Komt u ook naar een van onze voorstellingen of films?
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
14 februari 2019
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Veel te beleven in de voorjaarsvakantie
Aladdin (6+), Caligula, Arie en Silvester, Mathilde Santing, films en meer...
In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven in Schouwburg- en Cinema Amstelveen, voor jong én oud. Niemand hoeft zich te vervelen! 

Zo zijn jeugdvoorstellingen Huis- tuin en keukenavonturen (2+) van Dirk Scheele en Aladdin (6+) te zien en draait o.a. Maya: de Honingspelen in Cinema Amstelveen. Volwassenen kunnen hun hart ophalen bij toneelklassiekers, Mathilde Santing of cabaret van Arie en Silvester. Dit is nog lang niet alles: bekijk hier onze complete theateragenda.

Bovendien hebben wij een leuk nieuwtje voor seizoen 2019-2020: stylist Fred van Leer is van de partij met een hilarische avond over kleding do’s and dont’s...

Tot ziens in de schouwburg,
Schouwburg Amstelveen

PS Houd de website in de gaten. Morgen gaat er een extra voorstelling van Peppa Pig (2+) op zo 31 mrt in de verkoop!
 
De grootste hits van 'the Boss'
 
Momix
Bruce Springsteens Born In The U.S.A.
Legendary Albums Live | Vr 1 mrt | 20.00 uur Grote Zaal | Muziek/Concert
35 jaar na de release is Springsteens hit album Born in the U.S.A. weer volledig live te beluisteren. Aan Erwin Nyhoff, ontdekt tijdens The Voice of Holland, valt de grote eer. Springsteen fans beweren dat hij als een van de weinigen Springsteens energie en zeggingskracht evenaart. Rob Winter (Kayak, Borsato, Guus Meeuwis) voert de gitaren aan in de 7-koppige LA-Live Band. Exclusieve beelden van Jan Douwe Kroeske's interview met Bruce Springsteen brengen u dichter bij het antwoord op de vraag: Who's the Boss?

Bovendien wordt Springsteen dit jaar 70. Aanleiding genoeg om eens flink uit te pakken met een 2 uur durend rocktheaterspektakel waarin naast het album ook zijn andere grote hits te horen zullen zijn.
Informatie & Kaarten
 
Veel te beleven in de voorjaarsvakantie
 
Volop theater en film in de vakantie
Agent en Boef
In de voorjaarsvakantie is er weer veel te zien en te beleven voor jong en oud. Kom dus gezellig samen met familie en vrienden naar een mooie voorstelling of een film in Cinema Amstelveen.

Een greep uit de jeugdvoorstellingen:
Een greep uit het volwassenen aanbod:
Bekijk hier de complete theateragenda en hier de complete filmagenda.
 
Twee jeugdvoorstellingen uitgelicht
 
17
zo
feb
15.00
grote zaal
Dirk Scheele 
Huis- tuin- en keukenavonturen (2+)
Jeugd/Familie
Dirk Scheele is razend populair bij kinderen. De absolute hit op zijn YouTube kanaal is Huis-, tuin- en keukenavonturen. En daar gaat Dirk het theater mee in.

Met vrolijke liedjes neemt hij je mee naar zijn huis. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee. Joes en tante Viola zijn er natuurlijk bij op dit feest, waarop iedereen uit zijn dak gaat bij de Pantoffelpolonaise en de Pannenkoekenparty.

Informatie & Kaarten
Alladin
24
zo
feb
15.00
grote zaal
Theater Terra
Aladdin (6+)
Jeugd/Familie
In de nieuwe familiemusical Aladdin, naar het wereldberoemde sprookje van Duizend-en-een-nacht, sleept Theater Terra iedereen vanaf 6 jaar mee naar de magische wereld van Aladdin. Dit lefgozertje probeert in een betoverde stad een mooie Arabische prinses uit handen van een boze tovenaar te redden. Met hulp van de geest uit een magische wonderlamp heeft Aladdin de gave om een machtige prins te worden. Om de prinses te redden en de tovenaar te verslaan moet hij bewijzen dat hij het in zich heeft om een echte prins te worden!
Informatie & Kaarten
 
Mooie opera's in maart
 
 
Barbier van Sevilla (Rossini)
Za 2 mrt | 20.00 uur Grote Zaal | Opera
Barbier
De beroemde aria van De Barbier van Sevilla - Figaro - is misschien wel de bekendste opera-aria die er is. Op 24-jarige leeftijd schreef Rossini de komische opera Il Barbiere di Siviglia. Tot op de dag van vandaag blijft het werk één van de meest opgevoerde opera's en kreeg het terecht de status van meesterwerk. Deze traditionele uitvoering van de Staatsopera van Tatarstan heeft Nederlandse boventiteling.

