Beleef a.s. zondag de feestelijke aftrap van ons jeugdtheaterseizoen mee
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
12 oktober 2017
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Kunst & Kids Festival en herfstvakantie
Ons jeugdtheaterseizoen heeft weer veel in petto 
Het theaterseizoen is al even van start gegaan, maar zondag 15 oktober aanstaande trappen we ook het jeugdtheaterseizoen feestelijk af met ons inmiddels befaamde Kunst & Kids Festival. Het thema dit jaar is griezelen, net als bij de Kinderboekenweek 2017. Alle kids van 2-12 jaar zijn samen met hun (groot)ouders van harte welkom om lekker te komen griezelen.

Slechts één week later, op zondag 22 oktober, begint de herfstvakantie al. Wij hebben weer een boordevol programma met theater- en filmvoorstellingen zoals Shaun het Schaap (4+), Fien & Teun (2+), Checkpoint (8+), Dikkertje Dap (AL), De Lego Ninjago Film (NL 2D) (6+) en alléén op maandag 23 oktober My Little Pony: De Film (6+)

Bekijk hier de complete jeugdtheateragenda.
Bekijk hier de complete jeugdfilmagenda

Graag tot ziens in ons theater!
 
 
Kunst & Kids Festival
Zo 15 okt van 11.00-16.00 uur één groot kinderfeest!
Tijdens Kunst & Kids zijn er onder andere coole workshops, geheimzinnige loopacts, Meet & Greets met tv-helden, voorproefjes van het jeugd/familie-aanbod van seizoen 2017-2018 én natuurlijk spannende film- en theatervoorstellingen. Nieuw dit jaar is een monsterlijk leuke speurtocht door de foyer én een heus spookhuis in de kelder van de schouwburg. Bij de buffetten kun je bovendien een griezelig lekkere stempelkaart kopen waarmee je onder andere enge limonade en een broodje knakworst kunt halen.

Entreebewijzen en vouchers
Entreebewijzen voor de betaalde theater- en filmvoorstellingen zijn online, telefonisch of op de dag zelf aan de kassa verkrijgbaar.

De vouchers voor de rondleiding, workshops, previews en het spookhuis worden zondag 15 oktober vanaf 11.00 uur uitgegeven vanuit de kassa. Op=op, dus kom op tijd. Alle overige activiteiten zijn gratis toegankelijk.
Informatie Kunst & Kids
 
Theater tijdens Kunst & Kids
 
15
zo
okt
13.00
Kleine Zaal
De geheimzinnige grotten van Grok M'Gar (6+)
Hilbert Geerling

Onderweg naar de wereldkampioenschappen goochelen gaat er van alles mis en belandt Hilbert via een hele diepe put in De geheimzinnige grotten van Grok M'Gar. Daar woont een apart volkje. En met de grote koning Grok kun je ook beter geen ruzie krijgen! 

Hilbert is vijfvoudig Nederlands Kampioen Goochelen en onthult na afloop een griezelig trucje.

Informatie & Kaarten
15
zo
okt
15.00
Grote Zaal
De kunst van het griezelen (6+) - 
live band
Paul van Loon & Andere Snuiters

Wat is er fijner dan een griezelverhaal lezen in de veilige omgeving van je eigen kamertje? Maar om te kunnen griezelen, moet je kunnen lezen… De kunst van het griezelen gaat over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP & andere wezens van de nacht. Liedjes, verhalen, popmuziek, rock 'n roll en vrolijke griezelavonturen, oftewel: GRUMOR!

Na de voorstelling zal Paul signeren.

Informatie & Kaarten
 
Te zien in de herfstvakantie
 
22
zo
okt
15.00
grote zaal  
Shaun het Schaap: Bitzer is verliefd (4+)
De komische kudde op de Mossy Bottom Farm komt tot leven in een humorvolle voorstelling. Hond Bitzer heeft zijn oog laten vallen op Victoria, een mysterieus gast-schaap, of is het toch een hond? Shaun grijpt in wanneer Bitzer echt verliefde dingen gaat doen.
Informatie & Kaarten
 
 
Fien & Teun (2+)
Wo 25 okt 15.00 uur
Fien & Teun (2+)
In deze oer-Hollandse muzikale familievoorstelling beleven Fien en Teun allerlei avonturen op de boerderij. Al spelenderwijs leren kinderen van alles over dieren, de natuur en het Hollandse boerderijleven.

Voor en na de voorstelling kunnen de kinderen zich vermaken tijdens de Boerderij Experience in de foyer en na afloop is er een uitgebreide Meet & Greet.
Informatie & Kaarten
Agenda
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Checkpoint (8+)
Checkpoint (8+) - Trendmedia
Do 26 okt 16.00 én 19.30 uur

Spectaculaire en interactieve theatershow. Wie weet word je uitgenodigd om op het toneel met het testteam mee te doen aan allerlei leuke en spannende experimenten. Maar ook als je in de zaal zit, word je bij de show betrokken; je ontwijkt gigantische ringen van rook of ervaart hoe spectaculair bliksem zich voortbeweegt.

Informatie & Kaarten
Het huis van Jip & Janneke (3+)
Het huis van Jip & Janneke (3+)
Zo 29 okt 15.00 uur

Een jubileumvoorstelling rondom buurkinderen Jip & Janneke, in een prachtig decor waarin beide huizen centraal staan, is een van de feestelijke hoogtepunten van het 90-jarige bestaan van de HEMA. De vrolijke voorstelling maakt gebruik van handpoppen en is geschikt voor iedereen van drie jaar en ouder.

Inclusief pannenkoekenfestijn.  

Informatie & Kaarten
Peter en de wolf (3+)
Peter en de wolf (3+) - Gijs van Rhijn e.a.
Zo 29 okt 15.00 uur

Vertelkunstenaar Gijs van Rhijn, bassist Ronald Jonker en pianiste Japke Hartog frissen het alom geliefde sprookje van Prokofjev uit 1936 op en vullen het aan met nieuwe kinder-kleinkunstliedjes. Geniet van een swingende familievoorstelling.

Tijdens Kunst & Kids op zondag 15 oktober is er een preview van Peter en de Wolf (3+) te zien.

Informatie & Kaarten
 
Naast bovengenoemde voorstellingen staan er nog veel meer mooie, grappige en swingende voorstellingen voor jong en oud op het programma. Klik op de paarse button voor het complete jeugd-/familie aanbod in seizoen 2017-2018.
Jeugdprogramma 2017-2018
 
Meld u af voor voorstellingsgerelateerde informatie.