Lees hier welke voorstellingen we voor u uitgelicht hebben.
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
22 maart 2018
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Vier het voorjaar met dans, toneel en muziek

In het voorjaar blijft het steeds langer licht, maar de avonden duren nog lang genoeg om in ons theater te komen genieten van de mooie dans-, toneel en muziekvoorstellingen. In deze nieuwsbrief lichten wij er graag een paar voor u uit.

Evita keert terug naar het theater: nu bij ons in de verkoop
Komend theaterseizoen 2018-2019 is op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 november 2018 de wereldberoemde musical Evita van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber bij ons te zien. Hierin keert Brigitte Heitzer na tien jaar terug in de rol die haar beroemd heeft gemaakt. René van Kooten neemt de rol van Ché op zich.
Voor meer info en kaarten klikt u hier.

Seizoen 2018-2019
Het duurt nog even, maar achter de schermen zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen. Donderdag 26 april staat de nieuwe programmering online. Vrijdag 4 mei valt de brochure op de mat bij bezoekers die de afgelopen 2 seizoenen tijdens de vroegboekperiode kaarten hebben besteld. Op zaterdag 19 mei om 10.00 uur start de online verkoop. Het belooft weer een prachtig seizoen te worden, dus noteer de data alvast in uw agenda.

 
Rijke schakering van lyrische tot experimentele dans 
 
NDT 2 - Sum Thoughts
Nederlands Dans Theater 2 - Sum Thoughts 
Vr 6 apr | 20.00 uur Grote Zaal | Dans/Ballet
Sum Thoughts is een rijke schakering van lyrische tot experimentele dans, door nieuw en gevestigd talent. De dansers van NDT 2 worden in dit programma blootgesteld aan een veelvoud aan danstalen. Huischoreografen Sol León & Paul Lightfoot voegen een nieuw ballet aan hun al indrukwekkende NDT-oeuvre toe. Voormalig NDT-danser Marina Mascarell maakt haar allereerste creatie voor het gezelschap. Daarnaast brengt NDT 2 Short Cut (1999) van grootmeester Hans van Manen en Edward Clugs mutual comfort (2015).
Informatie & Kaarten
 
The story of the Troubadour
30
vr
mrt
20.00
grote zaal
The story of the Troubadour
LSB Experience & Dolf Jansen| Muziek/Concert

The LSB Experience, vijf topmuzikanten, nemen u mee naar de Troubadour, een van de meest beroemde 'music clubs' van Amerika. Veel muziekhelden van The LSB Experience startten hun muzikale carrière in the Troubadour: Jackson Browne, The Eagles, James Taylor, The Byrds, Crosby, Stills & Nash.

In The story of the Troubadour hoort u de mooiste liedjes van deze helden, en hoort u van Dolf Jansen het verhaal van deze speciale club: prachtige liedjes, mooie verhalen en hier en daar een stapel onnodige grappen.

Informatie & Kaarten
Vele hemels boven de zevende
31
za
mrt
20.00
grote zaal
You're the Top
Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker e.a. | Musical/Show

You´re the Top schetst een wervelend beeld van Porters levensverhaal en muziek.
Cole Porter combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl. Hij schreef wereldberoemde songs als I've got you under my skin, Ev'ry time we saygoodbye en de musicals Anything goesHigh Society en Kiss me, Kate.
Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikte, groeide zijn eenzaamheid.

'Paul Groot exceleert als Cole Porter'
(NRC ****) en van het AD kreeg deze 'uiterst intieme musical die in zang, dans en spel tot het eind boeit' eveneens 4 sterren.

Informatie & Kaarten
 
De Ales Klaasen Revue - Showponies
De Alex Klaasen Revue - Showponies
Musical/show
Wo 4 apr 20.00 uur 

Maandag ging De Alex Klaasen Revue - Showponies in première en hoe: de Volkskrant, Trouw, Theaterkrant en De Telegraaf geven maar liefst 5 sterren aan dit
'Knotsgek pleidooi om jezelf te mogen’.
Het Parool schrijft: 'Ongekend hoog humorniveau bij Alex Klaasen' en Trouw vindt Showponies 
'een virtuoze aaneenschakeling van bonte sketches, absurde, gevoelige liedjes en trefzekere typetjes, iets waar Klaasen in uitblinkt.'

Let op: laatste kaarten!

Informatie & Kaarten
Niemandsland
Niemandsland
Toneel
Vr 6 apr 20.30 uur 
Eva Jansen Manenschijn schreef met Niemandsland een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras en Jon Fosse.

In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden (rollen van Tijn Docter en Anne-Chris Schulting) bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten.
Informatie & Kaarten
Platonov
Platonov (Tsjechov)
Toneel
Za 7 apr 20.00 uur 
Theater Utrecht presenteert Platonov (1881) van Anton Tsjechov in een radicale, hedendaagse versie van regisseur Thibaud Delpeut. Tien vrienden wonen samen in een grote loft en worstelen met het leven, de liefde en met elkaar. 

