Verzeker u van een theaterseizoen om naar uit te kijken
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
13 juli 2018
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Geniet van een zomer vol cultuur
Ontdek ons nieuwe seizoen tijdens diverse theaterfestivals
Bijna zomervakantie! Als u in Nederland blijft kunt u gelukkig op veel plekken nog genieten van voorproefjes van voorstellingen/artiesten die later bij ons te zien zijn. Ook in deze nieuwsbrief vindt u nog een aantal tips voor het nieuwe seizoen.
 
September feestmaand
De kassa en het bespreekbureau van de schouwburg zijn van 20 juli t/m 20 augustus even gesloten. Vanaf dinsdag 21 augustus staan we weer voor u klaar (bekijk hier onze exacte openingstijden). Zaterdag 8 september openen we het nieuwe seizoen met een Open Dag met o.a. gratis previews van Hans Dulfer & Band en Lavinia Meijer. Ook start op zaterdag 8 september om 10.00 uur de online verkoop voor Youp van 't Hek en Brigitte Kaandorp via het verkoopkanaal GUTS. Laat het ons hier weten als u t.z.t. eenmalig per e-mail een reminder met de directe bestellink van de start verkoop wilt ontvangen.

Wist u trouwens al dat we deze zomer de filmzaal gaan verbouwen? Vanaf donderdag 13 t/m woensdag 19 september vieren we de opening van de vernieuwde filmzaal. U bent van harte welkom!

 
Wij wensen u een heel fijne zomer! 
Schouwburg Amstelveen
 
Jon van Eerd in Charley - De komische musical
Jon van Eerd in Charley - De komische musical 
Wo 20 & do 21 feb | 20.00 uur Grote Zaal | Musical
Jon van Eerd, de meester van de lach, combineert dwaze verwikkelingen, gekke fysieke kapriolen en gierende dialogen met dolkomische maar ook prachtige shownummers. Gebaseerd op de bekende komedie De Tante van Charlie schreef hij samen met West End en Broadwaycomponist Michael Reed een waanzinnig komische musical.
Informatie & Kaarten
 
Feestelijke Openingsweek 
Do 13 t/m wo 19 sep | Cinema Amstelveen
Bambi
Deze zomer wordt de Filmzaal (na 45 jaar) compleet verbouwd. Van do 13 t/m wo 19 september organiseren we een speciale Openingsweek van de vernieuwde Filmzaal met alleen maar bijzondere films, inleidingen, workshops, nagesprekken voor iedereen van 2 tot 100 jaar.

Deze films zijn al bekend voor de openingsweek:
Meld je hier aan voor de Cinema Nieuwsbrief of like ons op Facebook en je bent altijd als eerste op de hoogte.
 
Youp van 't Hek - Met de kennis van nu
Di 15 & wo 16 jan | 20.00 uur Grote Zaal | Cabaret - Start kaartverkoop za 8 sep
Youp van t Hek
U hoort het ze al zeggen, de alom gebezigde term 'Met de kennis van nu'. Vooral blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. U zult Youp er nooit op betrappen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. En in dit programma praat hij niks recht. In tegendeel, liever nog krommer.

Lees hier meer over de online kaartverkoop die zaterdag 8 september via GUTS van start gaat en hoe u de directe bestellink ontvangt.
 
 
Björn Kuipers - Presteren onder druk
Di 26 feb | 20.00 uur Grote Zaal | Theatercollege
Bjorn Kuipers
WK Voetbal 2018-scheidsrechter Björn Kuipers is niet alleen de beste Nederlandse scheidsrechter, hij is ook een succesvol supermarktondernemer. Ook in dat vak wil hij de beste zijn, in 2016 werd zijn Jumbo supermarkt tot de beste van Nederland gekozen. Dit college geeft een inkijk in de beide werelden. Reken op antwoorden op vragen als: compenseren scheidsrechters echt foute beslissingen later in de wedstrijd? Wie coacht de scheidsrechters? 
Informatie & Kaarten
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Veldhuis & Kemper
Veldhuis & Kemper
Cabaret
Di 16 & wo 17 okt 20.00 uur

Het duo vond het na 15 jaar tijd voor een verfrissende pauze. Pas een dik jaar later staken ze de koppen weer bij elkaar. Maar zoals altijd als ze elkaar even niet hebben gezien gingen ze eerst bijpraten. En nog meer bijpraten. En voor ze het wisten was dat bijpraten de basis voor hun negende programma: confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend… Geloof ons nou maar.
Informatie & Kaarten
Dubliners
The Story Of the Dubliners
Muziek/Concert 
Do 29 nov 20.00 uur
De virtuoze cast, zowel muzikaal als vocaal, brengt op authentieke wijze het verhaal en de muziek van The Dubliners. Een iconische groep met een indrukwekkende carrière die meer dan 50 jaar beslaat. De show staat garant voor een heerlijke avond meezingen met grote hits als The Wild RoverDirty Old Town, Whiskey In The Jar en uiteraard Seven Drunken Nights
Informatie & Kaarten
Barbier van Sevilla
Barbier van Sevilla
Opera 
Za 2 mrt 20.00 uur 

De beroemde aria van de Barbier van Sevilla - Figaro - is misschien wel de bekendste opera-aria die er is. Op 24-jarige leeftijd schreef Rossini de komische opera Il Barbiere di Siviglia. Tot op de dag van vandaag blijft het werk één van de meest opgevoerde opera's en kreeg het terecht de status van meesterwerk. 
Incl. gratis Salon vooraf.

Informatie & Kaarten
 
Een zomer vol culturele voorproefjes - een greep
 
Tommie Cristiaan
In het Vondelpark Openluchttheater ziet u deze zomer de volgende artiesten/gezelschappen die dit seizoen ook bij ons te zien zijn: cabaretduo Matroesjka (za 21 jul), cabaretière Eva Crutzen (za 4 aug), het Scapino Ballet (vr 31 aug) en de Nederlandse Reisopera (zo 2 sep).

Vanaf 17 augustus geven o.a. Hadewych Minis, Kiki Schippers, Joost Spijkers, Max Tak en de Wëreldbänd acte de présence op de Parade in Amsterdam. Voor de kleintjes is er De Gruffalo (3+) en Roodkapje (3+) in het Amsterdamse Bostheater. U ziet ze ook allemaal terug bij ons.

Tot slot vindt van vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus de Uitmarkt plaats. Met o.a. Yentl en De Boer, Clean Pete en Tommie Cristiaan, wiens programma op maandag 15 oktober bij ons in première gaat. 
 
Fijne vakantie!
 
Expeditie Eiland
Meld u AAN of AF voor de nieuwsbrief.