Wordt het Shakespeare in 15 seconden, een enkeltje Spanje of twee vliegtickets naar China?
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
25 augustus 2017
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
Ontdek uw culturele smaak op de Uitmarkt 2017
Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus
Het nieuwe culturele seizoen staat op het punt om los te barsten. Dit weekend is de Uitmarkt in Amsterdam hét officiële startsein. Vanwege het 40-jarig jubileum van de Uitmarkt belooft het een extra feestelijke editie te worden. Met meer dan 300 optredens in 3 dagen op 25 verschillende podia worden alle culturele smaken bediend.

De opening wordt vrijdag 25 augustus verzorgd door Jörgen Raymann samen met de mannen van de swingende big band New Cool Collective. Onder meer mezzosopraan Tania Kross en het Nederlands Dans Theater komen dan langs en zij komen óók naar Amstelveen dit seizoen. De Uitmarkt wordt traditioneel afgesloten met de Musical Sing-a-Long, onder leiding van Frits Sissing en Romy Monteiro. Zing mee met hits en liedjes uit onder andere My Fair Lady, From Sammy with Love, Liesbeth, Annie M.G. en VAMOS! Smaakt het naar meer? Dan kunt u dit seizoen in ons theater terecht voor de avondvullende musical.

Nog meer inspiratie en leuke nieuwtjes vind u in deze nieuwsbrief. Van de première van Marian Mudder, Shakespeare in 15 seconden en een enkeltje Spanje tot vliegtickets naar China, de start van ons filmseizoen en gratis inleidingen

Klik hier voor onze volledige theaterprogrammering voor seizoen 17-18. 
Graag tot ziens in ons theater!

De Vader
 
(Voor)première Marian Mudder - Sofasessies
Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober 20.30 uur
Jarenlang is Marian op zoek geweest naar de juiste therapie tegen haar stress gerelateerde klachten en depressies. In deze voorstelling fileert zij al deze therapieën op scherpe en geestige wijze en vertelt ze wat haar uiteindelijk wél geholpen heeft. Sofasessies is een pittige, komische, en openhartige voorstelling voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, het had willen hebben of het had kunnen gebruiken.
Informatie & Kaarten
 
Toneel 
 
06
wo
sep
20.00
Grote Zaal
Hans Croiset, Johanna ter Steege, Wim Bouwens e.a.
De Vader

Publieksfavoriet van 2017

Het Parool * * * *
'Kwetsbaar, ontwapenend, grof, ontgoocheld; Hans Croiset (81) levert een tour de force met zijn intense rol als dementerende vader. In deze tragikomische voorstelling worden het verdriet en de verwarring van dementie op een bijzondere wijze invoelbaar gemaakt.'

Hans Croiset is genomineerd voor de Louis d'Or (toneelprijs voor de meest
indrukwekkende mannelijke dragende rol).

Tip! Hans is zaterdag van 18.30 - 19.00 uur aanwezig op de Uitmarkt en vertelt daar over zijn eigen roman Ik, Vondel

Met gratis Salon om 19.00 uur.

Informatie & Kaarten
11
za
nov
20.00
Grote Zaal
Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker
Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)
Het Nationale Theater

Alle stukken van Shakespeare op één avond! De grappigste opfriscursus en de snelste
introductie op ’s werelds grootste theaterschrijver.

Zodat u kunt zeggen dat u álle Shakespeares hebt gezien. Van Romeo en Julia tot Hamlet, van As you like it tot De storm, van Midzomernachtdroom tot Wintersprookje; alles komt aan bod. Een razende komedie in de allerbeste slapstick-traditie.

37 klassiekers, 150 minuten, 3 acteurs. Bekijk hier alvast de razendsnelle teaser in 15 seconden.  

Met gratis Salon om 19.00 uur. 

Informatie & Kaarten
 
Het Kleine Theater - theater voor de hele familie
Zigeunermeisje
Vimala Nijenhuis en Anke Engels

Het Amsterdamse jeugdtheatergezelschap Het Kleine Theater bent u deze zomer misschien wel tegengekomen op Theaterfestival de Parade, in het Vondelpark Openluchttheater of in het Amsterdamse Bostheater?

Vimala en Anke vertellen verhalen, vaak sprookjes, met mooie muziek en gekke personages. En het leuke is, ze komen dit seizoen ook wel drie keer naar Schouwburg Amstelveen! Zo 8 okt met Het zigeunermeisje (2+), zo 12 nov met Een Wintersprookje (3+) en wo 28 feb met Sneeuwwitje (3+).

Klik hier voor meer informatie en kaarten
 
Enkeltje Spanje por favor!
 
 
VAMOS! - Lenette van Dongen, Cystine Carreon, Carolina Dijkhuizen e.a.
Di 7 & wo 8 nov 20.00 uur | Musical
VAMOS!
Zonnige musicalcomedy, geïnspireerd op succesvolle tv-series als Het roer om en Ik vertrek.

Bekijk hier de hilarische trailer
Informatie & Kaarten
Genres
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Winactie van het Nederlands Dans Theater
 
Win 2 vliegtickets naar China! 
Plus twee kaartjes voor de voorstelling van NDT 1 in Beijing 
NDT
In oktober gaan de dansers van NDT 1 op tournee naar China. Etihad Airways en Pangea Travel organiseren een compleet verzorgde reis naar Beijing, China, waar u onder andere een voorstelling van NDT kunt bijwonen.

U kunt deze reis direct boeken of een online formulier invullen om kans te maken op twee gratis vliegtickets naar Beijing én twee gratis entreebewijzen voor de voorstelling! Wie wil dat nou niet? 

Klik hier om direct naar de winactie te gaan.

NDT 2 is dit seizoen twee keer te zien in ons theater. Vrijdag 15 december met Schubert en vrijdag 6 april met Sum Thoughts.

 
Filmseizoen bijna van start
Ma 28 aug staat het programma online

Na een fijne zomer hebben we de popcorn en het fris weer in huis gehaald, want het filmseizoen start donderdag 31 augustus! Maandag 28 augustus staat de programmering online.

Welke films heeft u gemist in de zomer en zou u nog heel graag willen zien? Laat het ons weten via film@schouwburgamstelveen.nl. Dit geldt ook voor films die nog moeten uitkomen. Dan kunnen we deze vast op het 'to-see-lijstje' zetten.

Tot snel in Cinema Amstelveen!
 
Salons
Moeders en Zonen
Een gratis inleiding op de voorstelling

Voor aanvang van de voorstelling organiseren wij regelmatig een Salon, bijvoorbeeld bij Moeders & Zonen (foto) op vr 13 okt. Op deze manier kunt u nader kennismaken met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van een stuk of de werkwijze van een regisseur of choreograaf. De Salon is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de betreffende voorstelling.

Klik hier voor het overzicht van Salons

Ps: U hoeft niet te reserveren voor een Salon. Wij raden u wel aan op tijd te komen, want vol=vol. 
 
Meld u af voor de nieuwsbrief.