De pers is unaniem lovend, een greep uit de recensies:  'Eerlijke en gedurfde Platonov' (de Volkskrant****); 'Sidderende Platonov in een nacht vol seks, drank en drugs' (NRC****). 'Jongeren en hun relatiegedoe in een prachtige Platonov' (Trouw****).
Informatie & Kaarten
 
Cinema Amstelveen: Kleuterbios en eenmalige filmvertoning over afasie 
 
Buurman & Buurman hebben een nieuw huis! - Kleuterbios
08
zo
apr
10.30 & 11.50 
  FILMZAAL 
  
Buurman & Buurman hebben een nieuw huis!

Buurman en Buurman is geliefd bij jong en oud. Het is altijd weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn.

Ook in deze nieuwe avonturen gaat er weer van alles mis tijdens het klussen.

Informatie & Kaarten
MICHEL, acteur verliest de woorden
16
ma
apr
20.00
FILMZAAL 

MICHEL, acteur verliest de woorden

In 2014 is bij Michel van Dousselaere een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt. In de film Michel, acteur verliest de woorden is te zien hoe hij omgaat met het verlies van zijn woorden en daarmee van het vak dat hij al zo lang uitoefent.

Incl. nagesprek met Irma Wijsman.

Informatie & Kaarten
 
Humoristische bewerking van sprookje van Andersen
 
 
De Prinses op de Erwt (6+)
Zo 8 apr | 15.00 uur Grote  Zaal 
Prinses op de erwt (6+)

In navolging van de met 5-sterren gewaardeerde voorstelling De nieuwe kleren van de keizer komt Langhout Theater dit seizoen met een humoristische bewerking van het sprookje van Hans Christian Andersen. Met moderne liedjes, mooie kostuums en natuurlijk veel humor!

Pannenkoekenfestijn   
Voor de voorstelling iets lekkers komen eten? Dat kan! Om 14.00 uur kun je pannenkoeken komen eten in het Theatercafé. € 7,50 voor pannenkoeken en een flesje fris.
Klik hier voor bestellen en meer info.

Informatie & Kaarten 
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
 Het Nationale Theater met dé oertekst van het Westerse toneel
 
De Oresteia
De Oresteia
Do 12 apr | 20 uur Grote zaal  | Toneel 
Trump, Poetin, Erdogan - de sterke leider is wereldwijd in opmars en stelt de democratische rechtsstaat van binnenuit op de proef. Het bedrijfsleven en de (social) media oefenen een steeds grotere invloed uit op het beleid. Jaren geleden verworven burgerrechten voor vrouwen, homo's en minderheden staan opeens weer ter discussie. Deze ontwikkelingen zijn voor regisseur Theu Boermans aanleiding voor een gedachte-experiment. Hoe zou de wereld er over vijf of tien jaar uit kunnen zien?

In zijn Oresteia schetst Theu Boermans een wereld waarin de 'clash of civilizations' zojuist heeft plaatsgevonden: de oorlog tussen Oost en West is gestreden, dictator Agamemnon komt zegevierend thuis. Maar daar heeft zijn vrouw Klytaimnestra ter ere van zijn glorieuze thuiskomst een bloedstollende verrassing voor hem voorbereid ...

Met Louis d'Or winnaar Hans Croiset en Theo d'Or winnares Romana Vrede.
Informatie & Kaarten
 
Amadeus door De Warme Winkel & Nieuw West / Marien Jongewaard 
 
Amadeus
Amadeus gaat over de noodlottige botsing tussen het vitale talent van Mozart en het hardwerkende vakmanschap van Salieri. Maar het is ook een duel tussen twee theatermakers, waarin de de artiest tegenover de culturele ondernemer staat, de brutaliteit tegenover de diplomatie, de naïviteit tegenover het wantrouwen. 

'Het is tot nu toe het meest originele theaterwerk van dit seizoen. (...) Het blaast je omver.' Dagblad van het Noorden ★★★★★
 
'Een bizarre mengeling van theater, jamsessies, genadeloos zelfonderzoek met hilarische toneelstukjes, onderbroekenlol, stilmakende monologen en een aantal gekmakend harde, maar virtuoze gitaarsolo's.' de Volkskrant ★★★★
 
'Amadeus is een spannende verkenning naar de verschillende identiteiten en posities die een kunstenaar kan innemen.' ★★★★
Informatie & Kaarten
Wist u dat...
Gluren bij de buren
 
 

Campagnefoto TNB
 
Theater Nieuwsbrief winnaar
Elke 3 weken maakt één van onze abonnees op de reguliere Theater Nieuwsbrief, u dus, kans op twee vrijkaarten voor een mooie voorstelling. De winnaar van deze keer is mevrouw A. Vet uit Badhoevedorp. Van harte gefeliciteerd! Wilt u een e-mail sturen naar publiciteit@schouwburgamstelveen.nl? Dan vertellen wij u naar welke voorstelling u gaat.

Niet gewonnen? Niet getreurd! Over drie weken kiezen wij een nieuwe winnaar uit en maakt u opnieuw kans. Vergeet ons ook niet te liken op Facebook en Instagram.
 
Meld u AAN of AF voor de nieuwsbrief.