Hartverwarmende avonden in het theater 
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
1 februari 2019
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Hartverwarmende avonden in het theater

Met deze winterkou is een dikke trui met muts en sjaal niet meer genoeg. Wij krijgen het warm van mooie voorstellingen. Graag delen wij onze tips met u voor een hartverwarmende theateravond! Wij kijken bijvoorbeeld enorm uit naar de langverwachte solo van Thomas Acda, de theaterversie van Emma wil leven naar de indrukwekkende documentaire, maar ook naar Woezel & Pip voor de allerkleinsten.  

Tot ziens in de schouwburg,
Schouwburg Amstelveen

 
Swingend eerbetoon aan George Michael 
 
Freedom
Met live-band en backing vocals pakt Jordan Roy uit!
Do 14 feb | 20.00 uur Grote Zaal | Muziek/Concert

Zanger en entertainer Jordan Roy, bekend van zijn deelname aan The Voice Of Holland, brengt in de theatershow Freedom een eerbetoon aan George Michael. Niet alleen het solowerk komt aan bod, maar ook de hits die hij scoorde met Wham! Met zijn swingende band leidt Roy je langs de prachtigste nummers en anekdotes. De pers schreef over Jordan 'Een man met een prachtige stem en een podiumpresentatie waar menigeen jaloers op is'. Een uitspraak die zowel op George Michael als op Jordan Roy van toepassing is. 

Klik hier voor informatie & kaarten.

VALENTIJNSACTIE
Laat jouw Valentijn weten dat hij of zij de leukste is en verras je liefste met kaarten voor Jordan Roy! Met dit cadeau word je Valentijnsdag alles behalve saai.
TIP: Boek je tickets met 50% korting op ma 4 februari in de Sirene Sale.

 
Thomas Acda solo  |  Komedie met Jon van Eerd 
 
Thomas Acda
13
wo
feb
20.00
grote zaal
Muzikaal cabaret
Thomas Acda
Muzikaal cabaret in Motel
Reikhalzend kijken wij uit naar de eerste solovoorstelling van Thomas Acda!
Sinds Acda en de Munnik zijn gestopt broeit bij Thomas Acda het idee om een solovoorstelling te maken, maar steeds kwamen er andere interessante dingen voorbij, zoals de regie voor twee films en de musical Fiddler on the Roof. Nu is het dan zover en komt hij met de langverwachte eigen muzikale cabaretvoorstelling Motel. Begeleid door gitarist David Middelhoff brengt hij verhalen en liedjes over liefde, vriendschap, dood, vallen en opstaan.
Informatie & Kaarten
Charley
20
wo
feb
20.00
grote zaal
Met o.a. Vera Mann, Anne-Mieke Ruyten
Ook te zien op do 21 feb
Jon van Eerd onweerstaanbaar in komische musical Charley
Jon van Eerd, de meester van de lach, combineert dwaze verwikkelingen, gekke fysieke kapriolen en gierende dialogen met dolkomische maar ook prachtige shownummers in Charley, de komische musical. Gebaseerd op de bekende komedie De Tante van Charlie schreef hij samen met West End en Broadwaycomponist Michael Reed een waanzinnig hilarisch komische musical die niet eerder te zien was. Deze spetterende voorstelling komt naar u toe met een live orkest!
Informatie & Kaarten
 
Ronald Snijders, Funda Müjde en Arie & Silvester
 
Ronald Snijders
Ronald Snijders
Groot Succes 2
Za 9 feb 20.30 uur
Daar is-ie dan. De opvolger van Groot Succes. Een show die trouwens niet in de theaters te zien is geweest. Logisch? Wel in het hoofd van Ronald. Daar kronkelt het. Onder de hersenpan van deze woordenman kookt een lettersoep vol briljante taalvondsten en wonderlijke gedachten. 
Informatie & Kaarten
Funda Mujde
Funda Müjde
Funda stelt zich aan
Do 14 feb 20.30 uur
Stel jij je wel eens aan? Nee toch? Je weet precies wie je diep van binnen bent. Je hoeft niet op zoek naar je roots. Funda wel! Turks-Syrisch-Nederlands-Zaans-Europees-Wereldburger?
In Funda stelt zich aan
ontmaskert Funda zichzelf als een grenzeloze theatrale persoonlijkheid.
Informatie & Kaarten
Arie & Silvester
Arie & Silvester
WIE?!
Di 19 feb 20.00 uur
In deze 'best of show' WIE?! worden alle onvergetelijke acts afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en nog eens keihard door je strot geduwd. De heren gaan als vanouds te keer. 'Theaterwetten' worden met vuile voeten getreden en 'nuance' wordt met de grond gelijkgemaakt. 
Informatie & Kaarten
 
