Vooruitblik op een nieuw theaterjaar!
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
3 januari 2019
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Vooruitblik op het nieuwe theaterjaar!
Met o.a. Huub Stapel, Rayen Panday, Dutch Eagles en Scapino Ballet

2019 wordt een fantastisch theaterjaar! De meeste voorstellingen zijn inmiddels in première gegaan en wij tippen u graag de mooiste, leukste en indrukwekkendste voorstellingen. Na de successen van Snorro en Woef Side Story komt Theater Rotterdam met de kolderieke familievøørstelling Hamlet, topacteur Huub Stapel zet aan tot nadenken in De Waarheid en Amerika-correspondent Charles Groenhuijsen gooit het over een hele andere boeg in een vrolijke voorstelling over optimisme. In deze Nieuwsbrief blikken wij alvast vooruit op het nieuwe jaar.

Tot ziens in de schouwburg,
Schouwburg Amstelveen

 
Na Snorro en Woef Side Story presenteert
Theater Rotterdam Hamlet, de familievøørstelling (8+)
 
Hamlet
Haastverkledingen en kolderieke knokpartijen 
Vr 18 & za 19 jan 19.00 uur | zo 20 jan 15.00 uur | Jeugd/Familie

De Deense puberprins Hamlet maakt een hoop ellende mee. Hij raakt zijn vader kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert in een sombermans met woedeuitbarstingen. Hamlet, de familievøørstelling, van Shakespeare, is een stuk vol clownerie, pophits, degengevechten, fysieke stunts en prachtige decors. Een feest voor jong en oud. Waar u bij moet zijn. Of niet te zijn. Nee, wees er maar bij. Wordt bijzonder! 

Informatie & Kaarten
 
Huub Stapel in komedie over liefde, lust en ontrouw 
 
 
De Waarheid, topcast met o.a. Johanna ter Steege 
Vr 15 feb | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel
De Waarheid

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de pijnlijke confrontatie: moeten ze de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug? 

Klik hier voor informatie & kaarten.

Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Muziek in het nieuwe jaar
 
Pink floyd
Pink Floyd Project
Acoustic Echoes
Do 10 jan 20.00 uur
Volle zalen en goede recensies! Na het succes van hun vorige Acoustic Echoes-tournee komt Pink Floyd Project met 50 jaar Pink Floyd - The Dutch Years. Een unplugged concert, waarin de magie van de Nederlandse optredens van de iconische Engelse band, naar het theater wordt gebracht.
Met afterparty.
Informatie & Kaarten
Dutch Eagles
Dutch Eagles
Show Fly Like An Eagle
Do 17 jan 20.00 uur
De groep staat al ruim tien jaar bekend als steengoede vertolkers van de songs van de Eagles. Het grote Amerikaanse voorbeeld steekt zelfs wat bleekjes af bij wat deze Hollandse adelaren op het podium zetten: meesterlijke samenzang en virtuoze muzikaliteit. Kom kijken naar Fly Like An Eagle.
Met afterparty.
Informatie & Kaarten
Sjors van der Panne
Sjors van der Panne
Theatertour 2018-2019
Za 19 jan 20.30 uur
Met vertolkingen van liedjes van grote helden als Ramses Shaffy, Frank Boeijen en Liesbeth List zette zanger Sjors van der Panne zichzelf op de kaart. Zijn stem, zijn passie voor tekst én de manier waarop hij het lied echt tot leven weet te brengen, maken hem tot een groot en bijzonder vertolker.
Met live band.
Informatie & Kaarten
 
Charles Groenhuijsen strooit optimisme door de zaal
 
Charles Groenhuijsen
31
do
jan
20.00
grote zaal  

In Optimisten hebben de hele wereld vertelt Charles Groenhuijsen zijn verhaal over optimisme. Met zijn gitaar, muziek en verhaal zet hij je aan het denken. Want optimisten bereiken meer dan pessimisten. Toch?

Informatie & Kaarten
 
Ontdek de nieuwe namen in de cabaretwereld
 
Patrick Nederkoorn
Patrick Nederkoorn
Ik betreur de ophef
Za 12 jan 20.30 uur
Cabaretier Patrick Nederkoorn (nominatie Neerlands Hoop 2017) vertelt in zijn derde show op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeente-raadslid. Wat bezielde hem? Welke standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? Ik betreur de ophef is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. 
Informatie & Kaarten
Rayen Panday
Rayen Panday
Fenomeen
Do 24 jan 20.30 uur
Hij is scherp, muzikaal, verrassend, persoonlijk en innemend, maar vindt zichzelf zeker geen fenomeen. Toch is Rayen Panday momenteel een van de meest gewilde namen in de cabaretwereld. In Fenomeen schuwt Panday geen enkel onderwerp. Hij dringt door tot de kern en beschrijft de zaken zoals ze zijn. Maar dan wel op fenomenale wijze. 
Informatie & Kaarten
Anne Neuteboom
Anne Neuteboom
Kijk haar gaan
Za 26 jan 20.30 uur
Anne Neuteboom sleepte op Cameretten 2015 de jury- en publieksprijs in de wacht, de Volkskrant zag tijdens haar eerste voorstelling Weg 'een groot talent'. Ze maakt maat-schappelijk betrokken cabaret anno 2019: zonder zure oogkleppen, maar met keihard positivisme. Doet Anne gewoon schaamteloos, vindt ze leuk. Kijk haar gaan!
Informatie & Kaarten
 
