Heeft u uw wensenlijstje al gemaakt?
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Servicebericht voorverkoop
18 mei 2018
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Zaterdag 19 mei 10.00 uur: start voorverkoop
Zit u er ook al klaar voor?
Beste theaterliefhebber,

Zaterdagochtend om 10.00 uur is het zover, de online voorverkoop voor theaterseizoen
18-19 gaat van start! Heeft u uw wensenlijstje al klaar liggen? Dit kan handig zijn omdat we bij de start van de verkoop weer werken met een online wachtrij en een vereenvoudigde bestellijst zonder achtergrondinformatie of foto's.

Voordelen vroegboekers
Tijdens de voorverkoop, die duurt van 19 mei t/m 10 juni 2018, krijgt u 10% vroegboekkorting op een groot aantal voorstellingen én betaalt u maximaal € 10 transactiekosten per bestelling (normaal € 1 per ticket). In het genreoverzicht in de brochure kunt u zien voor welke voorstellingen de 10% vroegboekkorting geldt. Natuurlijk heeft u in de voorverkoop de keuze uit de beste plaatsen én verrassen wij u tijdens het seizoen met speciale acties voor vroegboekers.

Let op: u kunt kaarten bestellen voor alle voorstellingen in het nieuwe seizoen, behalve voor die van Brigitte Kaandorp en van Youp van ’t Hek. Kaarten voor deze voorstellingen gaan online in de verkoop op zaterdag 8 september om 10.00 uur.

Wilt u goed voorbereid van start? Bekijk onze tips in deze nieuwsbrief. Veel succes met het maken van uw wensenlijstje en graag tot in het nieuwe seizoen!

Met vriendelijke groet,
Schouwburg Amstelveen

P.S. U kunt de website nog bekijken tot zaterdag 9.00 uur, daarna staat de vereenvoudigde bestellijst online.
Grootse vrouwen in de hoofdrol
 
Karin Bloemen

Wij zijn er bijzonder trots op ook in het nieuwe seizoen weer grootse vrouwen als Karin Bloemen, Paulien Cornelisse, Tineke Schouten, Brigitte Kaandorp en Lenette van Dongen te mogen verwelkomen in ons theater. 

Evita 
Een grootse vrouw uit het recente verleden komt in de musical Evita tot leven: de jonge Eva Duarte klimt door haar tomeloze ambitie op van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Maar liefst drie avonden in november staat een nieuwe, groots opgezette versie van deze wereldberoemde musical met sterspelers als Brigitte Heitzer en René van Kooten in de Grote Zaal.


 
De Krijtkring (Bertolt Brecht) (10+) - zo 11 nov 
De Krijtkring (6+)

Liesbeth Coltof, de Grande Dame van het jeugdtheater zet samen met Frédérique Spigt en haar band de zaal op zijn kop met knallend muziektheater. Bertolt Brechts meesterwerk De Kaukasische Krijtkring wordt omgetoverd tot een familievoorstelling met de adem van een popconcert, waarin spanning, humor en ontroering elkaar in razend tempo afwisselen.

Naast deze veelbelovende productie zijn er natuurlijk nog veel meer jeugdvoorstellingen, zoals A je to! (3+) van het razend populaire klusduo Buurman & Buurman, de theaterhit Kruistocht in Spijkerbroek (7+) en - voor de allerkleinsten - het Prentenboekjesfestival in de voorjaarsvakantie.

 
De Wëreldbänd - di 20 nov 
De Wëreldbänd
Släpstick van de Wëreldbänd is een ode aan de muzikale komiek. Vanuit de denkwereld van door hen zo bewonderde voorgangers brengen de vijf rasmuzikanten van de Wëreldbänd een grote verzameling muzikale, humoristische acts, die hun oorsprong vinden in het variété. In Släpstick geven ze bovendien hun eigen draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel en Hardy. Muzikaal vakmanschap. 

Johan Kaart Prijs 2018
Voor deze voorstelling ontvangt de Wëreldbänd  eind mei de Johan Kaart Prijs.
 
 
 
Shakespeare, series, shows en meer ...
 
King Lear
King Lear
Toneelgroep Maastricht
Vr 2 nov 19.30 uur

Servé Hermans regisseert deze klassieker vol gekonkel en verraad en een sterrencast met o.a. Huub Stapel in de titelrol en Wilfried de Jong als de nar.

In december en in maart staat twee bijzondere boekbewerkingen op het grote podium: de aangrijpende theaterthriller Judas, naar de bestseller van Astrid Holleeder met o.a. Renée Fokker en Eva van de Wijdeven en Kom hier dat ik u kus, naar de tweede roman van Griet Op de Beeck, die binnen een week een bestseller werd.