Aangrijpende documentaire krijgt theaterversie
 
Emma wil leven
08
vr
feb
20.00
KLEINE
zaal
 

De documentaire ‘Emma wil leven’, waarin we Emma’s strijd tegen anorexia zien, is nu in het theater te zien. Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma's twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven… 
Incl. Salon 19.30 uur

Informatie & Kaarten
 
Supertrap, Klezmer en gitaarvirtuoos Sacksioni
 
Supertrap
Supertrap
Live in Paris
Wo 6 feb 20.00 uur
Supertrap brengt de muziek van Supertramp met groot muzikaal vakmanschap en Britse humor op de planken. De gehele Live in Paris-show komt voorbij, evenals spetterende vertolkingen van de beste nummers van albums. De thema's uit hun liedjes - liefde, macht en religie - zijn tijdloos, net als de muziek van Supertramp.
Informatie & Kaarten
harry Sacksioni
Harry Sacksioni
Smoky Strings
Do 7 feb 20.30 uur
Sacksioni's technisch vermogen om een hele band uit zijn gitaar te toveren, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van zijn optredens een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Zijn composities, zowel nieuw als oud, doen zijn gitaarsnaren smeulen.
Informatie & Kaarten
Amsterdam klezmer band
Amsterdam Klezmer Band
Septacost
Vr 15 feb 20.30 uur
Overal ter wereld eindigen optredens van de Amsterdam Klezmer Band in spontane dansfeesten. Maar de theatershow Septacost is meer dan een Klezmerparty. In deze multimediale voorstelling schakelt de Amsterdam Klezmer Band moeiteloos tussen ingetogen en feestelijk. 
Informatie & Kaarten
 
Voor de kleintjes: Woezel & Pip en Tarzan
 
Woezel & Pip
10
zo
feb
14.00
grote zaal
Inclusief Meet & Greet
Woezel & Pip en de tijdmachine (2+)
Woezel & Pip komen naar het theater met alweer zo'n fantastisch theateravontuur voor de allerkleinsten. Een verhaal bovendien dat nog niet in boekvorm verscheen. Wil jij ook weten hoe het is om groot te zijn? Woezel & Pip kunnen niet wachten. Laat je meevoeren naar de meest bijzondere plekken in de Tovertuin. Zing en dans mee met nieuwe liedjes en schuif naar het puntje van je stoel als het een klein beetje spannend wordt.
Na afloop kunnen de kinderen knuffelen met de levensgrote pluchen Woezel & Pip. 
Informatie & Kaarten
Tarzan
10
zo
feb
15.00
KLEINe zaal
Tijdloze klassieker: Tarzan (6+)
De schouwburg verandert voor een middag in een jungle waar Tarzan zijn eerste grote avontuur beleeft. Een gorillamoeder ontfermt zich over een in de jungle achtergelaten baby en noemt hem Tarzan. Na tien jaar verschijnt Tarzans tante Jane in de jungle om hem mee te nemen naar de beschaafde wereld. Dan komt de aap uit de mouw... Je kunt Tarzan uit de jungle halen, maar kun je de jungle ook uit Tarzan halen? Poppenspeelster IIla van der Pouw bewijst met Tarzan opnieuw tot de top van het Nederlandse poppenspel te behoren. 
Informatie & Kaarten
 
Opera Aïda door Charkov City Opera & Ballet
 
Za 9 feb | 20.00 uur Grote Zaal | Opera
Aida
Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera Aïda. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de Triomfmars. Toch is Aïda een intiem en ontroerend drama. 

Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.
Incl. Salon 19.00 uur

Klik hier voor informatie & kaarten.
 
Prachtige toneelstukken
 
Caligula
22
vr
feb
20.00
GROTE ZAAL 
Caligula 
Theater Utrecht

Thibaud Delpeut brengt zijn bejubelde interpretatie van toneelklassieker Caligula van Albert Camus naar de grote zaal. Caligula onderwerpt zijn onderdanen aan een gruwelijk experiment: leven in het licht van de dood. Voor zijn volgelingen wordt hij steeds waanzinniger. Maar is hij werkelijk waanzinnig, of juist een angstaanjagend eerlijke heerser die weigert te huichelen? In deze enscenering draait Caligula de camera's om en richt ze naar de mensen die hem aldoor bekijken.