Inclusief gratis salon om 19.00 uur.

Bekijk hier ook onze andere opera's.
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Toneelklassiekers
 
De Koning sterft
20
wo
feb
20.30
Kleine zaal 
Abke Haring, Imke Smit, Krisjan Schellingerhout e.a.
De koning sterft - Toneelschuur Producties
Toneel
Gebaseerd op de absurdistische klassieker De koning sterft van Ionesco maakt Olivier Diepenhorst samen met Abke Haring (winnares Theo d'Or Hamlet vs Hamlet), Krisjan Schellingerhout, Imke Smit en Jip van den Dool een muzikale en fantasievolle voorstelling over oog in oog staan met het grote einde.

'Abke Haring speelt het initiële verzet, het verstijven van de ledematen en het steeds meer naar binnen gekeerd raken zo prachtig dat je er kippenvel van krijgt.' (Telegraaf ★★★★)

Informatie & Kaarten
Caligula
22
vr
feb
20.00
grote zaal
Bram Gerrits, Ward Kerremans, Martijn Nieuwerf, Sylvia Poorta, Abdulaal 
Caligula - Theater Utrecht 
Toneel
Thibaud Delpeut brengt zijn bejubelde interpretatie van toneelklassieker Caligula van Albert Camus in een speciale enscenering naar de grote zaal. Als zijn zus en geliefde is gestorven, ontsteekt er een storm in het hoofd van de jonge, onervaren keizer Caligula. Hij wordt getergd door gevoelens van rouw en een vurig verlangen naar het leven. Caligula onderwerpt zijn onderdanen aan een gruwelijk experiment: leven in het licht van de dood. 

'Delpeut maakt een fascinerende, ijzingwekkende voorstelling.'
(de Volkskrant ★★★★)
Informatie & Kaarten
 
Fred van Leer ook in de verkoop op za 11 mei
 
Leer van Fred Live | Do 20 feb 2020 | 20.00 uur Grote Zaal 
Fred van Leer
Op zaterdag 11 mei 10.00 uur start onze voorverkoop voor seizoen 2019-2020. Schrijft u de datum alvast in uw agenda?

Een van de voorstellingen die dan in de verkoop gaat is Leer van Fred Live, bij ons te zien op donderdag 20 feb 2020. Een hilarische avond over de do’s and dont’s qua kleding. 

Klik hier voor meer informatie.
 
Neem een kijkje achter de schermen...
 
Gratis rondleiding | za 9 mrt 11.00 uur 
Grote Zaal
Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen in ons theater? Dit is uw kans!

Graag vertellen wij u tijdens de gratis rondleiding meer over hoe een voorstelling in de Grote Zaal tot stand komt en laten wij u zien hoe mooi onze Filmzaal en Kleine Zaal zijn geworden. Tevens kunt u al uw vragen stellen over ons theater. Meld u snel aan want vol is vol!

Klik hier voor informatie en om aan te melden. 
 
't Beste van cabaretduo Arie en Silvester
 
Arie en Silvester
19
di
feb
20.00
grote zaal  
Arie en Silvester
Na 12 jaar alle zalen van Nederland met veel succes te hebben bespeeld, besloten Arie en Silvester in 2008 tot grote opluchting van velen te stoppen als duo. Tot zover het goede nieuws, want de mannen die werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug met hun best of show WIE?!
Informatie & Kaarten
 
Single Camping: dé kampeerkomedie van 2019
 
Single camping
27
wo
mrt
20.00
grote zaal  
Single Camping
Single Camping is een zoetzure muzikale komedie over vijf kersverse singles op een camping, gerund door een fanatieke therapeute en een genderneutrale animatieclown. Met Peter Blok, Ilse Warringa, Tjitske Reidinga e.a.

Ook te zien op do 28 mrt.
Informatie & Kaarten
 
Mathilde Santing voelt zich herboren
 
Renaissance | Za 23 feb | 20.00 uur Grote Zaal | Muziek 
Mathilde Santing
Haar buitengewone stem en technische beheersing geven Mathilde Santing de onschuld van een blank meisje van zeventien, maar het volume en de souplesse van een volwassen zwarte soulzangeres. In 2017 onderging Mathilde een behandeling van Brainspotting-uitvinder David Grand. Een paar dagen later merkte ze tot haar verbazing dat haar stem nog mooier was en haar creatieve durf nog groter. Mathilde voelt zich herboren en wil dat van de daken zingen.

Klik hier voor informatie & kaarten.
 
Kijk voor nog meer uittips op

www.schouwburgamstelveen.nl
voor het volledige theateraanbod of op www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u af voor (een van) onze nieuwsbrieven.