Meer Toneel
Momix
MOMIX
Opus Cactus
Za 3 nov 20.00 uur 

Momix is wereldwijd beroemd om zijn acrobatisch danstheater. Opus Cactus van choreograaf Moses Pendleton staat na tien jaar weer op de planken met bruisende energie, frisse vormgeving en veel verrassingen. 

De Ashton Brothers en het 42-koppige Noordpool Orkest komen met Concerto Explosivo: een spectaculaire mix van muziek, acrobatiek en muzikale hoogstandjes, én 'all time favorites' uit beider repertoire.

Meer Shows
Hadewych
Hadewych Minis
Minis Plus
Vr 21 dec 20.00 uur 

In Minis Plus laat Hadewych Minis een 'extended versie' van zichzelf zien. Deze voorstelling maakt, net als Twools van het Scapino Ballet, en Le Bal, uniek, fysiek beeldend theater van Jakop Ahobom, onderdeel uit van de serie Bijzonder in de Grote Zaal.

Onderdeel van de serie Op avontuur in de Kleine zaal zijn onder meer Headroom en How to build a universe van Theater Rotterdam en Harold Pinters Bedrog door Theatergroep Suburbia.

Meer over Series
 
Nieuwtjes en bijzonderheden 2018-2019
Yentl en de Boer

Blind Date
Voor € 12,50 kunt u een Blind Date boeken. Laat u eens verrassen door een avondje uit waar u misschien zelf niet voor gekozen had maar waar u ongetwijfeld wel van gaat genieten.

Shared Dining
Voorafgaand aan een aantal voorstellingen, bijvoorbeeld Magie van Yentl en de Boer, organiseren wij, in samenwerking met de Amstelveense cateraar Kragtwijk Catering, een Shared Dining. Alle informatie vindt u hier.

Exhibiton on Screen
In onze cinema kunt u komen genieten van spraakmakende tentoonstellingen op het witte doek. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst en hun makers. Klik hier voor meer informatie.

 
Handige tips online voorverkoop
Jandino Asporaat

Zaterdag 19 mei kunt u zich vanaf 10.00 uur aanmelden voor de wachtrij via www.schouwburgamstelveen.nl. U volgt de volgende stappen:

Stap 1 Vul uw e-mailadres in en klik op 'Ga naar de bestelpagina'.

Stap 2 U bent nu op de bestelpagina. Dit is een eenvoudige agendaweergave zonder foto's of uitgebreide voorstellingsinformatie. U kunt zich aanmelden voor de wachtrij door in de agenda op een knop 'Bestel kaarten' te klikken van een voorstelling die u wilt bestellen.

Stap 3 Als u in de wachtrij staat, ziet u op het scherm hoeveel wachtenden er nog voor u zijn. Sluit of ververs de wachtrijpagina en/of uw browser niet (u verliest dan uw positie in de wachtrij); de wachtrij wordt om de 30 seconden automatisch ververst.

Wanneer u aan de beurt bent wordt u automatisch toegelaten tot de kaartverkoop van alle voorstellingen en kunt u uw bestelling in één keer plaatsen. Zodra de grootste drukte voorbij is, kunt u automatisch weer zonder wachtrij via de reguliere website bestellen.

 
Meer info over de voorverkoop
Marc-Marie

De transactiekosten bedragen € 1 per entreebewijs met in de online voorverkoop een maximum van € 10 per bestelling. De prijzen die tijdens het bestelproces worden getoond, zijn nog exclusief transactiekosten. Om technische redenen wordt het totaal van de transactiekosten pas op de allerlaatste pagina van het bestelproces correct getoond. 

Wij raden u aan om via uw desktopcomputer te bestellen. Via uw mobiel kan vanaf dit jaar ook (we hebben alle bestelpagina’s geoptimaliseerd voor smartphones), maar bestellen via een vaste computer blijft toch altijd makkelijker.

De bestellijst is op datum gesorteerd, maar u kunt de lijst ook sorteren op genre.

Wilt u toch graag uitgebreide voorstellingsinformatie bekijken tijdens het bestelproces? Raadpleeg dan onze Facebookevenementen of digitale brochure en open deze in een ander venster op uw pc, laptop of tablet.

Nadat u bij ons besteld heeft, ontvangt u een bevestigingsmail. Dit kan zaterdag vanwege de grote drukte enige tijd duren. Mocht u zondag nog geen bevestiging hebben ontvangen, stuur dan even een e-mail naar kassa@schouwburgamstelveen.nl.

Meld u af voor voorstellingsgerelateerde informatie.