De leukste lente-uitjes in Schouwburg Amstelveen 
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
1 maart 2019
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Lentekriebels in het theater
Frank Boeijen, ode aan Robert Long, Tribute to Fleetwood Mac

Vroeg in het voorjaar zetten wij onze theaterdeuren wijd open voor een onvergetelijk mooie toneelavond met Turks Fruit, het prachtige Heisenberg van Theater Utrecht met o.a. Hans Croiset, muziek van iconen als Frank Boeijen en Fleetwood Mac en ja hoe kan het ook anders, voor de nieuwe theatershow Souvenirs van Karin Bloemen.
Kom nieuwe energie en inspiratie opdoen in het theater!

Tot ziens in de schouwburg,  
Schouwburg Amstelveen

 
Vergeet het boek en vergeet de film
'Alles klopt aan Turks Fruit' ★★★★
 
Momix
Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debby Korper
Vr 22 mrt | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel
Ontroerende hommage aan het ultieme liefdesverhaal. Fris geregisseerd, vol humor en met een fantastische Erik (Chris Peters) die met aanstekelijke energie de voorstelling weergaloos op het toneel klapt. De voorstelling werd na de première afgelopen weekend lovend ontvangen door pers en publiek.

Turks Fruit gaat over de heftige liefde tussen beeldhouwer Erik en Olga. Ondanks allerlei tegenwerkingen beleven ze samen een fantastische, romantische zomer. Hun ongekend passionele relatie krijgt echter een dramatische wending als Olga ernstig ziek wordt. Een niet-te-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal van Jan Wolkers. 
Inclusief Salon om 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
 
Toneelversie Kom hier dat ik u kus overtuigt 
 
Di 5 Mrt | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel
Kom hier dat ik u kus
Kom hier dat ik u kus, de tweede roman van Griet Op de Beeck, werd binnen een week na verschijning een bestseller en door het DWDD-panel uitgeroepen tot Boek van de Maand. 

Het aangrijpende verhaal over Mona en haar familie wordt vertolkt door een topcast met o.a. Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos. Een verhaal over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het lef om eigen keuzes te durven maken en de grillen van de liefde.
'Twee Mona's gaan prachtig met elkaar in gesprek', NRC ★★★★.
Inclusief Salon om 19.00 uur.

Klik hier voor meer informatie en kaarten.
 
Frank Boeijen en Tribute to Fleetwood Mac
 
6
wo
mrt
20.00
grote zaal
 
FRANK BOEIJEN 
Theatertournee 2019
Op zijn in 2018 verschenen album Palermo zingt Frank Boeijen op poëtische wijze over vriendschap, het leven en de liefde. Ook zijn nieuwe theatertournee wordt weer een muzikaal eerbetoon aan de schoonheid. Hits van toen worden op een verrassende manier naar het heden gehaald, pasgeboren liedjes vinden hun nieuwe plek. Muziek die vervoert, teksten die beklijven, gebracht met een band die de musicus, romanticus, dichter en dromer past als een warme jas.
Informatie & Kaarten
Alladin
14
do
mrt
20.00
grote zaal - afterparty
FLEETWOOC MAC 
The Cosmic Carnival - The Incredible Story
Rumours, de legendarische plaat van Fleetwood Mac, verscheen in 1977. Met grote hits als Don´t Stop, Go your own way, Songbird, The Chain en Dreams werden er meer dan 45 miljoen exemplaren verkocht. The Cosmic Carnival, al ruim tien jaar één van de meest gevierde live-acts van de Lage Landen, vertelt het verhaal van deze bijzondere band van A tot Z. Van de bluesperiode in Londen in de jaren 60 tot aan de Amerikaanse hitsuccessen van de jaren 70 en daarna. Met afterparty!
Informatie & Kaarten
 
Op Hoop van Zegen, topcast in prachtige musical
 
 
Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a.
Za 23 mrt | 20.00 uur Grote Zaal | Musical/Show
Barbier
Legendarisch, zo kun je Op Hoop van Zegen wel noemen. Het toneelstuk stamt uit 1900 en op veler verzoek komt het verhaal over het wel en wee van vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, opnieuw tot leven in een indrukwekkende theaterversie. Theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld met een echte topcast met o.a. Bill van Dijk, Mariska van Kolck en Joke de Kruijf.

Op Hoop van Zegen steekt ver boven de zeespiegel uit, AD ★★★★ 
Hier staat een topcast, Theaterparadijs ★★★★
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Toneelschuur Producties en Theater Rotterdam
 
Het temmen vd feeks
6
wo
mrt
20.30
Kleine zaal 
HET TEMMEN VAN DE FEEKS
Roeland Fernhout, Astrid van Eck e.a.
Toneelschuur Producties 
In deze Feeks worden alle vrouwenrollen gespeeld door mannen en de mannenrollen door vrouwen. Roeland Fernhout speelt de feeks Katherina, Astrid van Eck is Petruchio. Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca is veel geliefder. Zij mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is. De rijke Petruchio gaat de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?
Inclusief Salon om 19.30 uur.
Informatie & Kaarten
Heisenberg
9
za
mrt
20.00
grote zaal
HEISENBERG
Hans Croiset en Elsie de Brauw
Theater Rotterdam 
Theater Rotterdam brengt drie theatericonen samen. Regisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw tegenover elkaar in de eerste Nederlandse bewerking van Heisenberg. Een knetterend liefdesspel van toneelschrijver Simon Stephens, dat eerder al met groot succes in New York en Londen werd opgevoerd.
'Een genot om naar te kijken, dit is acteren tot in de perfectie', kopte het Leidsch Dagblad en 'Diepe ontroering', Telegraaf. 
Inclusief Salon om 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
 