Familieshows die u niet mag missen
 
Efteling sprookjessprokke4laar
06
zo
jan
grote zaal
13.30 & 16.00 uur
Efteling presenteert Sprookjessprokkelaar de musical (6+)
Deze familiemusical, gebaseerd op het populaire boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje gaat over de 12-jarige Sterre. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Kiest Sterre de juiste deur? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?
Informatie & Kaarten
Familie van nielie
27
zo
jan
grote zaal
15.00 uur
De Familie van Nielie breekt de tent af (6+)
Theatergroep Kwatta begon vorig seizoen aan een vierluik over een kersvers samengesteld gezin. Wij kijken reikhalzend uit naar de avonturen in deel twee. De Familie van Nielie woont sinds kort samen met een hond, een varkentje, oma en een filosoof in de kast. Bij dit gekke gezelschap weet je het maar nooit. Geen wonder dat ze verzeild raken in een wereld waar in de winter de zon altijd schijnt, robots een hart hebben, oma's geheimzinnige missies krijgen en niets is wat het lijkt.
Informatie & Kaarten
 
Dans, van modern tot klassiek
 
Sleeping Beauty
Sleeping Beauty
Romantisch-klassiek ballet 
Vr 11 jan 20.00 uur
Sleeping Beauty wordt beschouwd als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre. Componist Tsjaikovski en choreograaf Petipa waren in topvorm toen ze dit ballet creëerden. De uitvoering van het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan is indrukwekkend met prachtige kostuums, betoverende decors en duizelingwekkende dans. 
Informatie & Kaarten
TWOOLS
Scapino Ballet Rotterdam
Twools
Wo 23 jan 20.00 uur
Twools is een high-speed choreografische achtbaan die je in hoog tempo langs verschillende werelden voert. Een opwindende voorstelling vol vaart met dansstukken van topchoreografen en nieuw talent. Gedanst door dansers van wereldklasse die moeiteloos omschakelen van de ene stijl naar de andere.
Inclusief Salon 19.00 uur.
Informatie & Kaarten 
Conny janssen
Conny Janssen Danst
Broos
Za 16 feb 20.00 uur
Na Home (2017) en de remake van Inside Out (2018) brengt Conny Janssen Danst nu een sprankelende voorstelling over ouderdom, jeugd, de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. Broos toont de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. 
Inclusief Salon 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
 
Guilty Pleasures, het ultieme vriendinnenuitje
 
Di 22 jan | 20.00 uur Grote Zaal | Toneel/komedie
Guilty Pleasures
Een sprankelende komedie over datgene waar iedereen zich het meest voor schaamt, maar stiekem het allerleukst vindt. Iedereen heeft ‘guilty pleasures’, zo ook de Powervrouwen (Peggy Vrijens, Kim Pieters e.a.). En wat is er dan leuker dan een avond vol ‘guilty pleasures’? Foute en doldwaze acts als rolschaatsen en hoelahoepen maken deze voorstelling tot hét ultieme vriendinnenuitje. Eindigend met het Grote Foute Feest op het toneel!

Klik hier voor informatie & kaarten.
 
 Expeditie Eiland, musical met een knipoog
 
Za 12 jan 20.00 uur | Zo 13 jan 15.00 uur | Grote Zaal | Musical
Expeditie Eilnad
Expeditie Eiland is een spannende en komische musical met een vette knipoog naar de populaire tv-realitysoap Expeditie Robinson. Drie totaal verschillende gezinnen doen mee aan het nieuwe tv-programma Expeditie Eiland: de volkse familie Ten Kate, de omhooggevallen Van Stirum-Vinkesteijns en de ingedutte Kuipertjes. Mensen die elkaar normaal gesproken geen blik waardig gunnen, maar nu tot elkaar veroordeeld zijn. De hoofdprijs is dan ook niet misselijk: de winnaar krijgt het eiland en een geldbedrag van één miljoen euro!

Met bekende acteurs als Ferry Doedens, John Buijsman, Lone van Roosendaal, Jelka van Houten/Renée van Wegberg e.a.

Klik hier voor informatie & kaarten.
 
OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging
 
Vocaal vuurwerk in splinternieuwe opera Vivaldi - Dangerous Liaisons
Vr 1 feb | 20.00 uur Grote Zaal | Opera
OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera met muziek van Antonio Vivaldi. De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware comeback en in ‘Vivaldi - Dangerous Liaisons’ komen zijn mooiste aria’s samen. Het opwindende libretto is gebaseerd op de roemruchte briefroman ‘Les Liaisons Dangereuses’.Vivaldi
OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een splinternieuwe barokopera met muziek van Vivaldi. De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware comeback en in Vivaldi - Dangerous Liaisons komen zijn mooiste aria’s samen. Het opwindende libretto is gebaseerd op de roemruchte briefroman ‘Les Liaisons Dangereuses’.
Inclusief Salon 19.00 uur.

Klik hier voor informatie en kaarten. 
 
Kijk voor nog meer uittips op
www.schouwburgamstelveen.nl voor het volledige theateraanbod.

www.cinemaamstelveen.nl voor alle films.
 
Meld u af voor (een van) onze nieuwsbrieven.