Inclusief Salon 19.00 uur.
Klik hier voor informatie en kaarten.

Temmen vd feeks
06
wo
mrt
20.30 uur
KLEINE zaal
Het temmen van de feeks Toneelschuur Producties
Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Bianca mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is gebracht. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. In het stuk worden alle vrouwenrollen door mannen en alle mannenrollen door vrouwen gespeeld. In de hoofdrollen Roeland Fernhout als feeks Katherina en Astrid van Eck als Petruchio.

Inclusief Salon 19.00 uur.
Klik hier voor informatie en kaarten.
 
Gluren bij de Buren - Luipaard
 
Zo 10 feb | 12.45, 14.15 & 15.45 uur Theatercafé | Muziek
OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera met muziek van Antonio Vivaldi. De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware comeback en in ‘Vivaldi - Dangerous Liaisons’ komen zijn mooiste aria’s samen. Het opwindende libretto is gebaseerd op de roemruchte briefroman ‘Les Liaisons Dangereuses’.Lui paard
Ook dit jaar doen wij weer mee aan het huiskamerfestival Gluren bij de Buren met de band Lui Paard. Lui Paard maakt nederpop die blijft hangen. Van lekkere liedjes tot venijnige songs, van indringende ballads tot nummers met een knipoog. Want Lui Paard relativeert, bekijkt de dingen van een afstandje, zet hier en daar een vraagteken of laat je lachen om jezelf.

Gratis toegang - Klik hier voor meer informatie.
Cinema Amstelveen
 
Verliefd op CUba
13
wo
feb
10.00
FILMZAAL 
LADIES MORNING
Verliefd op Cuba

Wat doe je normaal gesproken op woensdagochtend? Neem even lekker tijd voor jezelf samen met je vriendinnen. Even bijpraten én een leuke film kijken. Wo 13 februari is het weer tijd voor een Ladies Morning bij de film Verliefd op Cuba in Cinema Amstelveen. Bij de Ladies Night zijn de laatste kaarten nog beschikbaar.

Inclusief hapje, drankje en goodiebag. 
Klik hier voor informatie & kaarten.

Brugklas
03
zo
feb
10.30 uur
FILMZAAL
LITTLE LADIES MORNING 
Brugklas - De tijd van mijn leven
De film gaat over Nola (Sterre van Woudenberg) die zwaar de pineut is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp...

Inclusief hapje, drankje en goodiebag.
Klik hier voor informatie en kaarten.
Conny Janssen Danst - BROOS 
 
Za 16 feb | 20.00 uur Grote Zaal | Dans
BROOS
Conny Janssen Danst brengt een sprankelende dansvoorstelling over ouderdom, jeugd, de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. BROOS toont de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. Conny Janssen werkt opnieuw samen met muzikant Maartje Teussink, die met speciaal voor BROOS gecomponeerd werk live te horen is.

Trouw ★★★  'In deze dansen zie je hoe sterk Janssen zich in de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld. Ongekunsteld mixt ze moderne dans met urban streetstijlen en clubdans. Janssens dans staat als een huis, voor jong én oud.'

Inclusief Salon om 19.00 uur door
Conny Janssen zelf.


Klik hier voor meer informatie & kaarten.
 
Neem gratis een kijkje achter de schermen
 
Rondleiding | Za 9 mrt 11.00 uur 
Rondleiding
Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen in ons theater? Dit is uw kans!

Graag vertellen wij u tijdens de gratis rondleiding meer over hoe een voorstelling in de Grote Zaal tot stand komt en laten wij u zien hoe mooi onze Filmzaal en Kleine Zaal zijn geworden. Tevens kunt u al uw vragen stellen over ons theater. Meld u snel aan want vol is vol!

Klik hier voor informatie en om aan te melden.
 
Primeur: start voorverkoop seizoen 2019-2020
 
Wij hebben een leuke primeur voor u! In het weekend van vrijdag 3 en zaterdag 4 mei wordt onze nieuwe seizoensbrochure bezorgd.

Op zaterdag 11 mei 10.00 uur start de voorverkoop en profiteert u weer van 10% vroegboekkorting op veel voorstellingen in het nieuwe seizoen. Schrijft u de datum alvast in uw agenda?

Wist u dat u nu al kaarten voor OG3NE en Patrick Laureij in het seizoen 2019-2020 kunt bestellen? Lees hier meer.

 
Kijk voor nog meer uittips op

www.schouwburgamstelveen.nl
 voor het volledige theateraanbod.

www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u af voor (een van) onze nieuwsbrieven.