Jules Croiset en Victor Reinier in Een Goed Mens
 
Do 7 mrt  Première | 20.00 uur Grote Zaal | Salon 19.00 uur
Een goed mens

Originele thrillerkomedie van Flip Broekman die gespeeld wordt door acteerkanonnen Jules Croiset en Victor Reinier. Als de oude psychiater zijn praktijk sluit, krijgt hij nog een laatste bezoek van een intrigerende jongere man die wel heel veel van hem wil weten. Hoe kijkt hij terug op zijn leven, zijn de verwachtingen die hij had uitgekomen en is hij tevreden met hoe alles ging?

Inclusief Salon om 19.00 uur.

Klik hier voor meer informatie en kaarten.
 
Ode aan Robert Long door topsolisten  
 
Maaike Widdershoven, Wil van de Meer, Julia Herfst, Roberto de Groot
Vr 8 mrt | 20.00 uur Grote zaal | Muziek
Grote Zaal
Robert Long zou dit jaar 75 jaar geworden zijn, een mooi moment om een ode te brengen aan de singer-songwriter. De bekende en ook nog onbekende liedjes zijn prachtig gearrangeerd en zullen worden gezongen en verbonden door soms grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen over zijn roerige leven.

Klik hier voor meer informatie en kaarten. 
 
Tip bij onze buren: Sabrina Starke in P60
 
24
vr
mei
20.30
P60  
Sabrina Starke komt terug naar P60 met een nieuwe persoonlijke show. Met songs die levenslessen zijn over zelfliefde en de complexiteit van de wereld waar we in leven. Met haar ijzersterke band switcht ze tussen soul, hip hop en folk en mixt ze songs van haar nieuwe album Underneath the Surface met haar eerdere werk. 
Informatie & Kaarten
 
ISH: voorstelling vol freerunning en breakdance (8+)
 
Arie en Silvester
10
zo
mrt
15.00
grote zaal  
Modern Samurai is een spetterende ISH-voorstelling vol freerunning, breakdance en martial arts. Marco Gerris liet zich inspireren door de Franse speelfilm ‘Yamakasi’ waarin een groep jongeren de sfeer van een achterstandswijk ontvlucht via urban sport. Ze hebben een doel: geld stelen van de rijken om de hartoperatie van een kind te kunnen betalen.
Informatie & Kaarten


 
Jonge dansers in Nederlands Dans Theater 2
 
Single camping
16
za
mrt
20.00
grote zaal  
Settle for more toont vier dansstukken van vier choreografen. Zowel Bryan Arias als Felix Landerer creëren hun allereerste werk voor NDT 2. Ook zie je Midnight Raga van Marco Goecke (bekroond met de prestigieuze Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie) én het dynamische Simple Things van Hans van Manen.
Inclusief Salon 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
 
Welkom in de wereld van Dikkie Dik (2 t/m 5 jaar)
 
Za 23 feb | 11.00 uur & 14.00 uur Kleine Zaal | Jeugd/Familie 
dikkie dik
Grappige peutervoorstelling (2 t/m 5 jaar) waarin Dikkie Dik via videobeelden en projecties, met de originele tekeningen van Jet Boeke, tot leven wordt gebracht.
Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je zomaar mag gaan liggen op gekke plekken, of juist druk over de toetsen van de piano rent of stiekem in de vissenkom grabbelt. In Dikkie Dik & Ik is het feest! De oranje kater is namelijk jarig. 

Klik hier voor meer informatie & kaarten.
 
Film Cinema Amstelveen: Die Unsichtbaren
 
Za 3 mrt | 15.55 uur Filmzaal  
dikkie dik
Februari 1943. Het nazi-regime beslist dat er geen Joden meer mogen leven in de hoofdstad Berlijn. Maar 7.000 van hen zijn in staat om voor de gruwelijkheden van Hitler te vluchten, waarvan ongeveer 1.700 de oorlog overleven. De 17-jarige Hanni Lévy is een van de onderduikers. Hanni, die beide ouders verloor, probeert op de Kürfurstendamm met blond geverfd haar onopgemerkt te blijven. Cioma Schönhaus, een andere Jood, woont in luxe. Hij koopt een zeilboot en eet in de beste restaurants in Berlijn. Hij vervalst paspoorten waarmee hij het leven redt van tientallen Joden, terwijl Eugen Friede het nazi-regime bestrijdt met folders, geproduceerd door een verzetsgroep. 
Film is Duits gesproken, Engelse ondertiteling.

Na afloop is de 94-jarige Hanni Lévy aanwezig voor een nagesprek. 

Klik hier voor meer informatie & kaarten.
 
Kijk voor nog meer uittips op

www.schouwburgamstelveen.nl
voor het volledige theateraanbod of op www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u af voor (een van) onze nieuwsbrieven.