voor informatie & kaarten.

 
Kijk voor nog meer uittips op

www.schouwburgamstelveen.nl
voor het volledige theateraanbod of op www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u af voor (een van) onze nieuwsbrieven.