Verras uw geliefde met een avondje uit.
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
8 februari 2018
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
De favorieten van februari
Laat u inspireren
De maand februari heeft weer heel wat te bieden. In deze nieuwsbrief verklappen wij onze favorieten, zoals de swingende musical From Sammy with love, de klassieker King Lear, een eigentijdse toneelbewerking van de dagboeken van Anne Frank, een interactieve avond over geluk (want wie is er nou niet op zoek naar geluk?) en heerlijke muziek van o.a. Stef Bos en Shirma Rouse

En jaja, het is ook weer bijna Valentijn! De dag waarop u massaal uw liefde mag laten blijken aan een ander. De liefde is ook een terugkerend element in veel theatervoorstellingen. Bijvoorbeeld in de sprookjesachtige barokopera Siroe, re di Persia en in de zinderende dansvoorstelling 5 ***** van Introdans

Tip voor de voorjaarsvakantie: wegens groot succes is er een extra voorstelling van Brandweerman Sam redt het circus (2+) op zondag 25 februari om 16.00 uur.

Laat u inspireren door deze nieuwsbrief of bekijk hier onze complete theateragenda.
Graag tot ziens in ons theater! 
 
Sprookjesachtige barokopera
 
Siroe
Siroe, re di Persia (Hasse) - za 17 feb
Nederlandse Reisopera i.c.m. Staatstheater Oldenburg
In tegenstelling tot wat eerder is aangegeven in onze brochure, is dit geen concertante, maar een volledig geënsceneerde uitvoering; een primeur in Nederland!

Siroe, re di Persia (Siroe, koning van Perzië) is zowel een sprookje over goed en kwaad als een ontroerend verhaal over échte mensen. Traditioneel gaat het in de serieuze opera over de triomf van het goede over het kwaad en aan het einde van deze opera worden de personages dan ook met elkaar verzoend en overwint het goede.

Deze sprookjesachtige barokopera vol virtuoze bravoure-aria’s is slechts acht keer te zien in Nederland, dus mis hem niet! Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Met gratis Salon om 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
 
Swingende musical
 
From Sammy with love
16
do
feb
20.00
GROTE zaal  
From Sammy with love - Stanley Burleson en Freek Bartels
From Sammy With Love vertelt het verhaal van de topentertainer Sammy Davis Jr. door de ogen van multitalenten Stanley Burleson en Freek Bartels. Beide kruipen beurtelings in de huid van Davis, lid van de Ratpack en wereldberoemd door zijn nummer Mr. Bojangles.

Deze swingende musical met liveband vertelt een ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie in het Verenigde Staten van de jaren '60.
Informatie & Kaarten
 
Twee klassiekers, maar dan anders
 
King Lear
22
do
feb
20.00
Grote Zaal
Het Zuidelijk Toneel & HetPaleis
King Lear (Shakespeare)
Toneel
Met liefde voor Shakespeare, tien acteurs op toneel, krachtige beeldtaal en een grenzeloos stuwende energie halen Het Zuidelijk Toneel en HetPaleis King Lear naar het nu, met de huidige politieke situatie in de Europese Unie als decor.

'Het Zuidelijk Toneel  heeft met deze King Lear bewezen dat Shakespeares stukken met creativiteit en goede regie relevant en boeiend blijven' (Zubb Magazine).

Met gratis Salon om 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
Woef Side Story
02
vr
mrt
20.00
grote Zaal
Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos e.a.
Achter het Huis (Ilja Leonard Pfeijffer)
Toneel
Achter het Huis is een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen?

'Achter het Huis' rekent af met het heilige aura van Anne Frank' (NRC * * * *). 'Slim door elkaar gemonteerde scènes' (Volkskrant * * *). 

