O.a. op de Parade, het Grachtenfestival en in het Bostheater
Klik hier voor de mobiele versie van deze nieuwsbrief
 
Nieuwsbrief
27 juli 2017
Agenda | Contact
Volg ons ook op Facebook   Twitter   Instagram   Youtube
U hoeft zich deze zomer niet te vervelen 
Volop theatervoorproefjes op de festivals!
Ook voor de schouwburg breekt de vakantie aan. Dat betekent vooral uitrusten maar ook genieten van leuke theatervoorproefjes op diverse festivals en evenementen deze zomer. Zodat we geïnspireerd en vol nieuwe energie van start kunnen in het nieuwe seizoen.

Zondag 1 oktober openen we officieel theaterseizoen 17-18 met de Japanse pianiste Nobuko Takahashi, hoewel op woensdag 6 september het indrukwekkende toneelstuk De Vader al te zien is. Nobuko geeft een romantisch pianoconcert voor jong en oud met virtuoos en sprankelend pianospel. 

Verder in deze nieuwsbrief: twee bijgeboekte voorstellingen, ouderenkoren gezocht voor toneelstuk Hendrik Groen, de komst van het boerenduo Fien & Teun (2+), Vrienden van Schouwburg Amstelveen en vacatures bij de afdeling horeca.

Klik hier voor onze volledige theaterprogrammering voor seizoen 17-18. 
Fijne zomer en graag tot ziens in september!
De Vader
 
De Vader - Hans Croiset, Johanna ter Steege e.a.
Woensdag 6 september 20.00u + gratis Salon 19.00u
In De Vader zien we door de ogen van André (Hans Croiset) de verwarring van iemand met Alzheimer. Zijn onrust en paniek raken niet alleen hem, maar ook zijn dochter. De Vader levert herkenbare situaties op die niet alleen schuren, maar tegelijkertijd ook buitengewoon komisch zijn. Het van oorsprong Franse stuk is onderscheiden met de prestigieuze Franse theaterprijs Molière en ontving wereldwijd lovende kritieken, zo ook in Nederland. 

Het Parool * * * *
'Kwetsbaar, ontwapenend, grof, ontgoocheld; Hans Croiset (81) levert een tour de force met zijn intense rol als dementerende vader. In deze tragikomische voorstelling worden het verdriet en de verwarring van dementie op een bijzondere wijze invoelbaar gemaakt. (...) Fenomenale vertolking van Hans Croiset.'
Informatie & Kaarten
 
Wegens succes bijgeboekt 
 
19
zo
nov
13.00
Grote Zaal
Christiaan Bloem, Chris Koopman en Olaf van de Ven
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (5+)
Jeugd/Familie

Meneer Monster zet zijn tanden in een van de leukste en meest verkochte kinderboeken in tijden en tovert het om tot een knettergekke voorstelling vol humor en tovenarij. Een echte Meneer Monster-productie voor zowel jong als oud.

Bekijk hier de complete jeugdagenda.

Informatie & Kaarten
10
di
apr
20.00
Grote Zaal
Guido Weijers -
Masterclass Geluk
Theatercollege

In dit theatercollege presenteert Guido de wetenschappelijke kant van geluk. In honderd minuten komen tips en tricks voorbij die een weg vrijmaken naar maximaal geluk. U gaat gegarandeerd met meer inzichten en geluk naar huis dan u bent gekomen.

Bekijk hier alle theatercolleges

Informatie & Kaarten
 
Boekbewerking Hendrik Groen op de planken
Hendrik Groen
Lokale ouderenkoren gezocht om mee te zingen en spelen

Bos Theaterproducties brengt het boek Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen naar de theaters. De producent is nu op zoek naar ouderenkoren (65+) van +/- 15 personen die willen meespelen. Interesse? Lees hier meer

Deze levenslustige komedie is vrijdag 26 januari om 20.00 uur te zien in ons theater.
Klik hier voor meer informatie en kaarten
 
Fien & Teun (2+)
 
 
Feest op de boerderij!
Wo 25 okt 15.00 uur + Meet & Greet
Fien & Teun (2+)
In deze oer-Hollandse muzikale familievoorstelling beleven Fien en Teun allerlei avonturen op de boerderij, samen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. Kom ook naar de Boerderij Experience rondom de voorstelling en de Meet & Greet na afloop!
Informatie & Kaarten
Genres
Cabaret
Dans/Ballet
Festival
Film
Jeugd/Familie
Jongeren
Musical/Show
Muziek/Concert
Muziektheater
Opera/Operette
Theatercollege
Toneel
 
 
Voorproefjes op festivals
 
Bezoek bijvoorbeeld De Parade of het Vondelpark Openluchttheater 
En maak alvast kennis met een artiest of gezelschap 
Ellen ten Damme
Het is onmogelijk om hier volledig te zijn, want de komende weken zijn er tal van culturele festivals en evenementen. Maar wij vinden het zeer de moeite waard om een klein tipje van de sluier op te lichten, omdat de genoemde artiesten of gezelschappen komend seizoen ook bij ons op het podium staan. Laat u inspireren voor een culturele zomer! 

Het Amsterdamse jeugdtheatergezelschap Het Kleine Theater komt deze zomer met verschillende voorstellingen langs op De Parade, de Uitmarkt, in het Vondelpark Openluchttheater en in het Bostheater. Komend seizoen is het gezelschap bij ons te zien met Het zigeunermeisje huilend op een steen (2+), Een Wintersprookje (3+) en Sneeuwwitje (3+)

Di 15 t/m za 19 aug is Via Berlin te zien op het Grachtenfestival. Donderdag 23 november brengen zij i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet Breaking the Silence in onze Kleine Zaal. 

In het Vondelpark Openluchttheater komen verder voorbij: Henry van Loon met Sleutelmoment, Katinka Polderman met Polderman Tiert welig, Martijn Koning met Koning te Rijk en Arjan Postma met een inspirerend theatercollege.

Op rondreizend theaterfestival De Parade kunt u onder andere genieten van Theater Utrecht, Toneelgroep Oostpool, De Theatertroep, Rundfunk, Conny Janssen Danst, Alex Klaasen en Ellen ten Damme
 
Vrienden van de schouwburg
Heeft u er al eens aan gedacht?

Bent u een theaterliefhebber en draagt u ons een warm hart toe? Of voelt u zich bijzonder betrokken bij de schouwburg? Voor een kleine jaarlijkse bijdrage kunt u Vriend worden. Met die bijdrage maakt u o.a. activiteiten als gratis Salons en exposities mogelijk.

Voor onze Vrienden organiseren we bovendien een aantal extra's, waaronder € 2,- korting op een groot aantal geselecteerde voorstellingen.

Meer weten? Klik dan hier.
 
Gezocht: medewerkers Horeca & Service
Wordt jij het visitekaartje van ons theater?

Voor de afdeling horeca zijn wij vanaf september 2017 op zoek naar medewerkers horeca op oproepbasis. In deze functie ben je gastheer/gastvrouw van ons theater en bezorg je onze gasten een onvergetelijke theaterervaring. Meer weten? Klik dan hier
 
Meld u af voor de nieuwsbrief.