Stel alvast uw wensenlijstje samen voor zaterdag 19 mei
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
6 mei 2018
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Seizoen 18-19: Een prachtig seizoen
Stel alvast uw wensenlijstje samen
Goed nieuws: de brochure 2018-2019 is verschenen en de programmering staat online. Het belooft weer een prachtig seizoen te worden. U kunt kennismaken met nieuwe, talentvolle artiesten, maar ook veel bekende en gerenommeerde theatermakers keren terug naar ons theater.

Geen brochure thuis ontvangen maar wilt u dat wel graag? Stuur dan een mail met uw naam en adresgegevens naar kassa@schouwburgamstelveen.nl dan sturen we hem op. Of bekijk hier de digitale brochure. 

Direct de beste plekken in de zaal veilig stellen én profiteren van voordelen als 10% korting op vele voorstellingen? Zaterdag 19 mei start om 10.00 uur de online voorverkoop. Het is handig om alvast een wensenlijstje te maken want bij de start van de voorverkoop werken we weer met een online wachtrij en een vereenvoudigde bestellijst. Schrijft u de datum in uw agenda? Veel plezier met de voorpret! 

Agendatip: t/m zondag 13 mei a.s. draait Cinema Amstelveen dagelijks de leukste kinderfilms. Bekijk hier de filmagenda. 
 
Efteling
Efteling presenteert Sprookjessprokkelaar de musical (6+)
Zo 6 jan | 13.30 & 16.00 uur Grote Zaal | Jeugd/Familie
Deze familiemusical, gebaseerd op het popularie boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling, gaat over de 12-jarige Sterre. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden...
Informatie & Kaarten
 
Een greep uit het toneelaanbod
 
Driving Miss Daisy
19
vr
okt
20.00
GROTE zaal
Driving Miss Daisy 
Anne Wil Blankers en Edwin Jonker
Driving Miss Daisy is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur. In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geteisterd werden door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten, proberen Miss Daisy en Hoke een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme, en ouder worden. In de hoofdrollen: Anne Wil Blankers, de grande dame van het Nederlandse toneel, als Miss Daisy, en Edwin Jonker als haar chauffeur. 

Met Shared Dining vooraf.
Meer informatie
De Verleiders
18
do
apr
20.00
GROTE zaal
De VERLEIDERS: #niksteverbergen
Pierre Bokma, Victor Löw, George Houts e.a.
DE VERLEIDERS brengen vlijmscherpe theaterstukken over de moraal aan de top van het bedrijfsleven.

Dit keer richten zij hun pijlen op de handelaren in big data: de Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Ze hebben een ongekende macht, voelen zich boven elke wet verheven en weten alles van ons. Maar wat houden zij voor ons verborgen? Het schrikbeeld van Orwells 1984 is anno nu de verontrustende realiteit. Zonder dat we er erg in hebben...Meer informatie
 
 
Introdans - Moderne meisjes 
Za 15 dec | 20.00 uur Grote Zaal | Dans/Ballet
Introdans - moderne meisjes

In 2013 boekte Introdans een wereldhit met Moderne meisjes dat werk van drie grand old ladies van de Amerikaanse moderne dans bevatte.

In vervolg op deze succesvoorstelling komen opnieuw drie eigenzinnige choreografes samen, dit keer van verschillende generaties. De Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman en de Amerikaanse grootheid Lucinda Childs staan garant voor een aansprekende stijl en benadering van het moderne-balletidioom. 

Inclusief gratis Salon om 19.00 uur.

Meer informatie
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Tommie Christiaan
Tommie Christiaan
Muziek/Concert
Ma 15 okt 20.00 uur
Op zijn onlangs verschenen mini-album Zoveel Liefde laat Tommie Christiaan horen dat hij ook met zelfgeschreven Nederlandstalige nummers uit de voeten kan. In een ander licht wordt een show met zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes en nummers van artiesten die het heilige vuur in hem aanwakkerden.

Première.
Meer informatie
Tosca
Tosca (Puccini)
Opera
Za 20 okt 20.00 uur 
In Tosca van Puccini, uitgevoerd door het gerenommeerde gezelschap Nederlandse Reisopera, buitelen liefde, lust en politieke intriges over elkaar heen in het leven van zangeres Floria Tosca. Niemand komt ongeschonden uit de strijd in dit gevaarlijke spel van macht en liefde...

Inclusief gratis Salon om 19.00 uur. 
Meer informatie
Bert Visscher
Bert Visscher
Cabaret
Di 30 & wo 31 okt 20.00 uur
Zeg nou zelf, Visscher doet al jaren erg zijn best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Hij zal het wel nooit leren, want opnieuw dreigt er een puinhoop. Visscher stort zich er weer vol in, en 'voegt opnieuw een energieke, zeer grappige show toe aan zijn oeuvre, waarmee hij bewijst nog lang niet moe te zijn,'
(NRC ★★★★).

Meer informatie
 
Yentl en De Boer
Yentl en De Boer
Cabaret
Vr 23 nov 20.00 uur
U kent ze misschien van hun muzikale bijdragen aan RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes op de radio. Het cabaretduo ontving in 2014 de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Tijd voor de volgende stap in de grote Yentl en de Boer-saga: nieuwe liedjes, bizarre verhalen en personages: tijd voor magie.

Shared Dining vooraf.


Meer informatie
Hamlet
Hamlet, de familievøørstelling (8+)
Jeugd/Familie
Vr 18 jan 19.00 uur 
Velen kijken alweer reikhalzend uit naar het jaarlijkse familiespektakel van Theater Rotterdam, (voorheen Ro Theater). Dat is namelijk altijd een feest, waar hilariteit en ontroering feilloos bij elkaar komen. De makers onder aanvoering van Pieter Kramer nemen deze keer Hamlet, het beroemdste stuk aller tijden, fijntjes onder handen.

Ook op za 19 & zo 20 jan.

Meer informatie
Ashton Brothers
Ashton Brothers
Show
Vr 8 feb 20.00 uur 
De Ashton Brothers en het 42-koppige Noordpool Orkest gaan voor de tweede keer een samenwerking aan in Concerto Esplosivo. Een flitsend spektakel, met een explosieve mix van muziek, acrobatiek en tovenarij. Nieuwe adembenemende trucs, hilarische acts en muzikale hoogstandjes worden aangevuld met favorieten uit beider repertoire. Meer informatie
 
Za 19 mei 10.00 uur: start voorverkoop!
 
Meld u AAN of AF voor de nieuwsbrief.