Met gratis Salon om 19.00 uur.
Informatie & Kaarten
 
Een interactieve theateravond vol inspiratie
 
 
Op zoek naar geluk - Coen Verbraak, Laura Steenbergen, Patrick van Hees en Jan Kuiper
Do 15 feb 20.00 uur | Theatercollege
op zoek naar geluk
Tijdens de interactieve theateravond Op zoek naar Geluk wordt o.a. de vraag 'Wat is geluk eigenlijk en hoe vind u het?' onder de loep genomen door vier 'geluksspecialisten' uit de journalistiek, wetenschap en kunst. Door middel van interviews, geluksmomentjes, oefeningen, verhalen en geluksquotes kunt u uw eigen geluk beleven. Een vrolijke, lichte en leerzame avond om uw eigen geluk verder te ontwikkelen en te ontdekken
Informatie & Kaarten 
Bekijk ook eens
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Vijf sterchoreografieën van vijf sterchoreografen
 
foto introdans
23
vr
feb
20.00
grote zaal  
Introdans - 5 *****
Naast Mauro de Candia's beeldschone La Morte del Cigno, bevat de voorstelling vier voor Introdans nieuwe werken, waaronder het ontroerende Dreamtime van Jiří Kylián en het meditatieve Loin van Sidi Larbi Cherkaoui. Verder is er het speelse Les Bourgeois en een duet van een intense nieuwe liefde in Unfold.

Met gratis Salon 19.00 uur
Informatie & Kaarten
 
Er zit muziek in!
 
Stef Bos en band
Stef Bos en band
Kern
Wo 21 feb 20.00 uur

Een reis van een vijftiger. Die stil staat bij de grote thema's. In de lijn van een gedachte als deze; het onzingbare willen zingen. En het niet kunnen. Alles niet kunnen. En het toch doen. Misschien is dat de kern.

Informatie & Kaarten
Lucas van Merwijk & The Cubop City Big Band
Lucas van Merwijk & The Cubop City Big Band
'Star' The Latin Side of Earth Wind and Fire
Za 24 feb 20.00 uur

Geniet van nieuwe salsa en latin jazz bewerkingen van de sensationele funkgroup Earth Wind and Fire onder leiding van de veelgeprezen drummer Lucas van Merwijk.

Informatie & Kaarten
Shirma Rouse
Shirma Rouse
Aretha Franklin 'The Queen of Soul' Celebration Tour
Do 1 mrt 20.00 uur

Shirma geeft het publiek een kijkje in het leven van de grote souldiva en zingt, begeleid door een swingende liveband, alle grote hits, zoals Think, Natural Woman en Bridge over troubled water.

Informatie & Kaarten
 
Wist u dat...
pannenkoeken
  • wij van elke voorstelling een event aanmaken op Facebook? Zo blijft u eenvoudig op de hoogte van nieuws rondom een voorstelling. 
  • wij voorafgaand aan een aantal jeugdvoorstellingen, een pannenkoekenfestijn organiseren? Voor slechts € 7,50 kunnen kinderen genieten van pannenkoeken en een flesje fris. Kom zondag 25 februari voor aanvang van de eerste voorstelling van Brandweerman Sam met de kinderen naar dit smulfestijn, dat om 13.00 uur begint. Voor bestellen klikt u hier.
  • u altijd een week voor aanvang van de voorstelling op onze website kunt zien of er een pauze in de voorstelling zit en hoe lang de voorstelling ongeveer duurt?
 
Verras uw Valentijn 
Het is weer bijna Valentijn! Voor sommigen overdreven commercie, voor anderen het ideale moment om hun liefde te laten blijken. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor geliefden. Wat dacht u van uw beste vriend(in), een familielid of een fijne collega? Er is altijd wel een goede reden voor een avondje uit. Spread the love en proost op de liefde!
Naar de agenda
 

Campagnefoto TNB
 
Theater Nieuwsbrief winnaar
Elke 3 weken maakt één van onze abonnees op de reguliere Theater Nieuwsbrief, u dus, kans op twee vrijkaarten voor een mooie voorstelling. De winnaar van deze keer is mevrouw I. Hoetmer uit Ouderkerk aan de Amstel. Van harte gefeliciteerd! Wilt u een e-mail sturen naar publiciteit@schouwburgamstelveen.nl? Dan vertellen wij u naar welke voorstelling u gaat.

Niet gewonnen? Niet getreurd! Over drie weken kiezen wij een nieuwe winnaar uit en maakt u opnieuw kans. Vergeet ons ook niet te liken op Facebook en Instagram.
 
Meld u AAN of AF voor de nieuwsbrief.